Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DEER va moderniza infrastructura energetică din Maramureșul istoric

DEER
Principalele lucrări vizează extinderea rețelelor, înlocuirea conductoarelor, izolatoarelor și stâlpilor | Foto: DEER

Investiția de 20 de milioane de euro pe fonduri UE a Distribuție Energie Electrică România (DEER) include 20 de localități.

Lucrarea de investiții  se referă la modernizarea următoarelor linii electrice aeriene: LEA 20kV Sighet – Teceu, LEA 20kV Sighet – Costui. LEA 20kV Sighet – Radio Vad. Aceasta e finanțată din Fondul pentru Modernizare de către Comisia Europeană, prin Ministerul Energiei în cadrul submăsurii de sprijinire a investițiilor pentru extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice.

Cu o valoare a proiectului de 97 de milioane lei, obiectivul principal al investiției urmărește continuitatea în alimentarea cu energie electrică, în condiții de siguranță a consumatorilor și producătorilor din zonă, asigurând totodată infrastructura necesară pentru racordarea noilor utilizatori.

10.000 de consumatori vor beneficia de un serviciu de distribuție la înalte standarde de calitate. Localitățile vizate sunt Sighetu Marmației, comunele Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța, Bocicoiu Mare, Valea Cufundoasa, Valea Hotarului, Iapa, Rona de Jos, Rona de Sus, Bârsana, Strâmtura, Poienile Izei, Văleni, Slătioara, Glod, Botiza, Tisa, Crăciunești, Rozavlea.

DEER

Principalele lucrări, cu finalizare preconizată până în 31 martie 2026, constau în extinderea și modernizarea rețelelor electrice. Acestea vizează înlocuirea conductoarelor și izolatoarelor existente pe 120 km și a 1.400 de stâlpi necorespunzatori, montarea de 100 de  separatoare, dar și a 18 bucăți separatoare telecomandate și integrare, 7 reanclanșatoare, cu integrare în SCADA,

“Investiția reprezintă un angajament ferm al DEER  pentru îmbunătățirea calității serviciului de distribuție și dezvoltarea unei infrastructuri durabile și sustenabile. Strategia DEER vizează îmbunătățirea calității serviciului de distribuție, reducerea frecvenței și duratei întreruperilor neplanificate, modernizarea, automatizarea și digitalizarea rețelelor electrice, pentru a răspunde prompt și eficient cerințelor actuale.

Planul nostru ambițios companiei vizează dezvoltarea unei rețele electrice sigure, durabile și sustenabile, care să contribuie la creșterea calității vieții comunităților în care ne desfășurăm activitatea”, potrivit conducerii DEER.

Parte a grupului Electrica, DEER este cel mai mare operator național de distribuție a energiei electrice. Societatea clujeană oferă servicii pentru pentru 4 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de 200.000 km.

DEER acoperă 18 județe și 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp): Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON și Continental Automotive au finalizat construcția unei centrale fotovoltaice la Timișoara

Articolul următor
grădini

Clujenii cer investiții în grădini comunitare și stații de compostare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share