Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei picturi de Ghenie, la prețuri “românești” la Artmark

LAC
Artistul originar din Baia Mare, alături de o lucrare vândută la Sotheby’s pentru 4 milioane de euro | Foto: Adrian Ghenie

Mai multe lucrări ale artistului băimărean școlit la Cluj au prețuri de pornire de la 1.000 de euro în sus în cadrul Licitației de Artă Contemporană (LAC).

Trei lucrări realizate de Adrian Ghenie, dintre care două datează de la începutul carierei sale artistice, vor fi prezente la LAC, organizată la Galeriile Artmark în 18 aprilie, în cadrul unui eveniment cu peste 180 de loturi. „Nimeni nu bănuia, în acea perioadă, că acest artist va bate record după record în licitațiile internaționale.

Să ne amintim că în decembrie 2022 una dintre lucrările sale a fost achiziționată cu 7 milioane de euro, în cadrul unui eveniment care a avut loc în Hong Kong. Vă atragem atenția asupra a două dintre lucrările semnate de Adrian Ghenie, realizate de artist la începutul anilor 2000: „Aripă” și „Vestigiile memoriei”, care au cele mai mari prețuri de pornire din cadrul licitației: 20.000, respectiv 30.000 de euro.

Cea de-a treia, intitulată „Stephane Mallarme”, offset-ul unui colaj inspirat de cunoscutul poet simbolist francez, a fost realizată în plină pandemie, în 2020, și are un preț de pornire de numai 1.000 de euro. Ghenie se bucură de o vastă reprezentare în afara granițelor României.

Lucrările sale sunt incluse în colecţii muzeale precum cele aflate la Muzeul Georges Pompidou din Paris, Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, Centrul de Artă Contemporană din Malaga ori The Hammer Museum din Los Angeles și reușesc adjudecări-record și la noi în țară.

În 2019 și în februarie 2023, două autoportrete de tinerețe ale sale au fost adjudecate cu 150.000, respectiv 100.000 de euro”, conform Artmark. Expoziția cu toate lucrările de la LAC poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță, din București, cu intrare liberă.

LAC

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Producătorul clujean de carne și produse din carne Moldovan Carmangerie va da în funcțiune, în 10 aprilie, primul său magazin din județul Bihor, în Galeriile Kaufland-Ioșia. Investiția de 100.000 € reprezintă unitatea nr. 37 a rețelei.  

Lanțul Moldovan trece “granița” în Bihor

Articolul următor
Stadionul Cluj Arena va găzdui în perioada 9-10 mai conferința „Insights in Hematology".

Laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, invitat special la Cluj Arena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share