Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Chimcomplex își susține angajații

Grupurile CRC și SCR își ajută în primul rând angajații (peste 2.000) și apoi, pe cei din zonă. Au ales să facă propriile demersuri, atunci când e nevoie, fără a apela la alte organizații terțe, cu convingerea că fiecare știe exact ce este mai bine pentru el. Unii i-ar spune generozitate, alții interes, dar adevărul este, așa cum mărturisește Dr. Ștefan Vuza, Președintele Chimcomplex, că e vorba de grijă și solidaritate. 

Dr. Ștefan Vuza face cunoscut un caz relevant de acțiune a Chimcomplex, în care compania nu a precupețit niciun efort financiar ori de acțiune pentru a-l susține punctual pe unul din directorii din grup, aflat într-o situație de vulnerabilitate.

„S-a împlinit un an de când un director important al grupului a suferit un AVC. Era la volan și AVC-ul a generat și un accident de mașină. Urgent am creat celula de criză și am reușit cu greu să-l aducem la București (pentru că elicopterele nu puteau zbura în acea zi, din cauza ninsorii). Am organizat mai multe ambulanțe care se așteptau una pe alta în zonele de ambuteiaj, ca să scurtăm timpul.

La București a fost rezonabil, dar, învățând din alte cazuri, în acord cu familia, a fost transferat repede în Germania. Totul pe cheltuiala companiei! În plan medical, au urmat: operații, intervenții și, după o lună, a reușit să iasă din zona de risc. Au urmat 11 luni de muncă de recuperare!

Acum noi, după o amplă documentare, ne-am sfătuit la nivel de manageri cum să procedăm și am stabilit un plan. Dacă înainte de accident directorul coordona 10 proiecte, acum îi vom da să continue doar 2 proiecte și doar pe cele în care îi place să se implice!

Întâi ne-am asigurat că avem acceptul familiei și apoi am acționat. Pentru un pacient cu o astfel de traumă, a-l relansa pe spirala vieții, este vital!

Înțelegem că este greu pentru marea masă să intuiască în astfel de cazuri, decizia corectă, dar noi știm că cel afectat trebuie să continue să facă ceea ce îi dă sens, chiar dacă a trecut printr-un AVC (sau orice alt accident major).

Statistica arată că 90% dintre cei deconectați de la ceea ce făceau înainte, se sting, pentru că sentimentul de refuz al societății sau de inutilitate, îi dezintegrează rapid din interior!

Astfel de acțiuni fac parte din conceptul nostru de responsabilitate socială, mai precis CSR de calitate și nu de cantitate! Și știm bine că o organizație străină către care am fi virat banii nu s-ar fi ocupat de caz mai bine ca noi.

Din multele episoade frumoase care au urmat, amintesc doar pe cel din ziua în care (după 8 luni), colegul s-a întors fizic la birou, în prima lui zi de lucru!

În întâmpinarea sa, toți cei de la sediu au purtat cârje, pentru a arăta că noul normal este același pentru toți, iar momentul a fost emoționant pentru că motto-ul intern este «Toți suntem unul!»

Abordarea noastră neconvențională a dat rezultate, iar atunci când colegul a mers în Germania, la control, specialiștii de acolo i-au declarat: «V-ați recuperat 110%!»

De aici a curs normal afirmația: « Este imposibil! Eu încă mai am de lucru!» Directorul spitalului, și el mirat, a explicat rezultatul: «Așa ne arată softul. Este un algoritm care face o comparație cu media tuturor rezultatelor de recuperare înregistrate în clinicile din Germania, în cazuri similare! Față de toți aceștia, ați depășit statisticile științei cu 10%! Cum ați făcut?»

La care colegul nostru a răspuns: «Am muncit de calitate! E o taină în ce spune șeful meu: ce omul face, tot omul desface!» …asta facem noi cu banii: CSR personalizat și de calitate fără a ne etala pe sticlă!

Pentru acest caz, și încă alte 4, compania a cheltuit peste 250.000 € și a făcut-o tăcut, fără a arăta de ce face ceea ce a ales să facă!

Suntem în Postul Paștilor, iar unul dintre sfaturile prelaților este să ajutăm aproapele la nevoie. Când noi chiar o facem, vin cârcotașii și ne întreabă, dar de ce nu vedem și noi unde și pe cine ajutați? Iar noi le răspundem că respectăm intimitatea sutelor de oameni ajutați (care nu trebuie puși în inferioritate doar pentru a satisface o curiozitate simplistă).

Nouă ne sunt mulțumitoare zâmbetele primite pentru ceea ce facem discret și nu căutăm aplauzele la scena deschisă, aplauze care de cele mai multe ori sunt goale” a precizat Dr. Ștefan Vuza.

La Chimcomplex sportul este susținut

„Închei prin a spune că avem și alte cauze pe care le susținem: activități culturale, competiții și cluburi sportive, echipa de handbal SCM Rm. Vâlcea – un fanion local, Rugby Club Piatra Neamț. Mecenăm și activitățile oamenilor de munte, pentru că eu sunt pasionat de munte (așa cum și Hagi ajută fotbalul) și sponsorizăm Federația Română de Turism Sportiv, expediții, tabere montane, etc.

Dar banii, care sunt limitați la 3/1000 din cifra de afaceri, nu ajung la câte (ne)cazuri sociale sunt” a concluzionat Dr. Ștefan Vuza într-o amplă postare pe pagina sa de Linkedin.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrul Cultural Japonez din Cluj – liant între două civilizații

Articolul următor

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share