Pentru a completa infrastructura energetică a județului Caraș-Severin, compania Rețele Electrice Banat a lansat o procedură de achiziție de lucrări pentru modernizarea rețelelor de medie și joasă tensiune din județul Caraș-Severin. Investiția totală va ajunge la 74 milioane lei, iar finanțarea prin intermediul Fondului pentru Modernizare se ridică la 57,7 milioane de lei.
Valoarea totală a lucrărilor lansate de Compania Rețele Electrice Banat prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice este de aproximativ 70 milioane lei. Ofertele vor putea fi depuse până la 22 octombrie 2024, iar contractul se va întinde pe parcursul a 42 luni.
Până la digitalizarea completă
„Investițiile în modernizarea rețelelor electrice sunt esențiale pentru a oferi consumatorilor siguranța că alimentarea cu energie electrică va fi neîntreruptă, indiferent de condițiile meteo extreme. Pentru noi, operatorii de distribuție, asta înseamnă soluții tehnice complexe – de la trecerea infrastructurii în subteran până la digitalizarea completă a rețelei, astfel încât avariile să fie detectate și rezolvate automat. Aceste modernizări nu doar că sporesc reziliența rețelei, dar contribuie și la o integrare mai sustenabilă cu mediul înconjurător și comunitatea locală” a declarat Mihai Vangu, Director Rețele Electrice Banat.
Proiectul va susține creșterea nivelului de siguranță și eficiență, dorindu-se îmbunătățirea infrastructurii energetice și susținerea tranziției către un sistem de distribuție cât mai eficient. Va fi îmbunătățită calitatea serviciului de alimentare cu energie electrică și vor fi reduse riscurile de accidente. Rețelele subterane și posturile de transformare modernizate vor contribui la o gestionare superioară a consumului energetic, vor crea premise pentru reducerea consumului individual și a pierderilor din rețea.
Unde se va interveni în infrastructura energetică din Caraș-Severin?
Lucrările de modernizare vor avea loc în Berzovia, Bocșa, Duleu, Remetea Poganici și Valea Mare. În Berzovia, proiectul va aduce modernizări pentru 59,6 km de linii aeriene de 20 kV si 6,2 km de linii aeriene de joasa tensiune. Unele linii vor trece în subteran iar, 21 de posturi de transformare vor avea parte de modernizare.
Lucrările de modernizare de la Duleu, Remetea Poganici, Valea Mare și Bocșa vor avea în vedere și rețeaua de joasă tensiune pentru aproximativ 4.700 de clienți.