Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bihorul dă lovitura în Cartea Recordurilor, cu “Războiul Stelelor”, din piese Lego

Membrii Grupului Utilizatorilor Lego din România (RoLUG), cu sustinere din partea Lego România, au construit cea mai mare dioramă din lume formată din aceste piese.
Macheta din 1 milion de piese și 1.500 figurine recreează planeta Lothal | Foto: RoLUG – Petru Băleanu, Lego România

Orădenii Bence Czilli și Botond Czilli se află în fruntea echipei care a doborât recordul cu cea mai mare dioramă de acest fel din lume.

Membrii Grupului Utilizatorilor Lego din România (RoLUG), cu susținere din partea Lego România, au construit cea mai mare dioramă din lume formată din aceste piese. Recordul a fost omologat de către Guinness World Records (GWR) la East European Comic Con (EECC) 2024.

Diorama compusă din 1 milion de piese aduce un omagiu universului „Războiul Stelelor” și integrează cele mai importante scene din seria de animație Star Wars Rebels, precum și elemente și personaje din trilogia originală. Suprafața de 45.746 mp acoperită exclusiv din piese Lego, fără nicio altă structură de susținere, a condus la omologarea proiectului de către GWR.

Dezvoltată cu atenție la detalii pe verticală și orizontală, macheta recreează toate formele de relief de pe planeta Lothal, existente în universul “Războiul Stelelor”, cu nave de luptă și 1.500 de minifigurine plasate în scene dinamice.

O echipă formată din 26 de membri ai RoLUG, coordonată de cei doi orădeni, din care fac parte și alți pasionați din regiunea Transilvaniei, a construit diorama de record mondial în decursul a trei ani. Ultimul metru pătrat a fost finalizat prin contribuția fanilor prezenți la EECC, care au adăugat fiecare câte o piesă. Recordul anterior a fost stabilit în Franța, în 2021.

   

Dioramă construită în trei ani

„În grupul Lego credem în creativitate ca o metodă de a descoperi, a cultiva și a exprima pasiuni. Mă bucur să împărtășim aceeași viziune cu partenerii noștri de la RoLUG, alături de care am reușit să demonstrăm ce pot face pasiunea și creativitatea atunci când sunt aduse împreună.

Recordul mondial de care ne bucurăm astăzi este un moment important pe piața din România și cea mai puternică încurajare să continuăm să activăm aproape de comunități și pasiunile lor”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria al grupului Lego.

„Pentru noi, comunitatea RoLUG, acest record mondial reprezintă împlinirea unui vis. Proiectul nostru este rezultatul a trei ani de pasiune, muncă în echipă și continuă dedicare. Acest moment nu doar că marchează un punct de referință în călătoria noastră, dar ne și confirmă convingerea profundă,

Cărămida Lego nu reprezintă o simplă jucărie pentru copii, ci un veritabil mijloc de exprimare a imaginației și creativității, indiferent de vârstă. Cu această realizare remarcabilă, suntem gata pentru noi aventuri și transmitem o invitație călduroasă tuturor pasionaților care doresc să ni se alăture în această minunată călătorie”, a spus Mirona Constantin, ambasador al RoLUG.

Cine a concretizat proiectul

Coordonatorii de la RoLUG:

  • Creative Lead: Bence Czilli
  • Project Coordinator: Botond Czilli
  • RLUG Ambassador: Mirona Constantin

Membrii echipei: Adrian Jiman, Alex Tass, Alexandru Ilea, Armin Naghi, Cătălin Bordea, Catalin Corpade, Cristian Frunză, Dragoș Ivan, Edina Băbțan, Eduard Stănescu, Eric Jiman, Erik Davidsson, Horațiu Coifan, Marius Bugeac, Mihai Dreve, Nicolae Sohaci, Rareș Teodorof, Sorin Ilie, Sorin Olaru, Ștefan Bugeac, Tamas Lapsanszki, Tiberiu Popescu, Negreanu, Vlad Cărbuneanu.

Echipa grupului Lego ce a contribuit la dioramă:

  • Valery Kasimov, Country Manager
  • Anna Tuyaerts, Brand Marketing  Manager
  • Bence Gallai, Associate Brand Marketing Manager
  • Anca Lungu, Masterbrand Marketing & PR Manager
  • Ana-Maria-Elena Dumitrescu, Marketing Assistant

Pornit ca un grup de discuții

Misiunea grupului Lego este de a inspira și facilita dezvoltarea constructorilor de mâine prin puterea jocului. Sistemul Lego in Play, având la bază cărămizile de acest tip, le permite fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.   Grupul a fost fondat în Billund, Danemarca (1932), de către Ole Kirk Kristiansen. Numele derivă din cuvintele Leg Godt („joacă bine”).  Produsele sunt vândute în 130 de țări.

RoLUG este o comunitate compusă din adulți fani ai pieselor Lego. Lansată ca un grup de discuții, s-a dezvoltat într-o comunitate de pasionați, cu misiunea de a construi machete noi, unice, din piese Lego. Grupul a organizat expoziții, concursuri offline și online, a participat la numeroase evenimente locale și internaționale. Din 2014, are statutul de Recognized LUG (recunoscut pe plan internațional).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asfamixt, OPR Asfalt și Dacia Faber montează primele grinzi la viaductul de ieșire din Felix

Articolul următor
Investițiile în automatizare vizează procesul de preparare și liniile de ambalare | Foto: Farmec

Farmec a intrat pe piața produselor pentru copii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share