O fabrică din Cisnădie produce în premieră în România praline terapeutice, din ciocolată și miere.
O fabrică de ciocolată din Cisnădie, în județul Sibiu, produce în premieră pentru România praline care conțin un cocktail apicol, cu efecte terapeutice, acestea fiind solicitate și în străinătate, după ce au fost prezentate recent la un congres internațional din Germania.
Această pralină este rezultatul combinării ciocolatei din America Latină, cu produsele apicole obținute în județul Sibiu, fiind rezultatul colaborării cu specialiști care au studiat efectele benefice ale mierii de albine.
„Din câte știu, este pentru prima dată la noi când se realizează așa ceva. (…) Dacă cocktailul din interiorul praline se vinde deja în România de ceva timp, noutatea este că acum am adaptat tipul de ciocolată la acest cockail și a rezultat o pralină recomandată atât copiilor, dar și adulților”, a precizat Florin Balan, patronul fabricii unde se realizează acest produs, potrivit Agerpres.
O asemenea pralină cântărește cinci grame, cât jumătate de bomboană obișnuită. Pralina apiterapeutică conține 50% o cremă realizează dintr-un cocktail produs tot în județul Sibiu, de un specialist recunoscut în domeniul apiculturii. Cocktailul are ca ingrediente: miere de albine, polen crud, păstură, extracte de propolis și lăptișor de matcă crud. Această cremă este învelită în ciocolată neagră.
Recomandarea producătorilor pe grupe de vârstă
Producătorii recomandă două praline pe zi, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani; trei praline pe zi, pentru copiii cu vârsta între 10 și 18 ani și patru praline pe zi, pentru adulți.
„ApiPralina se bazează pe principiile bune ale ciocolatei împreună cu compoziția mierii, a propolisului, a polenului, a unui cocktail foarte bun pentru revitalizarea organismului și la copii și la adulți. Acest produs ajută sistemul imunitar și este indicat și când vrei să faci efort susținut. Să nu uităm că este vorba de o miere și un cocktail bio, nimic industrial. Noi de la începutul anului am lansat pralinele acestea, care se bucură de succes pe piața din România, iar după congresul din Germania, unde au fost prezentate, avem comenzi și din afară. O să existe și export în diverse părți ale lumii”, spune Florin Balan.
Într-o pungă ce conține 100 de grame se află 20 de praline, cantitatea recomandată timp de cinci zile pentru un adult.
Citește și:
Dumexim a semnat contractul pentru Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș
Vineri, 26 aprilie 2024, s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș.…
28 aprilie 2024
PORR Construct a realizat 38% din Centura de Est a Aradului
Lucrările pentru obiectivul de investiții Varianta Ocolitoare a Municipiului Arad Est au început în toamna anului trecut. Antreprenorul…
27 aprilie 2024
Ponderea investițiilor în bugetul Bihorului a crescut de la 26% în 2019 la 77% în 2023
Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și vicepreședinții Mircea Mălan și Călin Gal au prezentat joi, 25 aprilie,…
27 aprilie 2024
Încă două pasaje subterane în Oradea, unul lână Magazinul Crișul, altul la Gară
Oradea devine din ce în ce mai mult un model de mobilitate urbană. După pasajele subterane pe sub…
26 aprilie 2024
Sibiu și Timișoara, prospectate de companii din Germania pentru potențiale colaborări și investiții
Vizita de informare a unei delegații de oameni de afaceri din Germania în România a constituit o ocazie…
26 aprilie 2024
Caravana ADR Nord Vest la Oradea. Bihorul, model de bune practici
O delegația a ADR Nord Vest, în frunte cu directorul general – Csilla Hegedus și Petru Alboi –…
26 aprilie 2024
Schimbare de manager la Purem by Eberspaecher. Jörg Steins este noul CEO
Din motive de sănătate, Marcus Knödler nu își poate continua rolul de CEO al Purem by Eberspaecher și…
26 aprilie 2024
Rebranduire pentru Hotelul Coroana de Aur din Bistrița: Grand Hotel Coroana
Fostul Hotel Coroana de Aur din municipiul Bistrița își schimbă nu doar aspectul, ci și numele, devenind Grand…
26 aprilie 2024