Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO-VIDEO. IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

IRUM, singurul producător român de tractoare agricole, lansează trei noi produse în cadrul târgului Agraria. Organizat la Jucu, acesta se desfășoară anul acesta în perioada 18 – 21 aprilie.

Noile produse – o grapă cu disc, un combinator și, nu în cele din urmă, o nouă tehnologie dezvoltată în propriul Centru de Cercetare și Dezvoltare IFOR, și anume un sistem cu vibrații pentru plug agricol – vor fi prezentate în standul IRUM.

“Ne mândrim cu o nouă contribuție adusă tehnologiei. De data aceasta, inginerii IRUM au reușit finalizarea unei tehnologii absolut inovative, care va avea un impact major asupra optimizării și îmbunătățirii  timpului de lucru, reducerea consumului de carburant, reducerea amprentei de carbon și, nu în ultimul rând, eliminarea efectului de stratificare a solului, stratificare cu efect negativ pe termen lung, ce conduce la blocarea fluxului natural de circulație a apei în sol, afectând inclusiv circulația și transferul substanțelor nutritive”, se arată într-un comunicat al companiei.

Tehnologia se bazează pe un sistem cu vibrații care acționează la nivelul trupiței plugului, ce poate fi adaptat pentru orice model de plug. Vorbim, mai exact, de un kit  ce se  montează  foarte ușor și rapid, indiferent de numărul trupițelor, a tipului de tractor utilizat sau a suprafeței exploatate.

În urma testărilor realizate, pentru un plug cu trei trupițe, atașat și echipat unui tractor de 100 CP, s-au obținut și au fost validate oficial împreună cu experții de la INMA performanțe remarcabile. În primul rând, s-a certificat reducerea consumului de carburant, în medie cu 11-14% pe fiecare hectar testat, variația fiind dată de tipologia și starea solului, s-a obținut o reducere a timpului de exploatare cu 10%, datorită faptului că tractorul înaintează mult mai ușor crescând astfel productivitatea, iar nu în ultimul rând, s-a constatat eliminarea stratificării solului de sub brazdă.

Din rezultatele prezentate anterior derivă beneficiile aduse mediului, prin reducerea poluării, datorită reducerii consumului de carburant și în egală măsură asigurarea circulației substanțelor nutritive din sol și a circulației apei, datorită sistemului de vibrații care nu permite compactarea solului de sub brazdă.

Componenta economico – financiară este, de asemenea, un beneficiu pentru fermier. Discutăm de economia obținută prin reducerea consumului de carburant, dar și prin economia obținută prin reducerea cheltuielilor de mentenanță a tractorului, datorită ușurării sarcinii acestuia în exploatarea la arat.

Nu în ultimul rând, vorbim și de economia uneia dintre cele mai scumpe resurse a zilelor noastre, anume reducerea  timpului de exploatare, practic optimizarea timpului de lucru al fermierului, care termină mai repede operațiunea de arat, putând să-și aloce timpul economisit pentru alte lucrări.

IRUM îi invită pe toți iubitorii de agricultură în standul IRUM, E145, pentru a vedea în premieră și a afla mai multe despre noile produse, de la reprezentanții IRUM!

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Artistul Black Coffee, confirmat la Untold

Articolul următor
În perioada 9-12 aprilie, ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și cerințele minime de securitate și sănătate în muncă.

Brutăriile din Cluj trec testul condițiilor de muncă. Amenzi infime după controale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share