Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în patru comune din Bistrița-Năsăud

O finanțare obținută prin programul Anghel Saligny pentru înființarea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale oferă celor patru comune din județul Bistrița-Năsăud care s-au asociat, să își configureze și realizeze o rețea. Este vorba de comunele din nord-vestul județului,  Chiuza, Zagra, Dumitra și Nimigea.

Primăria comune Chiuza a anunțat că a fost lansata procedura de licitatie pentru proiectul Infiintarea retelei inteligente de distributie a gazelor naturale in comunele Dumitra, Nimigea, Chiuza si Zagra, judetul Bistrita-Nasaud. Prin acest proiect vor fi racordati la reteaua de gaze consumatorii casnici din localitatile Chiuza, Săsarm și Piatra. Durata de implementare a proiectului este de 24 luni calculate după semnarea contractului de lucrări. Data anunțată de asociație pentru desemnarea  proiectantului și executantului acestor lucrări în cele patru comune este 11 iulie 2024.

Comunele Dumitra, Nimigea, Chiuza și Zagra și-au coagulat forțele în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gaz Someș Roșua, depunând proiectul de finanțare prin programul Anghel Saligny, suma obținută fiind de 90 de milioane lei.

Ce spune caietul de sarcini pentru rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale?

„În vederea creşterii gradului de confort al acestora și pentru dezvoltarea economică a zonei este necesară și oportună investiţia privind alimentarea cu gaze naturale a Comunelor Dumitra (cu localitățile: Dumitra, Cepari și Tărpiu), Nimigea (cu localitățile: Nimigea de Jos, Mocod, Mogoșeni, Florești, Mintiu), Chiuza (cu localitățile: Piatra, Chiuza și Săsarm) și Zagra (localitatea Zagra). Alimentarea cu gaze naturale a acestor localități creează posibilitatea atragerii de investitori și nu în ultimul rând ridicarea nivelului de trai a locuitorilor din cele patru comune” se precizează în caietul de sarcini pentru licitație.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) Cluj a prezentat o sinteză a lucrărilor de extindere a Aeroportului Internațional Avram Iancu (AIAIC). 

Cum a fost extins aeroportul din Cluj. Lucrările executate, pas cu pas

Articolul următor

Se lucrează la conservarea și modernizarea clădirii – reper pentru „Uzina Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share