Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MHP – A Porsche Company, de 10 ani în România

MHP – A Porsche Company și-a deschis subsidiara din România în 2014, la Cluj-Napoca, centrul efervescent al IT-ului românesc. A crescut constant și sustenabil, de la an la an, având întotdeauna în centru principiul excelenței.

Aniversarea de 10 ani a MHP Consulting Romania o găsește drept cea mai mare subsidiară a grupului MHP, cu aproximativ 1.000 de angajați și cu o prezență națională – birouri la Cluj-Napoca, Timișoara și București, precum și angajați care lucrează remote din diverse orașe ale României. Compania dezvoltă și livrează soluții IT 360 de grade la cele mai înalte standarde unui portofoliu vast de clienți din segmentul „Mobility and Manufacturing” din întreaga lume.

Creștere constantă, bazată pe dezvoltarea angajaților

 „Acest moment important din evoluția MHP Consulting Romania nu poate decât să mă facă foarte mândru de reușita noastră ca echipă. Uitându-mă în spate, acest deceniu a însemnat foarte multă muncă, dar și satisfacții pe măsură. Într-un mediu în continuă schimbare, ceea ce a rămas constant este pasiunea noastră pentru tehnologie. Ne-am asumat misiunea de a contribui la un viitor mai bun, mai sustenabil prin inovația adusă industriilor în care activăm. Revin însă la elementul cheie al succesului nostru și anume oamenii. Faptul că am creat o comunitate și am menținut cultura și esența acesteia de-a lungul celor 10 ani de creștere continuă reprezintă pentru mine adevărata reușită,” explică Bernd-Otto Hörmann, CEO MHP Consulting Romania.

În cei 10 ani, echipa s-a consolidat constant, investind în oameni motivați, extrem de bine pregătiți și pasionați.

„De-a lungul timpului, am reușit să ne poziționăm pe piață în calitate de angajator de elită cu o cultură organizațională tânără, deschisă, puternic orientată către încurajarea evoluției și creșterii în roluri cât mai complexe pentru angajații noștri. Intrăm în cel de-al doilea deceniu al MHP Consulting Romania hotărâți să menținem aceste standarde ridicate de calitate și încredere pe care le-am avut de la început”, completează Monica Potop, CFO MHP Consulting Romania.

De altfel, o valoare fundamentală a companiei este munca cu scop – să aduci valoare adăugată prin munca ta, ce pornește din însăși deviza companiei: „Enabling You to Shape a Better Tomorrow”. Angajații sunt încurajați să-și identifice și să-și folosească în mod creativ punctele forte, trăsăturile și valorile cu care rezonează cel mai mult, toate acestea într-un mediu de lucru colaborativ.

Valori aplicate: diversitate și implicare în comunitate

 Pentru MHP, diversitatea nu este doar un cuvânt la modă, ci face parte din MHP Strategy 2030. La MHP Consulting Romania, peste 58% dintre angajați sunt femei, iar 54 de femei au funcții de conducere. 55% din noii-angajați din 2023 sunt femei.

Implicarea în comunitate reprezintă o altă valoare aplicată de echipa MHP Romania. De-a lungul timpului, compania a avut o prezență constantă și în zona responsabilității sociale, prin acțiuni de CSR focalizate pe dezvoltarea comunității.

Parteneriat universitar în premieră națională

 „De la prima mea vizită în România în 2013 și de la înființarea subsidiarei în 2014 a fost un privilegiu să asist și să susțin dezvoltarea MHP Consulting Romania. Privind retrospectiv, mă uit cu mândrie la progresul remarcabil pe care l-am făcut împreună. România a devenit cea mai mare subsidiară a noastră, cu o creștere constantă și angajați de top. Parteneriatul cu Universitatea Babeș-Bolyai ne-a ajutat să inspirăm tinerii IT-iști. România joacă un rol esențial în strategia MHP și sunt mândru să continuăm împreună această poveste de succes, declară Marc Zimmermann, CFO MHP Management- und IT-Beratung GmbH.

În februarie 2014, MHP Consulting Romania, alături de Porsche AG și NTT Data Romania, au fost co-fondatorii programului de Studiu în Informatică Limba Germană, din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, primul program de studiu de acest gen din România.

Demersul a fost completat ulterior, în 2018, cu programul de masterat – Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare, și în 2022, cu alte două programele de studii în limba germană din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afaceri (UBB) – Administrarea Afacerilor (nivel licență) și Management internațional (nivel master).

Povestea MHP – A Porsche Company continuă în România; compania rămâne fidelă acelorași valori care i-au stat la bază încă de la înființare: excelență și inovație în tehnologie, centrate pe o echipă excepțională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grădina Termală Ioșia, o investiție de peste 214 milioane de lei

Articolul următor

DP World România deschide o nouă filială și își extinde aria de activitate în România la One Cotroceni Park, în urma consultanței CBRE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share