Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

OSCAR Downstream a susținut plantarea cu puieți forestieri a 2 hectare de teren în localitatea Lapoș, județul Prahova

OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, continuă parteneriatul cu inițiativa Plantăm fapte bune în România, susținând financiar și prin voluntariat o nouă acțiune de împădurire, de această dată cu cu puieți forestieri pe 2 hectare de teren în comuna Lapoș, județul Prahova.

În ziua de 6 aprilie, angajații OSCAR Downstream în frunte cu Nicolae Bănică, CEO-ul companiei, și echipa de management din București, s-au alăturat echipei Plantăm fapte bune în România pentru plantarea unei suprafețe de teren neproductiv.

Voluntarii au dat startul unei plantații cu 10.000 mii de puieți de salcâm, evoluția lor urmând a fi urmărită atent de inginerii silvici din cadrul Plantăm fapte bune în România. În următorii 3-5 ani se vor realiza lucrări de îngrijire și completări de puieți până la momentul atingerii stadiului masiv.

„Este greu să descrii satisfacția personală și de echipă pe care o ai la finalul unei astfel de acțiuni”, a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream. „A fost o experiență unică, poate epuizantă fizic pentru unii dintre noi. La final, însă, am uitat cu toții de oboseală, bucurându-ne de rezultatul muncii noastre. Avem încredere că partenerii noștri de la Plantăm fapte bune în România vor veghea la dezvoltarea sănătoasă a acestor puieți și că ne vom plimba, peste câțiva ani, prin această pădure tânără, plantată cu ajutorul echipei OSCAR Downstream. Vom continua să derulăm astfel de acțiuni și în alte zone din țară, în linie cu angajamentul nostru de a contribui la eforturile de sustenabilitate în comunitățile în care suntem prezenți” a completat Nicolae Bănică.

O pădure cu rol melifer

„Am abordat acest teren pentru a stopa alunecarea de suprafață și procesele de eroziune, prin împădurirea cu salcâm. Salcâmul este o specie repede crescătoare, care fixează terenurile alunecătoare prin rădăcina pivotant-trasantă și pune rapid în valoare terenurile erodate, prin crearea unui strat bogat de litieră (format din frunzele puieților, viitorilor arbori). În plus, ne dorim să satisfacem dorința comunității locale de a avea o pădure cu rol melifer, salcâmul fiind una dintre cele mai melifere specii de arbori din România. În comunitatea locală sunt mulți apicultori care își doreau să aibă o specie de arbore capabilă să producă flori în scurt timp, care să fie frecventate de albine”, spune Aurel Năsulea, inginer silvic Plantăm fapte bune în România.

Ora Pământului cu OSCAR Downstream

Acțiunea din localitatea Lapoș a avut loc la două săptămâni după ce o altă echipă de voluntari OSCAR Downstream a participat la împădurirea cu puieți a 3 hectare de pădure în localitatea Cenei, din județul Timiș, în ziua în care planeta a sărbătorit Ora Pământului.

Parteneriatul cu Plantăm fapte bune în România este cea mai recentă inițiativă din strategia de sustenabilitate, derulată de compania OSCAR Downstream.

OSCAR Downstream

Cu o istorie de peste 22 de ani, OSCAR Downstream este cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, aflată în top 5 jucători, cu un portofoliu de peste 5.000 de clienți din industrii cheie, precum transport, construcții, industrie sau agricultură.

Strategia de sustenabilitate este construită pe cinci piloni de acțiune, fiecare cu inițiative separate – Oscar pentru angajați (implicare prin acțiuni de voluntariat),  Oscar pentru comunitate (promovarea tinerei generații de artiști români), Oscar pentru Educație (implicarea activă pentru susținerea educației copiilor și tinerilor), Oscar pentru sănătate (inițiative pentru îmbunătățirea și modernizarea sistemului medical) și Oscar pentru Mediu (inițiative pentru politici sănătoase și măsuri de siguranță).

Plantăm fapte bune în România

Din 2011 și până în prezent, 50.000 de voluntari și firme de împădurire au plantat și îngrijit peste 3.495.000 de puieți pe o suprafață de 825 hectare, preponderent pe terenuri publice neproductive în localități din 36 de județe ale României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În urma unei analize efectuate asupra activităților desfășurate la Cluj Arena, aflat sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj, a rezultat nevoia de a dezvolta serviciile oferite de stadionul emblemă al județului, potrivit forului județean.

Cluj Arena se transformă în mall sportiv

Articolul următor
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) şi HiSky au anunțat noile oportunități de călătorie pentru pasageri spre Tel Aviv (Israel), prin demararea zborurilor directe.

HiSky va avea 5 zboruri pe săptămână Oradea – București și 3 zboruri Oradea - Londra

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share