Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum a fost extins aeroportul din Cluj. Lucrările executate, pas cu pas

Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) Cluj a prezentat o sinteză a lucrărilor de extindere a Aeroportului Internațional Avram Iancu (AIAIC). 
Extinderea terminalului s-a făcut cu 82 de milioane de euro, pe fonduri europene | Foto: AIAIC

Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) Cluj a prezentat o sinteză a lucrărilor de extindere a Aeroportului Internațional Avram Iancu (AIAIC).

„Anunțăm finalizarea proiectului de extindere a terminalului plecări al AIAIC. Acest terminal modern și eficient este pregătit să îmbunătățească experiența de călătorie a pasagerilor, oferind facilități și servicii de calitate”, consideră managerii ACI Cluj. Asocierea Bog’Art, UTI Construction and Facility Management, ACI Cluj a finalizat lucrările de 82 milioane de euro.

Proiectul de extindere a terminalului pasageri plecări pe latura de nord a fost implementat din fonduri UE, de la bugetul de stat și fonduri proprii, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Acesta a inclus extinderea terminalului plecări cu 7.200 mp, realizarea fluxurilor pentru destinațiile Schengen și Non-Schengen, trei noi fluxuri de securitate dotate cu echipamente pentru controlul de securitate de ultimă generație și extinderea platformei de staționare aeronave cu 9.000 mp.

AIAIC are acum șapte porți de îmbarcare Schengen şi patru Non-Schengen. Odată cu finalizarea proiectului, capacitatea de procesare a terminalelor din AIAIC crește la 4,5 milioane de pasageri/an. Suprafaţa terminalelor a fost extinsă la 12.000 mp, iar platforma de staționare a aeronavelor, cu 9.000 de mp. Proiectant a fost Electroproiect, Kone Ascensorul, Geo Arc, Popp & Asociații figurând ca subcontractanți.

Proiectul a avut în vedere şi energia verde, prin instalarea unor panouri fotovoltaice de înaltă performanță, amplasate pe terasa terminalului și a uzinei electrice existente. Sistemul a fost creat pentru îmbunătățirea eficienței utilizării energiei electrice, care are ca scop protecția mediului prin utilizarea unor surse de energie nepoluante.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
RNV va avea parte de creștere economică sustenabilă și de antreprenori mai competitivi datorită parteneriatului european StarRise, din care face parte Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, susțin reprezentanții ADRNV.

Industria alimentară și logistica din Transilvania, susținute prin fonduri UE

Articolul următor

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în patru comune din Bistrița-Năsăud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Citeste mai mult

Regenerare urbană la Victoria, cu 4 milioane euro

Fostul oraș mono-industrial Victoria, consacrat pentru industria chimică regională, dorește să-și schimbe „fața”. Administrația publică locală reconfigurează mediul…
Infrastructură
Turism
Teleki
Citeste mai mult

Castelul Teleki, restaurat pe banii Europei

Acest proiect va reprezenta un pas important în conservarea patrimoniului cultural și în valorificarea potențialului turistic al județului…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share