Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Intră în reabilitare Castelul Teleki de la Comlod, județul Bistrița-Năsăud

În 26 august 2024 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului prin care Castelul Teleki de la Comlod, comuna Milaș, un monument istoric de interes național din județul Bistrița-Năsăud, va beneficia de lucrări ample de restaurare, consolidare, protecție și conservare.
Obiectivul a fost pus în siguranță și conservare în 2020, de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, castelul construit în 1756 a fost inclus pe lista de priorități a Președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Un castel pentru turismul național

Investiția prin care va fi pusă în evidență acest Castel construit în 1756, reprezentativ pentru barocul transilvănean este una așteptată de cei care se preocupă de soarta monumentelor istorice, precum și de potențialul turistic neexploatat din cauza degradării unor asemenea obiective.
„Păstrăm trecutul, dar schimbăm viitorul acestui loc, crezând în impactul pozitiv asupra turismului.
La finalul acestui proiect, vom putea spune că ambele Castele aflate în proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud au porțile deschise turiștilor” a spus Emil Radu Moldovan pe pagina sa de socializare.

Finanțare FEDR

„Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, realizat de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin Autoritatea de management: Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.
Mulțumesc, domnului Petru Alboi-Șandru – Șeful Autorității de Management din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și întregii echipe de la ADR Nord-Vest, pentru că împreună am găsit această sursă de finanțare!
Cred în potențialul turistic al județului nostru și voi continua să găsesc oportunități pentru conservarea patrimoniului nostru și promovarea Porții Transilvaniei Bistrița-Năsăud!” a completat Președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Castelul Teleki de la Posmuș, care a fost deja reabilitat face parte, alături de cel din Comlod, din strategia de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud. Patrimoniul arhitectonic se adaugă astfel, celui aferent culturii tradiționale, precum și moștenirii culturale lăsate de Liviu Rebreanu și George Coșbuc, precum și seria de academicieni pe care i-a dat acest județ.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum joci în competiții internaționale când etnia ta e diferită de a țării reprezentate?

Articolul următor

Manualele școlare în cadrul regimului politic în discutie la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Citeste mai mult

Piscina de la Poarta Raiului

Deținătorul hotelului Poarta Raiului din comuna Șugag, satul Tău Bistra, județul Alba a decis să-și completeze oferta turistică…
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Piscina de la Poarta Raiului

Deținătorul hotelului Poarta Raiului din comuna Șugag, satul Tău Bistra, județul Alba a decis să-și completeze oferta turistică…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share