Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fortech operează acum oficial ca GlobalLogic Romania S.R.L.

Fortech, o companie GlobalLogic, anunță finalizarea procesului de integrare

Fortech, una dintre cele mai mari companii de inginerie digitală din România, a anunțat pe 1 februarie 2024 finalizarea procesului de integrare cu GlobalLogic, o companie a grupului Hitachi și lider în inginerie digitală, devenind oficial GlobalLogic România. Ca urmare a procesului de integrare, Fortech, o companie GlobalLogic, va opera în România ca o filială GlobalLogic, iar integrarea brandului se va finaliza în perioada imediat următoare.

„În ultimii 20 de ani, am făcut mai mult decât să înființăm o companie, am reușit să construim o relație de încredere ca partener de tehnologie pentru clienții și colaboratorii noștri. Suntem încrezători că această expansiune și atenția pe care o acordăm clienților noștri vor reprezenta o bază solidă pe care companiile cu care colaborăm își vor putea dezvolta viitorul digital. Având în spate expertiza vastă pe piața globală a GlobalLogic, ne luăm angajamentul de a le asigura accesul la o gamă cuprinzătoare de servicii, facilitând o tranziție promptă către businessurile digitale de mâine. Așteptăm cu nerăbdare următoarea etapă și privim cu entuziasm către noi oportunități pentru clienții, colegii și partenerii noștri”, a declarat Călin Văduva, fostul CEO Fortech, actual Senior Vice President și GDU Head pentru noua echipă a Group Delivery Unit GlobalLogic din România.

Achiziția Fortech consolidează prezența semnificativă a GlobalLogic în Europa, poziționând compania ca lider de top în domeniul tehnologiei din România, cu o echipă formată din peste 1.200 de oameni (peste 70% dintre ei ocupând roluri de Mid, Senior și Expert) și centre operaționale în cinci orașe din România: Cluj-Napoca, Oradea, Brașov, Iași și București.

De la finalizarea tranzacției de anul trecut și până în prezent, inginerii din fosta echipa Fortech continuă să aducă plusvaloare serviciilor software end-to-end oferite de GlobalLogic clienților săi din întreaga lume. În plus, expertiza echipei din România completează soluțiile GlobalLogic dedicate sectorului auto, medical, industrial, financiar, media și entertainment.

„Anunțul de astăzi marchează integrarea cu succes a Fortech, o companie GlobalLogic, în echipa GlobalLogic România. Cu siguranță, acest lucru accelerează strategia noastră de extindere la nivel european în timp ce continuăm să asigurăm servicii cu valoare adăugată clienților noștri din întreaga lume. Suntem încântați de această etapă importantă din călătoria noastră împreună și așteptăm cu nerăbdare să explorăm noi oportunități”, a subliniat Igor Byeda, Group Vice President și Head of GlobalLogic Europe.

Informații suplimentare despre integrare

După o perioadă de aliniere strategică și fuzionare a departamentelor și a structurilor de raportare, noua organizație din România va funcționa în continuare ca Group Delivery Unit, condus de Călin Văduva, fostul CEO Fortech, care va ocupa funcția de Group Delivery Unit (GDU) Head în GlobalLogic.

Această formațiune va reprezenta cel de-al 4-lea Group Delivery Unit din regiunea EMEA și se preconizează că va extinde dezvoltarea companiei prin crearea contextului potrivit pentru ca România să devină un vector important de creștere pentru GlobalLogic în regiunea EMEA.

Noua entitate va opera cu succes, efectiv și în concordanță cu scopurile și obiectivele strategice ale GlobalLogic, sub o nouă denumire legală: GlobalLogic Romania S.R.L.

În 21 noiembrie 2022, GlobalLogic Inc., o companie a grupului Hitachi și lider în inginerie digitală, a anunțat semnarea acordului definitiv de achiziție a companiei Fortech. În 7 februarie 2023, GlobalLogic a anunțat finalizarea procesului de achiziție a companiei Fortech. În ianuarie 2024, fuziunea legală și schimbarea denumirii societății au fost finalizate. Începând cu 1 februarie 2024, Fortech, o companie GlobalLogic, va trece integral la brandul GlobalLogic.

Așa cum a fost deja anunțat în 31 martie 2021, în urma achiziției de către grupul nipon Hitachi, GlobalLogic devine o companie a Grupului Hitachi și operează sub Hitachi, Ltd. (TSE: 6501). Viziunea grupului este de a contribui la o societate durabilă, cu o calitate mai bună a vieții, prin stimularea inovării cu ajutorul datelor și tehnologiei, și funcționând ca o Afacere pentru Inovare Socială. Această achiziție creează sinergie între cele 5 sectoare Hitachi – IT, Energie, Industrie, Mobilitate și Smart Life – și mecanismele de business automatizate (Hitachi Astemo) prin accelerarea transformării digitale avansate asupra infrastructurilor sociale în domeniile energiei, feroviare și de sănătate, la nivel global.

Despre Fortech, o companie GlobalLogic

Fortech, o companie GlobalLogic (fortech.ro) este o companie de servicii software a cărei expertiză tehnică se extinde pe diferite sectoare, de la industriile auto sau financiar, până la domeniul medical și alte domenii. Fortech, o companie GlobalLogic, acoperă dezvoltarea software end-to-end pentru a oferi inovația, scalabilitatea, calitatea și rapiditatea de care au nevoie clienții săi. Abordarea companiei în domeniul software combină expertiza tehnică cu procese și metode de livrare Agile, îmbinând practici de calitate a codului și metrici perfecționate în decursul a două decenii de operare.

Valoarea companiei Fortech, o companie GlobalLogic, se reflectă atât în creșterea echipei, performanța financiară, cât și în premiile și recunoașterile oferite la nivel internațional. Cele mai recente distincții includ obținerea certificării Deloitte Best Managed Companies în România, selectarea de către Bosch în rețeaua sa de furnizori preferați, includerea în lista IAOP® Global Outsourcing 100 și clasarea în Top-ul Catalyst 100 al celor mai doriți angajatori din România pentru 2 ani consecutivi.

Despre GlobalLogic

GlobalLogic (globallogic.com) este un lider în inginerie digitală, care ajută branduri din întreaga lume să proiecteze și să construiască produse inovatoare, platforme și experiențe digitale pentru o lume modernă. Prin integrarea serviciilor de ideație, a ingineriei complexe și a expertizei datelor, GlobalLogic ajută clienții să își imagineze noi posibilități și să își accelereze tranziția către businessurile digitale de mâine. Cu sediul în Silicon Valley, GlobalLogic operează studiouri de design și centre de inginerie la nivel global, având o expertiză extinsă către clienții din domeniul auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științele vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și industriile tehnologice.

GlobalLogic este o companie din grupul Hitachi ce funcționează sub Hitachi, Ltd. (TSE: 6501) și contribuie la dezvoltarea unei societăți sustenabile, cu o calitate a vieții în creștere, prin date și tehnologii inovatoare.

Despre Hitachi, Ltd.

Funcționând ca o afacere de inovare socială, Hitachi (hitachi.com) contribuie la crearea unei societăți sustenabile prin utilizarea datelor și a tehnologiei. Aplicăm soluțiile Lumada folosind IT, OT (Tehnologie Operațională) și produse, în beneficiul clienților și al societății. Hitachi operează sub structura „Digital Systems & Services” – sprijinind transformarea digitală a clienților noștri; „Green Energy & Mobility” – contribuind la reducerea emisiilor de carbon prin sisteme energetice și feroviare și „Connective Industries” – conectarea produselor prin tehnologii digitale, pentru a oferi soluții în diverse  industrii.

Ghidată  de Tehnologiile Digitale, Ecologice și Inovație, Hitachi țintește  spre creștere prin co-creare alături de clienții săi.

Veniturile consolidate ale companiei pentru anul fiscal 2022 (încheiat la 31 martie 2023) au totalizat 10.881,1 miliarde de yeni, cu 696 subsidiare ale grupului și aproximativ 320.000 de angajați la nivel mondial.

Articol publicat în ediția tipărită cu nr. 127 a revistei Transilvania Business (22 martie-16 aprilie 2024), în capitolul special dedicat investițiilor și companiilor japoneze din România, proiect ocazionat de Ziua Națională a Japoniei

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM), Florentin Tuș, i-a încurajat pe cei prezenți în sală să acceseze scheme de finanțare, să consulte cât mai multe ghiduri pentru a identifica nișa care li se potrivește și care le poate aduce plusvaloare în activitatea pe care o desfășoară.

Antreprenorii maramureșeni au învățat cum să se finanțeze

Articolul următor
Colaborarea interuniversitară prin programul francez CosmetoSciences vizează explorarea potențialului de cercetare și inovare (CDI) în dezvoltarea de produse cosmetice.

Ardelenii și francezii vor să scoată produse cosmetice inovative

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share