Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patrick Ciorcilă: “În România vrem campioni, dar nu investim în sport”

Fiul președintelui Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a explicat de ce a renunțat la sportul profesionist și cum a intrat în business, ca manager al Transylvania Open și Sports Festival.
Fostul tenismen (foto stânga) a povestit cum s-a lansat în lumea afacerilor | Foto: Info Press – Nelu Dragomir

Fiul președintelui Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a explicat de ce a renunțat la sportul profesionist și cum a ajuns manager al Transylvania Open și Sports Festival.

“Familia mea m-a dus la tenis, a fost o pasiune de familie, părinții jucau tenis de plăcere, m-au luat și pe mine pe teren. Nimeni nu credea că vreau să fac asta ca un stil de viață, dar a început să îmi acapareze toată tinerețea, adolescența, asta am făcut de la 7 la 18 ani. În ultimele luni, înainte de a renunța la tenis, în urma accidentărilor, l-am avut antrenor pe Andrei Pavel, care va juca aici într-un meci demonstrativ, alături de Andre Agassi, Steffi Graf și Simona Halep.

Tenisul profesionist este un sport foarte dur, timp de 10 luni pe an ești pe avioane, drumuri, în 90% dintre turnee pleci învins pentru că există un singur câștigător, nu ai viața unui copil obișnuit care merge la școală, acasă, face tenis și doarme. Nu e ca la fotbal, unde mai poți face un egal, campionatul e lung, mai ai alte șanse. În tenis concurezi cu mii de sportivi din toată lumea, trebuie să știi să gestionezi eșecul în mod constructiv, lucru care te întărește pentru viață, poți să depășești momente tensionante.

După ce m-am lăsat de tenis, am avut doi ani destul de complicați, în care simțeam că nu mai știu ce să fac în afară de tenis, pentru ce să mă pregătesc, în ce direcție să merg. Am ajuns pe locul 500 în Topul ATP, eram tânăr, puteam să joc, am ajuns în echipa României de Cupa Davis, dar am fost nevoit să mă retrag, să spun stop, să nu încerc să păcălesc sportul și să nu îmi bat joc de anii mei și de munca familiei.

A fost mai greu pentru părinți să gestioneze și să accepte acest lucru pentru că practic au investit într-un “proiect eșuat”, însă calea pe care am urmat-o apoi s-a dovedit a fi cea bună. Până când am avut oportunitatea să organizez acest festival, simțeam că sunt pierdut total. Sports Festival mi-a schimbat viața total, astfel au apărut multe alte oportunități. Recunosc că la început am avut o doză de nebunie, însă alături de Mirel Alexa, Horațiu Pitea și de echipa din jurul nostru am reușit să creăm un eveniment unic în lume”, a explicat Patrick Ciorcilă.

Infrastructura aduce evenimente mari

“Față de turneul Transylvania Open, unde trebuie să facem totul ca la carte, să ne conformăm unor reguli clare ale Women’s Tennis Association, la Sports Festival putem fi foarte creativi, însă faptul că adunăm zeci de mii de oameni într-o zi este foarte pasionant. În România așteptăm numai rezultate, vrem să avem campioni, dar investim foarte puțin în sportul de masă.

Unele federații sunt de lăudat, foarte deschise, altele, extrem de înapoiate, dar ne putem ajuta unii pe alții să construim un eveniment mare. Nu poți schimba lumea în patru zile de festival, dar cred că dăm un semnal foarte puternic, toată lumea e cu ochii pe Cluj în această perioadă, faptul că vin nume atât de mari atrage atenția, dar și conceptul festivalului.

Zona sportivă e prea puțin promovată, noi vrem să o aducem mai aproape de oameni. Să ai 30 de sporturi în care te poți iniția gratuit – cu antrenori, federații în premieră – reprezintă un mijloc foarte eficient de promovare. Poți să faci fitness în aer liber, seara ai concerte.

Noi mergem la alte turnee, festivaluri în străinătate, discutăm cu parteneri, sportivi, oameni din agenții, am creat sinergii între cele două evenimente. De ce nu facem Sports Festival la București? Pentru că nicăieri nu avem infrastructura de la Cluj: stadion, sală polivalentă, parc, hotel.

Dovada este că, dacă investim în infrastructură, putem organiza evenimente foarte mari. Am creat însă un brand nou, Urban Playfield, un “frate mai mic”, pe care îl ducem în 10 orașe”, a spus cofondatorul Sports Festival.

Sports Talks, secțiune în cadrul festivalului, propune o serie de relatări despre inspirație și povești de succes ale unor persoane care au transformat sportul într-un stil de viață. Aceasta aduce în fața publicului personalități din lumea sportului și afacerilor care vorbesc despre motivație.

Sports Festival, cel mai mare eveniment multisport din România, care se derulează în zona Sala Polivalentă – Cluj Arena a ajuns la cea de-a cincea sa ediție. În 2023, a atras la Cluj-Napoca un număr record de participanți: 150.000.

Festivalul din perioada 13-16 iunie cuprinde activități de inițiere, provocări sportive, supercampioni față în față cu fanii, masterclassuri dedicate profesioniștilor, Crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive, evenimente demonstrative.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brâncuși, Marea Britanie și ideea de sculptură modernă

Articolul următor

350 de înotători vor face valuri, sâmbătă, 15 iunie, la Swimathon Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share