Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brâncuși, Marea Britanie și ideea de sculptură modernă

Henry Moore Studios & Gardens va fi gazda unei conferințe academice în cadrul căreia va fi analizată receptarea sculptorului român Constantin Brâncuși în Marea Britanie, rezonanța sa mai largă în arta modernă și contemporană și impactul pe care l-a avut asupra schimbării definițiilor sculpturii moderne în Marea Britanie. Evenimentul va avea loc joi, 27 iunie 2024.

Sunt invitați Toby Christian, Lector principal în Artă Plastică, Central Saint Martins, artistul Nicholas Pope, curatorul și istoric de artă Inga Fraser, managerul de colecții la Wilhelmina Barns-Graham Trust, Cassia Pennington și profesorul Alex Potts.

Conferința va marca încheierea sezonului de cercetare al Fundației Henry Moore Brâncuși and Britain, organizat pentru a coincide cu expoziția majoră a lucrărilor lui Brâncuși de la Centrul Pompidou, Paris, din primăvara acestui an.

Henry Moore cu Brancusi, Frank-McEwan Herbert Read și Paul Eluard la British Council Gallery, Champs Elysees, Paris, în 1945

Conferința despre Brâncuși, Marea Britanie și ideea de sculptură modernă

Brâncuși este unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului al XX-lea, salutat de Henry Moore pentru că a renunțat la complicare sculpturii petrecută de-a lungul secolelor și i-a restabilit conștiința formei. Inovațiile artistice ale lui Brâncuși au atras atenția unei rețele internaționale de artiști moderniști de-a lungul carierei sale, inclusiv în Marea Britanie, unde opera sa a fost expusă pentru prima dată în 1913. În deceniile mai recente, istoricii au luat în considerare complexitatea lucrării artistului în moduri noi, tachinând dinamica ei de diferențiere și repetiție, efemeritate și permanență, abstractizare și întruchipare. Această conferință își invită participanții să continue dialogul, luând această viziune plurală asupra lui Brâncuși ca piatră de încercare pentru întrebări despre relația dintre sculptura britanică și avangarda internațională.

Sezonul de Cercetare Brâncuşi şi Marea Britanie a fost susţinut de Institutul Cultural Român.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vineri seara, în Piața Unirii, începe Sounds of Oradea Festival Ediția a - III -a

Articolul următor
Fiul președintelui Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a explicat de ce a renunțat la sportul profesionist și cum a intrat în business, ca manager al Transylvania Open și Sports Festival.

Patrick Ciorcilă: “În România vrem campioni, dar nu investim în sport”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Premiile AICPS, înmânate la Iași

Cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS, organizată la Iași, a fost un eveniment dinamic și efervescent, care a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share