Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2,3 milioane de euro din banii Europei pentru ruina Cinemascop Măgura

Clădirea cinematografului din Șimleu Silvaniei a fost preluată de administrația locală de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF).
Imobilul în care altădată se proiectau filme a fost abandonat timp de zeci de ani | Foto: Cristian Lazăr

Clădirea cinematografului din orașul Șimleu Silvaniei a fost preluată de administrația locală de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF).

“Am dus o îndelungată luptă pentru ca acest simbol al orașului să-l putem restaura. Timp de mai bine de un an și jumătate am stat pe Ministerul Culturii – RADEF pentru a putea încheia un protocol de primire-predare, așa cum spune legea, fiind în patrimoniul lor. Am reușit.

O să punem în valoare clădirea și, mai mult, o să o putem utiliza ca sală de teatru, evenimente culturale, sală de conferințe sau expoziții. Sala de spectacole poate să găzduiască, în regim de sală de proiecții, 90 de locuri pe scaune, iar în scenariul fără gradenele retractabile, evenimente de până la 150 persoane”, susține edilul orașului, Cristian Lazăr.

Clădirea cinematografului din Șimleu Silvaniei a fost preluată de administrația locală de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF).

Zălăuanii au reușit

Proiectul a fost depus în cadrul apelului pe Programul Regional Nord-Vest, pe linia cu finanțare europeană destinată centrelor multifuncționale. În prezent se desfășoară procesul de selecție și de evaluare al proiectelor. Valoarea investiției se ridică la 11,3 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată.

Clădirea este acum într-o stare avansată de degradare după ce o perioadă a fost transformată în magazin de haine la mâna a doua, iar apoi chiriașul s-a aflat în litigiu cu proprietarul. În schimb, un alt asemenea obiectiv din județul Sălaj, Cinema Scala din Zalău, trecut de la RADEF la municipalitate, a fost reabilitat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Far Foundation va reabilita un drum din Secuime

Articolul următor

„Și eu pot!”, transformat din slogan în realitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share