Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afacerile Whirlpool din Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii au fost preluate de Beko

Arçelik, deținătorul brandului internațional Beko și al mărcii românești  Arctic, a anunțat, citat de StartupCafe, încheierea a două acorduri cu cei de la Whirlpool. În urma acestora, turcii preiau o parte din afacerile americanilor în piețele de electrocasnice din Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii.

Potrivit StartupCafe, prin acordul Arçelik-Whirlpool se prevede crearea Beko Europe. Această companie de electrocasnice nou creată este deținută în proporție de 75% de Beko B.V., o filială a Arçelik.  Restul de 25% a rămas Whirlpool Corporation. Beko Europe s-a constiuit grație Acordului Definitiv de Contribuție dintre Beko B.V., (filială deținută integral de Arçelik), și Whirlpool Corporation( filială deținută integral de Whirlpool EMEA Holdings LLC).

Proprietatea deplină a operațiunilor Whirlpool

În urma celui de-al doilea acord semnat între Arçelik și Whirlpool, unul definitiv , turcii obțin „proprietatea deplină” a operațiunilor Whirlpool din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA), potrivit aceleiași publicații.

Arçelik, care a mai  achiziționat branduri și asocieri în participație, cum sunt Singer în Bangladesh și Hitachi, va fi deținătorul operațiunilor pe 57 de piețe de electrocasnice. Nu mai puțin de 55.000 de angajați vor munci sub umbrela Arçelik, a cărui director general este, din 2015,  Hakan Hamdi Bulgurlu. Cu venituri globale de aproape 11 miliarde de euro în 2023, grupul de companii  va ajunge până la 45 de unități de producție, în urma celor mai recente acorduri.

 Indesit, Dawlance, Beko, Defy Appliances, Elektra Bregenz și multe altele au fost coagulate în jurul companiei-mamă Koç Holding, fondată în 1954 de Vehbi Koç.

Arçelik în România

Membră al grupului Koç, cea mai mare corporație din Turcia, Arçelik este al treilea  producător de electrocasnice în Europa și numărul șapte la nivel mondial. În România, Arctic este deținută în proporție de 97% de Beko Europe BV, cu fabrica de frigidere de la Găești, cea de mașini de spălat, de la Ulmi, județul Dâmbovița

Cu ce rămâne Whirlpool

Whirlpool Corporation continuă afacerile cu instalații sanitare InSinkErator. De asemenea, a preferat segmentul electrocasnicelor de bucătărie performante KitchenAid, atât în Europa, cât și în Orientul Mijlociu și Africa, păstrându-și pozițiile de forță din America și India. Compania  americană deține cea mai mare cotă din piața electrocasnicelor mari pe continentul american.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„vorbIMM despre...Regenerarea României” - de la vorbe la fapte

Articolul următor
Academia de Fotbal Viitorul (AFV) a primit o delegație formată din membrii Frickley Athletic Football Club Academy (John Powney, Mark Studd, Dominic Sesay), alături de Dean Jepson - European Managing Director al Salus Controls.

Fotbal și instalații. Academia Viitorul, în parteneriat cu un grup din Hong Kong

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share