Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grădina Termală Ioșia, o investiție de peste 214 milioane de lei

O parte din actualul Ștrand Ioșia, construit în anii ’80, va fi transformat într-o grădină termală modernă. Consiliul Local a aprobat în ședința de săptămâna trecută studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție.

Conform proiectelor municipalității, această grădină termală nu va fi una de distracție, precum Aquapark Nymphaea, ci o grădină termală care va deservi locuitorii municipiului Oradea și turiștii care vor veni aici pentru relaxare, fiind prevăzută cu bazine interioare și exterioare, bar cu servire din apă, platforme pentru plajă, zonă de spa, sală de fitness, punct de alimentație publică cu grupuri sanitare și numeroase spații verzi, amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală.

Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea investiției se ridică la 214.590.757,59 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 2 ani.

Din fonduri europene

Proiectul Grădinii Termale Ioșia va fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, apelul de proiecte 713 Îmbunătățirea infrastructurii de turism, în special în zone care dispun de un potențial turistic valoros, inclusiv îmbunătățirea accesului către resursele și obiectivele turistice (urban), de către Direcția de Management Proiecte Internaționale.

Reconfigurarea incintei Ștrandului Ioșia: 2/3 se transformă într-o grădină termală modernă, 1/3 rămâne destinată seniorilor

Reconfigurarea incintei actualului Ștrand Ioșia se va face astfel: pe o treime din teren se va păstra funcționarea Ștrandului Ioșia, rămânând în continuare destinată seniorilor orașului, iar pe două treimi din teren, spre latura sudică, se va amenaja grădina termală.

Astfel, dacă suprafața totală aparținând incintei ștrandului existent este de 45.084 mp, grădina termală va ocupa o suprafață de 32.405  mp.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 luni.

Grădina Termală Ioșia – zonă modernă de recreere

Conform studiului de fezabilitate, se propune realizarea următoarelor funcțiuni:

–  Centru SPA care va funcționa în clădirea principală, cu regim de înălțime subsol+parter+etaj parțial, cu o suprafață desfășurată de 8.853 mp, care va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apă), zona de spa, filtre personal și public, vestiare, spații tehnice, alimentație publică, zona de birouri, foaiere, o sală fitness;

– o clădire secundară – C2 – care va deservi funcțiunilor de depozitare, grupuri sanitare, spații tehnice la subsol;

– 5 ansamble de bazine exterioare, bazin de înot, bazin de legătură interior- exterior (cu o suprafața totală a bazinelor de peste 3000 mp), un punct de alimentație publică cu grupuri sanitare aferente, un bar cu servire din apă, dușuri exterioare, platforme din dale din piatră și tip deck pentru plajă, numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală și un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.

Accesul în grădina termală se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudică. Tot pe latura sudică, paralel cu Aleea Alexandru Cazaban, se propune amenajarea unei parcări cu 147 de locuri de parcare, din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilități, 8 locuri pentru încărcare electrică și locuri pentru biciclete.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

GALERIE FOTO cu lucrările de reabilitare a căii ferate pe subsecțiunea 2 Apața – Cața

Articolul următor

MHP – A Porsche Company, de 10 ani în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share