Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mihai Viteazul urcă pe piedestal deasupra pasajelor subterane din Centrul Civic

Statuia voievodului Mihai Viteazul va fi amplasată în piațeta din fața Catedralei Ortodoxe din Oradea, care se va numi Piața Mihai Viteazul.

În urma finalizării unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate vreodată în Oradea – rețeaua de pasaje subterane din Centrul Civic, statuia voievodului Mihai Viteazul va fi amplasată joi, 23 mai, în Piața Gojdu. Odată cu dezvelirea statuii, piața va primi numele voievodului român.

Statuia va fi amplasată în piațeta din fața Catedralei Episcopale Ortodoxe, proiectul fiind corelat cu întregul ansamblu de amenajare a piațetei.

Dezvelirea statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul va avea loc joi, 23 mai, de la ora 17:00, în cadrul unui ceremonii oficiale, care va cuprinde și sfințirea monumentului de către episcopul ortodox Sofronie Drincec. Solemnitatea momentului va fi subliniată de prezența Corului „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea și a Ansamblului Coral „Ariston”, al Liceului de Artă Oradea. Manifestările dedicate evenimentului se vor încheia cu ceremonia depunerii de coroane de flori, defilarea detașamentului de onoare și concertul de fanfară susținut de către Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Relocarea statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii în piațeta din Centrul Civic, în zona axului care face legătura între Casa de Cultură și Cetatea Oradea, a devenit necesară în urma hotărârii din anul 2018 a Consiliului Local, privind reamplasarea unei statui a Regelui Ferdinand în Piața Unirii.

Noua statuie a lui Ferdinand I a fost inaugurată în 2019, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la prima vizită oficială a familiei regale în Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PORR Construct a ajuns la stadiul de 44% cu realizarea Centurii Arad Est

Articolul următor

Încep lucrările la parcurile de specializare inteligentă Aleșd, Beiuș și Marghita

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Începe „SAINT-GOBAIN NATIONAL TROPHY”

Saint-Gobain România dă startul unei noi ediții a „Saint-Gobain National Trophy”, o competiție adresată constructorilor, arhitecților și fațadierilor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share