Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Isabelle Adjani își va dezvălui Freamătul sufletului pe scena Festivalului de Teatru Sibiu 2024

foto credit: Lucas Trotouin

Emblemă a cinematografiei mondiale, fascinanta actriță Isabelle Adjani va oferi publicului un strop din magia cu care a cucerit cinci premii César, în cadrul spectacolului-lectură Les murmures de l’âme (Freamătul sufletului), realizat din textele unor maeștri ai literaturii, printre care Marguerite Duras, Annie Ernaux, Cynthia Fleury, Camille Laurens, Françoise Sagan, Fred Vargas. Festivalul Internațional de Teatru Sibiu marchează astfel încă o splendidă premieră pentru România.

O performanță unică în întreaga istorie a cinematografiei, Isabelle Adjani este deținătoarea a cinci premii César pentru Cea mai bună actriță.  Tot Adjani este singura actriță care a primit vreodată două Premii Cannes în cadrul aceleiași ediții a prestigiosului festival (pentru rolurile din Posedata și Quartet, în 1981). La aceste performanțe se adaugă două nominalizări la Premiile Oscar. În 2010, este numită Cavaler al Legiunii de onoare.

„Am descoperit lumea lecturii destul de recent. Îmi era relativ străină. Nu ca spectator, ci ca actriță”, spune Adjani. „A fost o plăcere necunoscută. Să îl citești pe Racine sau pe Duras…. A fost ca o revelație, producând un fel de exaltare” o citează reprezentanții FITS 2024 pe frumoasa actriță care își va vrăji publicul în acest spectacol susținut în limba franceză.

Les murmures de l’âme (Freamătul sufletului) cu Isabelle Adjani

Concept: Valérie Six în colaborare cu Daniel Loayza
Coordonator turneu: Delphine Paccou
Lighting & sound: Nicole Benier
Co-producător: Les Visiteurs du soir.

Spectacolele-lectură, bucurii la FITS

Tradiția spectacolelor-lectură este binecunoscută iubitorilor acestui festival, care au avut satisfacția de a le urmări atât în spațiul fostei librării Habitus, cât și pe scenă. Actriţa franceză Isabelle Huppert, care a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu în cadrul ediţiei  2018 a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS) a susținut un alt spectacol- lectură eveniment, cu Amantul de Marguerite Duras, la sala Thalia.

„Cititul în actorie este cel mai bun antrenament: îmi acordă mai multă atenție ceea ce alcătuiește un text, modul în care acesta comunică, culorile și parfumurile; ce se ascunde, imagini și emoții în care intru și care intră în mine” a mărturisit actrița într-un interviu acordat revistei Vanity Fair Italia.

Biletele puse în vânzare pentru acest spectacol, precum și pentru spectacolul În singurătatea câmpurilor de bumbac, cu John Malkovich și  Ingeborga Dapkunaite s-au epuizat într-o singură oră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pentru a câștiga unul dintre cele 100 de abonamente “Soul Ticket”, fanii sunt invitați să trimită povestea lor sau a unui cunoscut care nu a avut șansa să ajungă la Untold.

Poveștile emoționante, răsplătite la Untold

Articolul următor

J.W. Marriott investește 1.4 milioane de Euro în noul restaurant OLEA, premieră la București: conceptul de Mediterranean cuisine

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share