Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția a 31-a!

Ultima decadă a lunii iunie înseamnă, pentru iubitorii de teatru și alte arte ale spectacolului, întâlnirea cu o nouă ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Ca în fiecare an, organizatorii aduc mereu noutăți, vedete, spectacole de mare ținută, la care se adaugă manifestări cu acces liber, muzică, precum și evenimentele dedicate profesioniștilor. 

Gala de deschidere a FITS  a însemnat prezența Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu participarea lui Tim Robbins, a lui Pippo Delbono și evident, a lui Constantin Chiriac, președintele festivalului.

FITS înseamnă pasiune pentru artele spectacolului, dar mai ales pentru teatru, o celebrare a dramaturgiei mondiale, cu întregul ei mecanism: dramaturgi, actori, regizori, scenografi, compozitori, mașiniști, specialiști în lumini, în sunet, critici, teatrologi, coregrafi, cu toții creatori care își pun imaginația, talentul și bucuria de a oferi publicului momente de înălțare, de reflecție, de bucurie sau întristare, o ieșire din cotidian, o poartă spre vis.

Festivalul a debutat cu două premiere mondiale, datorate faimosului actor american Tim Robbins și italianului Pippo Delbono

Primul aduce de această dată în fața publicului de la Sibiu Afrodita și Eliberarea Lumii (Un vodevil musical grecesc),  o celebrare veselă a puterii de a ierta și a tăriei inimii de a vindeca până și cele mai profunde dintre discordii. Cel de-al doilea vine cu Trezirea – Candoare și poezie vizuală, Pippo Delbono revenind la Sibiu cu un spectacol-confesiune magistral. Incisiv, emoționant, de neuitat. Spectacolele au premierea mondială în cadrul festivalului de la Sibiu.

Nu trebuie ratate în acestă primă zi de festival instalaţia video Not Once cu Mikhail Baryshnikov, de Jan Fabre, și nici concertul HOLOGRAF gratuit, în Piața Mare din Sibiu.

Prima zi de festival înseamnă peste 15 țări, care prezintă 13 spectacole captivante, două premiere mondiale, șase spectacole outdoor gratuite, un spectacol difuzat online.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Oportunitatea de a face practică direct pe șantier este posibilă printr-un parteneriat între mediul universitar și grupul Iulius, compania care dezvoltă un proiect mixed-use de reconversie urbană de mare amploare pe fosta platformă a fabricii Carbochim.

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim

Articolul următor
Transilvania Business a însoțit echipa Traventuria într-un spectaculos circuit pe biciclete în Țara Lalelelor.

Turismul pe două roți prinde viteză în Europa. Din Transilvania, la Marea Nordului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share