Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orădenii, consultați pentru realizarea unui aquapark de relaxare în Ștrandul Ioșia

Pe 2/3 din suprafața Ștrandului Ioșia va fi construită o grădină termală prevăzută cu bazine interioare și exterioare, bar cu servire din apă, platforme pentru plajă, zona de spa, sală de fitness, punct de alimentație publică cu grupuri sanitare și numeroase spații verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală.

Primăria Oradea lansează, începând de marți, 16 aprilie 2024, consultarea publică pentru 30 de zile pentru realizarea proiectului de investiții „Grădina Termală Ioșia”. De asemenea, în data de 16.05.2024, se va organiza o întâlnire cu entitățile implicate în dezvoltarea locală (structuri asociative, reprezentanți ai societății civile, mediul de afaceri etc.), în vederea semnării acordului de principiu pentru finanțare, cu scopul de a susține proiectul cu investiții ulterioare.

În acest sens, cetățenii interesați pot să-și exprime opinia cu privire la acest proiect în perioada 16.04.2024-15.05.2024, completând chestionarul disponibil la următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsaVOoGuITFNOKf65hC2oDmQWqNwzDR5gmqzgH8W_g52iwqw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Grădina Termală Ioșia – un ștrand destinat orădenilor

Conform intențiilor municipalității, o parte din actualul Ștrand Ioșia, construit în anii ’80, va fi transformat într-o grădină termală modernă. Acest aquapark nu va fi unul de distracție, precum Nymphaea Aquapark, ci o grădină termală care va deservi locuitorii municipiului Oradea și turiștii care vor veni aici pentru relaxare. Grădina Termală Ioșia va fi prevăzută cu bazine interioare și exterioare, bar cu servire din apă, platforme pentru plajă, zona de spa, sală de fitness, punct de alimentație publică cu grupuri sanitare și numeroase spații verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală. Acest proiect va fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest de către Primăria Oradea, durata de execuție a lucrărilor fiind de 24 luni.

Ștrandul Ioșia rămâne

Reconfigurarea incintei actualului Ștrand Ioșia se va face astfel: pe o treime din teren se va păstra funcționarea Ștrandului Ioșia, ea rămânând în continuare destinată seniorilor orașului, iar pe două treimi din teren, spre latura sudică, se va amenaja grădina termală. Dacă în momentul de față suprafața totală aparținând incintei ștrandului existent este de 45.084 mp, grădina termală va ocupa o suprafață de 32.405  mp.

Ce funcțiuni va avea Grădina Termală Ioșia

Conform studiului de fezabilitate, se propune realizarea următoarelor funcțiuni:

–  Centru SPA care va funcționa în clădirea principală, cu regim de înălțime subsol+parter+etaj parțial, cu o suprafață desfășurată de 8.853 mp, care va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apă), zona de spa, filtre personal și public, vestiare, spații tehnice, alimentație publică, zona de birouri, foaiere, o sală fitness;

– o clădire secundară care va deservi funcțiunilor de depozitare, grupuri sanitare, spații tehnice la subsol;

– 5 ansambluri de bazine exterioare, bazin de înot, bazin de legătură interior- exterior (cu o suprafața totală a bazinelor de peste 3.000 mp);

– un punct de alimentație publică cu grupuri sanitare aferente;

– un bar cu servire din apă;

– dușuri exterioare;

– platforme din dale din piatră și tip deck pentru plajă;

– numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală și un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.

Accesul în grădina termală se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudică. Tot pe latura sudică, paralel cu Aleea Alexandru Cazaban, se propune amenajarea unei parcări cu 147 de locuri de parcare, din care 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Obiective turistice din județul Bihor, nominalizate la „Destinația Anului 2024”

Articolul următor
Life is Hard (LIH) a finalizat cu succes oferta de obligațiuni corporative, închizând oferta la prețul de 101 lei/obligațiune, cu un procent de subscriere de 242%”, conform brokerilor de la BRK Financial Cluj.

Bătaie pe obligațiunile Life Is Hard. S-a cerut cu mult peste ofertă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share