Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fosta fabrică Arsenal Reșița își va relua producția de armament

Anunțul a fost făcut săptămâna trecută de către Ioan Dragomir, prefectul județului Caraș-Severin.

Ioan Dragomir a anunțat semnarea unui contract de producţie între SC Arsenal Reşiţa SA şi Torman SRL Bucureşti, ceea ce înseamnă repornirea activităţii societăţii reşiţene, filială a ROMARM SA, aflată momentan în conservare. În cadrul conferinței în care a fost făcut anunțul au mai fost prezenți secretarul de stat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Flavius Nedelcea, şi directorul general al Arsenal Reşiţa, Ionuţ Chisăliţă.

„Am avut discuţii în repetate rânduri legate de viitorul Arsenal Reşiţa cu conducerea societăţii, căreia i-am solicitat un plan de acţiune pentru a încerca să reluăm activitatea, cu sprijinul factorilor de decizie de la nivel central. Astăzi s-a semnat un contract de colaborare între SC Arsenal Reşiţa SA şi Torman SRL Bucureşti. În următoarea perioadă vor fi realizate primele investiţii în ceea ce înseamnă partea de logistică, utilaje, astfel încât, odată asigurată infrastructura, până la finalul anului, va putea începe producţia”, a precizat Ioan Dragomir.

Pentru a putea funcţiona, societatea va avea nevoie în primă fază de 75 de angajaţi, numărul acestora urmând să crească ulterior la 200. Aici se vor produce, într-o primă etapă, obuze calibrul 152 mm, cu posibilitatea de extindere a activităţii.

 

Înființată în 1972

Societatea a fost creată în 1972 pentru a răspunde necesităților impuse de politica de apărare a țării și a fost echipată pentru fabricația produselor militare, în special produse de artilerie de calibru mare și mijlociu. Un număr semnificativ de produse de artilerie au fost omologate și fabricate de la înființare până în prezent. Schimbările geopolitice survenite după 1990 au condus la un declin general al industriei de apărare și produse speciale, atât intern cât și internațional. Acest fapt a generat o supracapacitate de producție și, ca urmare, uzina a fost nevoită să se orienteze spre produse și servicii din domeniul civil.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colaborare Climarol Prest - Universitatea Oradea pentru energie din biomasă

Articolul următor

Anul în care va curge cu lapte și miere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share