Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Potapova a plecat cu trofeul Transylvania Open

Rusoaica Anastasia Potapova a învins în finala de simplu a Transylvania Open WTA 250, după o luptă intensă împotriva italiencei Lucia Bronzetti.

Finala de dublu au câștigat-o Anna Siskova și Magali Kempen, în fața româncei Jaqueline Cristian și italiencei Angelica Moratelli.

Rusoaica Anastasia Potapova a învins în finala de simplu a Transylvania Open WTA 250, după o luptă intensă împotriva italiencei Lucia Bronzetti. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru favorita numărul 1 a turneului.

“Am venit aici cu o misiune: să câștig turneul, sunt mândră că am reușit. Am fost surprinsă de cât de puternică am fost. Înainte să vin aici, am vorbit cu echipa și am decis că e mai important să câștig un trofeu decât să merg la Doha doar ca să joc în prima rundă. Finala a fost un meci foarte greu.

De fiecare dată când am jucat cu Lucia au fost meciuri intense. Este minunat aici, am mai fost să joc la Cluj. Când mă întreabă lumea care e cel mai bun turneu de WTA250, spun Transylvania Open. Nu pentru că am câștigat trofeul, ci pentru că m-aș reîntoarce aici oricând. Și o voi face, cu siguranță”, a declarat Potapova.

Rusoaica Anastasia Potapova a învins în finala de simplu a Transylvania Open WTA 250, după o luptă intensă împotriva italiencei Lucia Bronzetti.

În semn de apreciere pentru atitudinea sa pe teren și conexiunea cu publicul, Lucia Bronzetti a primit premiul de popularitate, oferit unul dintre partenerii turneului.

“Meciul cu Simona Halep este o amintire pe care o voi păstra tot restul vieții. Legat de finală, știam că meciul va fi unul greu. Anastasia este o adversară puternică. Am mai jucat împreună de patru ori înainte, dar am încercat să lupt cât de mult am putut. La urma urmei, ea a fost mai bună decât mine și merită trofeul”, spune Bronzetti.

        

Cristian a pierdut finala de dublu

Siskova și Kempen sunt noile campioane la dublu ale Transylvania Open WTA 250. Ele au câștigat finala în fața perechii Jaqueline Cristian/Angelica Moratelli, cu 2-1. Chiar dacă Siskova și Lempen au jucat pentru prima dată împreună la turneul din Cluj, au reușit să întoarcă jocul pornit în forță de adversare. Este primul trofeul de dublu câștigat de cele două.

În drumul lor către acest prim trofeu WTA la dublu, Siskova și Kempen au eliminat două echipe favorite: pe Sizikova Yana și Fanny Stollar (favorite 2), în sferturile de finală, pe Qianhui Tang și Emily Appleton (favorite 4), în semifinale.

“De la primul meci am jucat foarte bine împreună și jocul nostru s-a îmbunătățit cu fiecare partidă în parte. Azi am jucat foarte bine. Eu, una, nu aveam mari așteptări, pentru că am revenit la acest turneu după o recuperare medicală. A fost primul turneu WTA din acest sezon și e prima mea victorie”, a afirmat Magali Kempen.  “Mă simt minunat. E prima dată când jucăm împreună și am și câștigat. E o nebunie!”, a menționat Anna Siskova.

Potapova

Jaqueline Cristian a bifat încă o ediție în care o româncă ajunge în finala turneului de la Cluj, după Simona Halep (simplu, 2021), Irina Bara (dublu, 2021), Gabriela Ruse (2023, simplu), Ana Bogdan (2024, simplu).

“Una dintre cele mai importante realizări ale acestei ediții a fost prezența numeroaselor jucătoare românce pe tablourile de simplu și dublu. Turneul a oferit șansa unor sportive de diferite generații să se confrunte cu jucătoare de top mondial și să acumuleze experiență. Pe tabloul principal de simplu, șase românce au concurat: Sorana Cîrstea, Irina Begu, Simona Halep, Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian.

Un alt moment deosebit a fost marcat de retragerea oficială a Simonei Halep din cariera profesionistă de tenis. Fostul lider mondial, cea mai valoroasă jucătoare din istoria tenisului românesc, a ales să își anunțe decizia la Cluj, după primul tur disputat împotriva italiencei Lucia Bronzetti.

În fața unei arene pline de fani veniți să o susțină, Simona a rememorat momentele definitorii ale carierei sale și a mulțumit tuturor celor care au contribuit la succesul ei. Retragerea Simonei Halep a transformat Transylvania Open în scena unui moment istoric pentru sportul românesc”, susțin organizatorii competiției.

    

Momente din turneu

  • Cel mai lung meci de simplu: confruntarea dintre Viktorija Golubic și Arantxa Rus: 3 ore și 30 de minute, intrată în topul celor mai lungi meciuri din sezonul WTA.
  • Cel mai scurt meci: confruntarea dintre Lucia Bronzetti și Katerina Siniakova, încheiat după doar 17 minute, din cauza retragerii sportivei cehe.
  • Cei mai mulți ași au fost serviți de Anastasia Potapova, favorita numărul 1 a turneului: 15 pe parcursul celor patru meciuri jucate. În proba de dublu, echipa Appleton/Tang a fost lideră la același capitol, cu opt ași.
  • Game-uri de serviciu câștigate: Lucia Bronzetti și-a acontat 89,66% dintre game-urile de serviciu.

17.000 de fani ai sportului au fost prezenți la Sala Polivalentă BTarena pentru a trăi emoția meciurilor live. Transylvania Open a avut loc în 1-9 februarie, pe o suprafață hard, în BTarena. Meciurile s-au jucat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 275.094 dolari.

Transylvania Open este organizat de aceeași echipă care derulează evenimentele: Sports Festival, Urban Playfield și Biletul de Sănătate. Turneul de la Cluj-Napoca este cea mai importantă competiție de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România fără busolă

Articolul următor
Lockheed

Lockheed Martin a testat la Cluj dronele concepute de Oves Enterprise

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
Citeste mai mult

Mureș Depo Alimente, botez oficial

În vecinătatea fabricii de nutrețuri combinate UMB Feed de la Sânpaul ființează, din 2024, Mureș Depo Alimente. Investiția,…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
Educație
Citeste mai mult

Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share