Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

4,75 mild. lei pentru modernizarea căii ferate Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane – Po Poarta

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare pe Lotul 4: Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane și Lotul 5: Băile Herculane – PO Poarta, aferente obiectivului major de investiții Modernizarea tronsonului Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș.

Valoarea financiară totală estimată a contractului este de 4,87 miliarde de lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021 – 2027. Durata de implementare este de 72 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 60 de luni pentru execuție pe Lotul 4, respectiv 60 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție pe Lotul 5.

Ce prevede achiziția

Achiziția publică pentru loturile 4 și 5 prevede proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare pe un traseu de circa 74,25 km, din lungimea totală a tronsonului, astfel:

▻ pe Lotul 4: Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane, km 362+632 – km 404+250 (41,618 km). Valoarea financiară estimată este de 2.440.603.512,56 lei fără TVA.

▻ Lotul 5: Băile Herculane – PO Poarta, km 404+250 – km 436+887 (32,637 km). Valoarea financiară estimată este de 2.433.707.400,51 lei, fără TVA.

Scopul proiectului

Scopul general al implementării proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș (225,287 km) vizează:

→ îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație la valori cuprinse între viteza de 120 km/h și cea de 160 km/h;

→ modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV);

→ mărirea capacității de tranzit;

→ asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce privește sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații si haltele de mișcare, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități;

→ modernizarea stațiilor și a haltelor de mișcare;

→ modernizare poduri, podețe

→ reabilitarea/modernizarea clădirilor stațiilor de călători, incluzând construcțiile pasarelelor şi/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare;

→ montarea de panouri fonoabsorbante și/sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot;

→ instalații de centralizare electronică noi, în stații și introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R);

→ reducerea valorii maxime a declivității pe secțiunile unde aceasta depășește 18 ‰.

Anunţul de participare la procedura de licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în SEAP. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 iulie 2024.

Reamintim totodată faptul că, în luna mai au fost lansate procedurile de achiziție publică pentru Loturile 3 și 6, care au termen de depunere a ofertelor pe 1 iulie 2024, valoarea totală estimată a achizițiilor fiind de 7,35 miliarde de lei fără TVA.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am fost azi dimineață cu socrul într-un spital din Cluj; mi-am dat seama că există o mulțime de provocări în sistemul de sănătate.

Digitalizarea în sănătate, promovată la Cluj. “Trebuie să convingem și doctorii, și pacienții”

Articolul următor

HelpShip își extinde operațiunile în CTPark Oradea Cargo Terminal la 12.500 mp

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share