Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Vedetele” Zilelor Recoltei: cartofii de Râșca și ceapa de Mihai Viteazu

Zilele Recoltei

Consiliul Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca (PCN) organizează în perioada 19-21 septembrie, la Sala Sporturilor Horia Demian, “sărbătoarea toamnei, pământului și roadelor sale”.

Evenimentul Zilele Recoltei va reuni 120 de fermieri și mici întreprinzători clujeni, care vor aduce în fața publicului o bogată ofertă de legume și fructe de sezon.



Printre acestea se numără cartofii de Râșca, ceapa de Mihai Viteazu, legumele de Jucu, varză, conopidă, ardei și gogoșari, roșii, vinete, dar și pătrunjel, cimbru, mărar ori hrean. Nu vor lipsi fructele vremii – mere, pere, piersici de vie, struguri de masă sau de vin – și, desigur, mustul proaspăt stors, așteptat cu nerăbdare în fiecare an.

„A sosit luna septembrie, iar toamna își face simțită prezența prin dimineți răcoroase și zile mai scurte. La Cluj, toamna devine mai bogată și mai luminoasă datorită Zilelor Recoltei, sărbătoare pe care o organizăm împreună cu PCN. Este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei, un prilej de bucurie pentru fermieri, dar și pentru locuitorii orașului.

Zeci de producători locali, mari și mici, se reunesc aici pentru a-și prezenta roadele muncii lor, iar clujenii au ocazia să își pregătească cămările pentru iarnă și, mai ales, să se bucure de gustul autentic al produselor proaspete”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Alături de fermieri, meșteșugarii și artizaniivor aduce în fața publicului costume populare, podoabe și bijuterii realizate manual, obiecte sculptate în lemn, articole de marochinărie sau produse parfumate pe bază de lavandă, transformând spațiul într-un târg al tradițiilor și al lucrului cu suflet.

Ca la fiecare eveniment organizat de Asociația Produs de Cluj, atmosfera va fi animată de cântec și joc popular, pe scenă urmând să urce artiști și ansambluri folclorice. Cei mici vor avea parte de ateliere de creație și de un parc de distracții atractiv, iar gurmanzii se vor bucura de preparatele tradiționale gătite în aer liber, la ceaun sau la grătar, de maeștri pricepuți ai bucătăriei ardelenești.





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AAR

Nou șef peste aeroporturile din România. Pleacă Ciceo, vine Mîndrescu

Articolul următor
endowment

Universitarii de la Babeș-Bolyai își fac fond de investiții pentru proiecte

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Silvania
Citeste mai mult

Pe Drumul Vinului, în Țara Silvaniei

Podgoria Silvania preia rolul de portdrapel al turismului sălăjean, pe care îl vrea promovat dincolo de granițele țării.…
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Clujul, între metrou și centură

În timp ce municipalitatea “amenință” cu debutul lucrărilor la “trenul fără cai”, opozanții proiectului propun suspendarea sau chiar…
Turism
Citeste mai mult

Karpatia Horse Show 2025

Karpatia Horse Show 2025, un deceniu de echitație pe Domeniul Cantacuzino Florești din Prahova Trei zile de spectacol…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share