Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Borșa și-a făcut stație de epurare de 5 milioane de euro

Stația de epurare din orașul maramureșean Borșa a fost pusă în funcțiune după un proiect finanțat din Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II.
Noua unitate de epurare din Maramureș a fost finanțată prin intermediul PNDL | Foto: Ion Timiș

Stația de epurare din orașul maramureșean Borșa a fost pusă în funcțiune după un proiect finanțat din Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II.

“După 70 de ani, avem o stație nouă – complet automatizată – de epurare a apelor menajere uzate în oraș. Aceasta va deservi cartierele Baia Borșa, Rotundu, Centru, Sârca, Vălcineţ Poiană. Investiția în acest proiect este de aproape 5 milioane de euro, bani obținuți prin PNDL II”, au informat autoritățile locale.

Recent, administrația din Borșa a predat către Compania Naţională de Investiţii terenul pe care se va construi noua sală a sporturilor. Lucrarea este în valoare de 3,5 milioane de euro.

Instituția a prezentat, la început de an, la întâlnirea Asociației Stațiunilor Turistice din România, proiectul pentru dezvoltarea domeniului schiabil Borșa. Vor fi construite 12 noi instalații pe cablu. Se vor amenaja încă 30 km de pârtii, un centru spa, o bază de tratament balneo.

Aici vor exista o stațiune cu 1.000 de locuri de cazare, restaurante, lac de acumulare la cota 1.600, pistă de schi fond și biatlon, parc de aventură.

Anul trecut s-au inaugurat pârtia olimpică și telegondola. Proiectul de 27 de milioane de euro încă nu este finalizat. Mai este de lucrat la amenajări, drumul de acces, inaugurarea oficială fiind prevăzută pentru acest an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rectorul ULBS, Sorin Radu: Cercetarea nu poate fi niciodată un simplu „job”

Articolul următor
Produsele lactate sub brandul Bioforia, fabricate de Fermele Ecologice Silvania (FES), au fost selectate pentru comercializare de către Clusa Gourmet.

Lactatele eco din Sălaj se impun pe piața Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share