Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Obiective turistice din județul Bihor, nominalizate la „Destinația Anului 2024”

Băile Felix este nominalizată la categoria „Stațiuni turistice”, Oradea este nominalizată la categoria „Orașe care inspiră”, iar Pădurea Craiului este nominalizată la categoria „Regiuni eco-turistice”.

Competiția „Destinația Anului 2024” a intrat în etapa finală, în care destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul juriului, votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare, cel mai vast studiu despre obiceiuri și atitudini ale turiștilor români, din ultimii zece ani.

De la startul competiției pe 31 ianuarie, peste 200 de destinații și atracții turistice s-au înscris în cele 13 categorii ale competiției.

Au rămas în competiție câte 10 destinații la fiecare din cele 13 categorii.

Anul acesta, în premieră, competiția s-a extins și în Republica Moldova, într-un parteneriat de promovare cu Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii din Republica Moldova. Astfel, destinații din Republica Moldova concurează alături de destinațiile din România și pot câștiga oricare dintre categoriile compețiției, dacă are punctajul cel mai mare. De asemenea, în cadrul Galei se va acorda și premiul special „Destinația Anului în Republica Moldova”, pentru destinația cu cel mai mare punctaj.

 

Băile Felix, lotusul turismului românesc

Băile Felix este cea mai mare stațiune permanentă de funcționare în România. Apele stațiunii bihorene se afla in prim-planul apelor curative ale Europei, după cum reiese din analizele efectuate de instituțiile specializate din Europa. Unicitatea lor constă în echilibrul fiziologic dintre compoziția chimică și termalitate, ceea ce le face foarte apreciate și eficiente atât în tratamentele externe, cât și în cele interne.

Băile Felix și-au câștigat renumele din prezent fiind asociate aproape instinctiv cu apele termale ce izvorăsc aici și, prin extensie, cu utilizarea
terapeutică a acestora, este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Băile Felix sunt percepute ca fiind în primul rând o destinație medicală, un loc
unde mergi să te tratezi, să te vindeci, să te refaci.
Pentru a fi competitive pe piața turistică națională și internațională, Băile Felix oferă în această nișă strictă a turismului curativ, servicii medicale de top, și servicii conexe.
Acestea pot să includă servicii de fitness, wellness, diversificare a terenurilor de sport și a tipurilor de sporturi practicate (golf, de exemplu), o mai mare diversitate pe partea HORECA, dincolo ceea ce există în prezent, și în general, o accentuare a sectorului de well-being.
Altfel spus, Băile Felix oferă potențialului turist un pachet complex de servicii, compuse atât din cele strict medicale sau de tratament,
cât și din cele conexe, asociate relaxării, bunei-dispoziții, sportului, relaxării sau chiar distracției.

Oradea

Oradea – O destinație de city break fermecătoare! De la impresionanta arhitectură Art Nouveau la bogata moștenire istorică și culturală, Oradea te surprinde și te încântă cu o atmosferă autentică. În timp ce te relaxezi în apa termală din Băile Felix și Băile 1 Mai, descoperă gastronomia locală autentică și bucură-te de o varietate de activități culturale și recreative.

Cu peisaje uimitoare și o atmosferă plină de viață, Oradea te invită să trăiești momente de neuitat într-o escapadă urbană perfectă. De asemenea, orașul găzduiește o multitudine de evenimente pentru toate gusturile și vârstele, astfel încât să ai mereu ceva interesant de făcut și de explorat în timpul șederii tale.

Pădurea Craiului, destinația ta de aventură!

Păduri întinse, văi înguste şi abrupte, peșteri turistice, biserici de lemn, mori de apă, gospodării tradiţionale și nu numai te așteaptă în Pădurea Craiului. De la o simplă drumeție sau degustare de specialități locale până la via ferrata, speoturism sau alte experiențe, în Pădurea Craiului nu te vei plictisi.
Pădurea Craiului este destinația cu cea mai diversă ofertă de experiențe în natură din România.
De la iubitorii de adrenalină, până la familii sau cei dornici de relaxare oricine poate găsi câteva din ingredientele unei vacanțe de vis.
1. Peșteri amenajate
Peșterile turistice din Pădurea Craiului sunt printre cele mai interesante din munții Apuseni. Peșterile Unguru Mare, Vadu Crișului, Meziad și Peștera cu cristale din mina Farcu sunt accesibile oricui și oferă experiențe unice.
Dacă dorești să duci explorarea universului subteran la un alt nivel Pădurea Craiului e locul potrivit. Imaginează-ți kilometri întregi de galerii subterane, formațiuni cu forme ce trec dincolo de imaginație sau care sfidează realitatea. Tot ce ai nevoie este să ai echipament adecvat, un ghid specializat și dorința de a porni într-o „călătorie spre centrul pământului”.
2. Drumeție
Zeci de trasee de drumeție marcate vă invită să descoperiţi la pas frumuseţile naturii din Pădurea Craiului. Potecile tematice îmbină educația cu aventura și transformă o drumeţie obişnuită într-o experienţă de învăţare. Panourile informative descriu vizitatorilor pădurea, vieţuitoarele ei, trecutul geologic şi minier al locurilor.


3. Via ferrata și escaladă
Pădurea Craiului e un loc cu tradiție în practicarea escaladei, iar traseele amenajate de via ferrata oferă experiențe provocatoare atât începătorilor cât și celor mai experimentați. Cei mici au și ei câteva trasee unde pot învăța să facă primii pași pe verticală.
4. Rafting și kayaking
În funcție de anotimp sau de nivelul precipitațiilor, Crișul Repede poate fi blând sau dezlănțuit. Monitori specializați sunt gata să te îmbarce pentru o aventură acvatică, iar o tură la vâsle poate deveni începutul unei frumoase pasiuni.


5. Cicloturism
Aici găsești trasee pentru toate gusturile și toate nivelurile de pregătire, de la mountain-biking, la cicloturism sau cross-country. Întinse pe o distanță de peste 300 de km, traseele de cicloturism din Pădurea Craiului te vor ghida în tot acest ținut de poveste.
6. Alergare montană
Aceia pentru care drumeția e floare la ureche, pot să îşi încerce puterile pe unul din traseele de alergare montană din Pădurea Craiului. Peisajul şi cele 9 trasee marcate, nu tocmai uşoare, îi lasă fără respiraţie chiar şi pe cei mai încercaţi sportivi.
7. Călărie
Călăria este o modalitate agreabilă de petrecere a timpului liber cu o mulțime de beneficii fizice și emoționale. În Pădurea Craiului se organizează drumeţii călare pentru începători sau avansaţi, activități de inițiere în călărie şi activităţi ce presupun interacţiunea directă a vizitatorilor cu caii: plimbat, hrănit, ţesălat.


8. Tradiții și gastronomie
Pădurea Craiului nu înseamnă doar aventură. Datinile şi tradiţiile legate de marile sărbători adaugă un plus de farmec şi culoare acestor locuri. Evenimentele, obiceiurile, gastronomia locală şi renumita pălincă de Bihor nu fac decât să întregească o vacanţă în care veţi uita de toate grijile.

 

Destinațiile preferate pot fi votate aici:https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Amenajarea parcului Pădurea Făget a câștigat locul 1 la categoria reconectare cu natura la Premiile New European Bauhaus (NEB) 2024.

Făgetul Clujului a dat lovitura în Europa. Locul 1 la premiile New European Bauhaus

Articolul următor

Orădenii, consultați pentru realizarea unui aquapark de relaxare în Ștrandul Ioșia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share