Unul dintre startup-urile mai însolite din Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare este StratificArts. El aparține francezului Frédéric Gaubicher.
Francezul, combină cu măiestrie lemnul masiv și rășinile epoxidice, rezultând din mâinile sale mese unice, funcționale, adevărate opere de artă.
A ajuns în România prin prisma meseriei pe care o practică, prin anii 90. Terminând o facultate în domeniul maselor plastice, a ajuns reprezentantul firmei franceze Salomon în România, la Orăștie. În România a făcut și stagiul militar.
Îndrăgostit în România și de România
Ulterior a ajuns la Oradea, unde a și rămas căsătorindu-se cu o româncă.
„Am aflat anul trecut de oportunitatea oferită de Incubatorul de Afaceri și am decis să înființez un start-up aici. Am cochetat mai de multă vreme cu ideea de a face mese din lemn cu rășini epoxidice, dar nu am avut un atelier adecvat. Am găsit și un atelier de tâmplărie în Nojorid, și vin aici în Incubator, unde este un mediu mai prietenos, pentru a turna rășinile”, povestește Frédéric Gaubicher.
Procesul tehnologic al confecționării unei mese din lemn masiv și rășini epoxidice este destul de anevoios. Începe cu alegerea și pregătirea lemnului, confecționarea matriței, turnarea rășinii, după care trebuie să treacă încă două – trei săptămâni până la întărirea rășinii și, la final, finisajul și montarea picioarelor.
Frédéric Gaubicher a fost primul care a folosit imprimanta 3D din Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare, pentru confecționarea unor picioare pentru matrițe.
Momentan, își găsește clienți pentru produsele sale online, dar lucrează la crearea unui site propriu.
Unice și moderne
Mesele produse de StratificArts au o largă funcționalitate, fiind destinate birourilor, conferințelor, sufrageriilor, etc. Fiecare masă spune o poveste, îmbinând perfect estetica cu funcționalitatea, punând accent pe sustenabilitate și confort.
„Mesele noastre din lemn și rășină epoxidică reflectă perfect aceste tendințe prin combinația de materiale naturale și finisaje moderne. Lemnul masiv aduce o căldură naturală și textură unică. Stejarul, cu nuanțele sale aurii și textura robustă, este ideal pentru interioare scandinave sau rustice, adăugând rafinament și durabilitate”, spune francezul.
Acesta adaugă că fagul și cireșul sunt excelente exemple de lemn sustenabil. Cu o textură fină și culoare plăcută, fagul oferă o nuanță deschisă și rezistență excepțională, iar cireșul aduce un ton cald, roșiatic, potrivit pentru decoruri minimaliste sau contemporane.
„Integrarea rășinii epoxidice în designul meselor adaugă unicitate și modernitate. Rășina poate fi colorată în diverse nuanțe, permițând personalizarea fiecărei piese pentru a se potrivi cu paleta de culori a încăperii, fiind ideală pentru interioare contemporane unde detaliile unice atrag privirea”, subliniază Frédéric Gaubicher.
Mesele din lemn masiv, cu finisaje curate și linii simple, contribuie la crearea unui spațiu organizat și armonios. Lemnul de nuc, cunoscut pentru textura fină și culoarea profundă, adaugă eleganță și sofisticare, fiind perfect pentru interioare clasice sau moderne.
„În concluzie, mesele noastre sunt concepute pentru a se potrivi perfect în tendințele actuale de design interior, combinând materiale de calitate, sustenabile și design modern”, concluzionează antreprenorul.
Mai multe informații despre StratificArts: https://www.facebook.com/profile.php?id=61559698243988