Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contract semnat pentru introducerea gazului în Tinca, Tulca și Batăr

Miercuri, 5 martie, la sediul Consiliului Județean Bihor, s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția rețelelor de gaze naturale în comunele Tinca, Tulca și Batăr. Durata contractului este de 8 luni, din care 2 sunt alocate proiectării și 6 execuției.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, primarii celor trei comune – Vlad Popa (Tinca), Daniel Avrămuț (Tulca) și Ioan Mughiuruș (Batăr), precum și directorul general al firmei executante, Gaz Vest Rețele, Ovidiu Ilievici. Cele trei comune s-au asociat și au obținut finanțarea pentru acest proiect prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, comuna Tinca având rol de lider în procesul de achiziții publice.

Consiliul Județean Bihor sprijină implementarea proiectului cu consultanță.

„Realizarea acestui proiect este esențială pentru a putea fi finalizat proiectul Consiliului Județean Bihor de reabilitare a drumului Salonta – Tinca. În interiorul localităților Tinca, Căuașd și Tulca lucrările de asfaltare nu au putut fi începute pentru a nu ajunge în situația de a asfalta, iar ulterior sparge, pentru lucrările de gaz”, a declarat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

Ce prevede proiectul

Proiectul prevede realizarea a 4.175 de branșamente, dintre care 4.148 pentru consumatori casnici și 27 pentru consumatori non-casnici.

În total, rețeaua va avea 61,7 km, fiind împărțită astfel: comuna Tinca – 23,2 km, comuna Tulca – 16,7 km și comuna Batăr – 21,8 km.

În urma licitației, contractul a fost atribuit în data de 14.02.2025 asocierii de firme Gaz Vest Rețele, SST Grup Termo, Alrosel Project și Fortunato CSB. Valoarea totală a contractului este de 33.442.159,63 lei, fără TVA. Scopul proiectului este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și stimularea dezvoltării economice a zonei.

Consiliul Județean Bihor are o strategie de sprijinire logistică și financiară a orașelor și comunelor care doresc introducerea și extinderea rețelelor de gaze naturale. Până în 2030 ar urma ca 30 de comune și orașe să beneficieze de acest sprijin. Astfel, numărul unităților administrativ-teritoriale (UAT) conectate la rețeaua de gaze naturale ar fi de peste 80, dintr-un total de 101.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
COB

Bulgaria și-a deschis consulat la Cluj. Îl conduce Ștefania Berciu

Articolul următor
Victoriabank

Integrarea Victoriabank în BT va însemna costuri operaționale mai mici

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Citeste mai mult

Innovation Labs Hackathon la Timișoara

Innovation Labs Hackathon 2025 Timișoara: Pregătește-ți startup-ul pentru o investiție de 500.000 € Pe 22-23 martie, Innovation Labs…
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share