Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și Cofetării, a decis să investească 250.000 de euro în producerea de energie cu panouri fotovoltaice.  Cu ajutorul acestora, compania românească Nordic Group își va dota două depozite pe care le are la Izvin, în județul Timiș, precum și  la Joița, în județul Giurgiu cu panouri fotovoltaice ce vor asigura anual 505MWh de energie electrică.

Acțiunea se desfășoară în două etape, prima dintre ele fiind deja încheiată.  Depozitul Nordic Group din comuna Joița, județul Giurgiu a fost deja echipat cu panouri fotovoltaice cu o putere instalată propusă a generatorului fotovoltaic de 302 kWp. Acestea vor produce anual 337 MWh de energie electrică.

Tot cu panouri solare „split” cu celule „half-cut” vor fi echipate și depozitele de la Izvin. Valoarea investiției se ridică la 83.500 de euro depozitul în suprafață utilizabilă de 900 mp. Proiectul acesta urmeze să înceapă până la finalul lunii aprilie 2024. Puterea instalată propusă a generatorului fotovoltaic este de 159,5 kWp, iar producția anuală de energie electrică se ridică la 168 MWh.

Energia produsă de aceste instalații fotovoltaice, adică 48% din consumul anual de energie electrică al depozitului, va fi consumată direct.  Producția de energie rezultată în urma montării sistemului fotovoltaic va conduce la o amortizare a investiției în 2,38 ani.

Prin punerea în funcțiune a celor două proiecte fotovoltaice pentru depozitele în suprafață de 3.700 de mp, compania va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 158,84 de tone/an și eliminarea a 1,5 kg de deșeuri radioactive.

Responsabilitate la Nordic Group

General Managerul Nordic Group, Dan Nistor, vorbește despre fidelitatea față de valorile companiei.

„Am echipat două depozite cu o suprafață de 3.700 de mp, din județele Giurgiu și Timiș, cu panouri fotovoltaice de tip „split” cu celule „half-cut” pentru maximizarea randamentului. Această investiție va produce anual 505 MWh de energie electrică, reducând emisiile de CO2 cu 158,84 de tone/an și eliminând 1,5 kg de deșeuri radioactive. Energia produsă de instalația fotovoltaică se va consuma direct în procent de 100%, reprezentând 20,3% din consumul anual de energie electrică al depozitului.

Prin realizarea acestui proiect, ne ajutăm partenerii să facă un pas concret în direcția sustenabilității și a economisirii de resurse, fiind un demers semnificativ către un viitor mai verde și sustenabil” a anunțat Dan Nistor.

„Responsabilitatea față de mediul înconjurător înseamnă să ai o serie de valori, dar și să acționezi concret. Cel puțin așa o înțelegem noi și încercam întotdeauna să rămânem fideli acestor principii. Pe lângă aspectele de ordin financiar, am luat în calcul beneficiile pe care energia verde le are asupra mediului înconjurător”, a  completat General Managerul Nordic Group, Dan Nistor.

Nordic Group include 4 companii: Nordic Food, Nordic Logistic, Nordic Shops și Nordic Restaurants, președintele grupului de firme fiind Ciprian George Moldoveanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Candidații la Primăria Oradea și CJ Bihor în fața mediului de afaceri

Articolul următor

Cum arată planul de țară al României?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share