Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PORR Construct a ajuns la stadiul de 44% cu realizarea Centurii Arad Est

Valoarea investiției pentru Centura de Est a Aradului este de 308 milioane de lei. Contractul a fost semnat în octombrie 2022, iar termenul de finalizare este ianuarie 2025.

 

Potrivit Direcției Regionale Drumuri și Poduri Timișoara, în ultima perioadă, au fost executate următoarele lucrări de drum: decopertare pământ vegetal în zona intersecțiilor, umpluturi terasamente, stabilizare pat drum cu lianți hidraulici, consolidări la rampa pasajului peste calea ferată cu saltele de balast, profilări taluz și îmbrăcarea taluzului cu pământ vegetal, execuție gabioane la rampa pasajului peste CF. De asemenea, s-au realizat, pe unele sectoare, strat de formă și fundație de balast.

Au avansat și lucrările la structuri: infrastructură și suprastructura podului peste Mureș (armare/cofrare elevații, cofrare/armare grindă rezemare, montare grinzi și predale, armare/cofrare/betonare placă suprabetonare, betonare trotuar) și la infrastructura și suprastructura pasajului peste calea ferată (montare tub dren, drenuri, hidroizolație verticală, aplicarea de protecție anticorozivă în intrados etc.).

De asemenea, cei 170 de muncitori și personal TESA aflat pe șantier, lucrează și la podețe, la relocarea de rețele de telecomunicații, alimentare cu apă și la rețeaua de iluminat.

Structură

Varianta ocolitoare pe partea de est a Aradului va face legătura între DN69 Arad – Timișoara și DN7 Arad – Deva și va fi racordată la A1. În cadrul investiției se va realiza un nou pod peste Râul Mureș (la Fântânele) și un pasaj peste calea ferată – la Vladimirescu. Investiția include și cinci sensuri giratorii, o pistă de biciclete în lungime de 7,2km, precum și stații pentru mijloacele de transport în comun.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zetanil combate eficient mana la cultura viței-de-vie, a tomatelor și cartofului

Articolul următor

Mihai Viteazul urcă pe piedestal deasupra pasajelor subterane din Centrul Civic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share