Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IBA București și ASIMCOV au deschis un punct de lucru la Sf. Gheorghe

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) București și Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) au semnat un protocol de colaborare la Incubatorul de afaceri din Sf. Gheorghe în 11 iunie pentru înființarea unui punct de lucru în regiunea Centru, coordonat de Centrul de Transfer Tehnologic al IBA București.

Prin crearea acestui parteneriat, grație Centrului de Transfer Tehnologic, IBA București își propune să participe, alături de cele mai importante clustere din Regiunea Centru (Green Energy, AGROFOOD, PRO-WOOD, Materiale Textile și Balneologie), la proiecte cu impact asupra comunităților locale.

Înființat în 2009 prin Programul Național Multianual de Înființare și Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice și de Afaceri în România, Incubatorul de Afaceri din Covasna este, printre altele, și sediul ASIMCOV (Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna) și AICAR (Asociația Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România), precum și un spațiu de co-working (INNO-HUBul).

IBA București

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București este o organizație de cercetare publică, aflată în coordonarea Ministerului Cercetării și Inovării, cu activitate de cercetare în 4 domenii: siguranță alimentară, nutriție, comportamentul consumatorului, (Bio)tehnologii alimentare.

Activitatea de cercetare a IBA București are loc în 9 laboratoare, 3 stații de experimentări pilot şi 2 compartimente specializate mai mult pentru proiecte tip acţiuni suport şi Long life Learning. De asemenea, aceasta este asistată de către celelalte compartimente, inclusiv de către compartimentul Marketing-Comercial și Centrul de Informare Tehnologică.

Pe lângă activitatea de cercetare, institutul mai desfășoară și activitatea de servicii către terți, aceasta constând în: analize de laborator, producție de alimente personalizate pentru consumatori cu nevoi speciale precum și activitatea de notificări suplimente alimentare. IBA București se dezvoltă într-o organizație orientată către industrie, accesând finanțări publice sau private, competitive, pentru implementarea proiectelor cu scopul de a obține produse sau tehnologii, de a dezvolta metode analitice de laborator, de a elabora studii sau strategii.

Centrul Pentru Transfer Tehnologic

Centrul Pentru Transfer Tehnologic a fost creat ca departament al INCDBA–IBA București în mai 2021, pentru a întări conexiunile cu industria, cu potențialii clienți și cu beneficiarii industriali ai proiectelor de cercetare.

Domeniile pentru care a fost acordată acreditarea sunt Bioeconomie, Economie digitală și tehnologii spațiale, Materiale funcționale avansate.

Obiectivul principal al programului dezvoltat de CTT-IBA este identificarea unor idei de proiecte, care se vor transforma în propuneri de proiecte comune cercetare/ industrie, pentru obținerea de soluții viabile ajustate la nevoile tehnologice ale agenților economici participanți PPI2024, si a pieței.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea face parte din proiectul de țară al Companiei aeriene AnimaWings

Articolul următor

12 firme și asocieri de firme vor să construiască drumul Padiș – Ic Ponor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share