Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

10 milioane de euro prin PNRR pentru apa clujenilor

CASA a primit notificarea de acceptare la finanțare a proiectului de extindere de rețele în aglomerările Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Huedin, Aghireșu-Fabrici, Bonțida și Cojocna, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Compania de Apă Someș (CASA) a obținut o finanțare pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din județul Cluj

CASA a primit notificarea de acceptare la finanțare a proiectului de extindere de rețele în aglomerările Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Huedin, Aghireșu-Fabrici, Bonțida și Cojocna, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform notificării Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de acceptare a finanțării, proiectul CASA este de 54 milioane lei, cu tava pe valoarea adăugată inclusă.

Prin acest proiect se propune extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Cluj-Napoca, Florești, Gherla, Mintiu Gherlii, Dej, Huedin, Macău, Leghia, Băgara (comuna Aghireșu), Bonțida și Cojocna. Lucrările de extindere se vor realiza pe 13 km de rețele apă și 34 km de rețele de canalizare.

Proiectul vine în completarea investițiilor majore derulate de CASA prin programele cofinanțate de UE, conform Master Planului actualizat în 2022: strategia de investiții la nivel regional pe termen scurt, mediu și lung (2050).

„Este o nouă veste bună și o investiție la finalul căreia, cu ajutorul banilor europeni, vom obține o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu. E un pas înainte spre ambițiosul obiectiv asumat, acela de racordare integrală a județului la apă potabilă de cea mai bună calitate și canalizare”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

PNRR reprezintă domeniile prioritare de investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență și prevede 507 jaloane și ținte legate de reformele și investițiile asumate. Un pachet de 107 investiții și mai mult de 50 de reforme vor contribui la abordarea eficientă a recomandărilor specifice de țară și la consolidarea potențialului de creștere economică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
MedicalCOR Cluj, centru dinamic de chirurgie cu specializare în reabilitare oro-facială și implantologie dentară aflat la Cluj-Napoca, se află în proces de a breveta o tehnologie unică în lume. 

MedicalCOR lucrează la o tehnologie unică pe plan mondial

Articolul următor

Hub IT la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share