Grupul financiar pornit de la Cluj a încheiat preluarea OTP România și BCR Chișinău.
Conducerea grupului Banca Transilvania (BT) a anunțat finalizarea cu succes a fuziunii cu OTP Bank România. BT își consolidează poziția de lider și ajunge la 23% cotă de piață prin creștere organică și prin integrarea OTP Bank. Fuziunea are ca rezultat pentru BT +9% active, +13% portofoliu de credite, dar și o prezență mai mare în București și centrul țării.
“BT are o competență esențială, execuția rapidă și de succes a integrărilor companiilor achiziționate. De această dată, a fost inclusiv o integrare în timp record, în doar șapte luni, cu o implementare foarte bună, posibilă datorită similarităților și sinergiilor dintre BT și OTP Bank, precum și implicării echipelor celor două bănci”, a declarat Omer Tetik, director general al BT.
Plaformă de consultanță pentru clienții maghiari
Banca din Cluj va pune la dispoziție platforma Hungarian Desk, care înseamnă consultanța în limba maghiară atât pentru clienții proveniți de la OTP Bank, cât și pentru cei care lucrează deja cu BT, care doresc acest lucru.
BT a achiziționat OTP Bank și celelalte subsidiare OTP Group din România în 2024, pentru 347,5 milioane de euro. Două fuziuni au avut loc în aceeași zi, în România și Republica Moldova. Grupul BT are cel mai bogat istoric din România în achiziții și integrări.
Acesta adaugă expertizei sale cea mai rapidă integrare, finalizată în șapte luni, dar și experiența a două fuziuni simultane, în țări diferite, având în vedere că Victoriabank, parte din grupul BT, marchează fuziunea cu BCR Chișinău. “Prin cele două fuziuni, grupul BT contribuie la consolidarea piețelor bancare din România și Republica Moldova”, potrivit conducerii acestuia.