Dezvoltările imobiliare de dimensiuni medii și mari au început să cunoască o nouă înflorire după perioada de stagnare care a urmat crizei economice din anii 2007 – 2009.
În special în București și în marile orașe din țară au început din nou să apară șantiere impresionante prin suprafețele ocupate, complexitatea lucrărilor și designul modern al clădirilor ridicate, dovedind încă o dată ca piața imobiliară este în continuă mișcare.
Dezvoltatorii imobiliari, proiectanții și firmele de construcții implicate în aceste lucrări încep să fie tot mai preocupați de identificarea celor mai eficiente și moderne soluții și materiale de construcție, astfel încât să obțină la finalul lucrărilor combinația fericită a unor lucrări realizate în timp optim, cu materiale performante și cu un design cât mai individualizat, astfel încât potențialii locatari din aceste zone rezidențiale să fie cât mai mulțumiți de alegerea făcută.
Standardele clienților și cunoștințele tot mai fine ale acestora privind locuința visată fac ca argumentele calitative a lucrărilor și materialelor utilizate să contribuie tot mai mult în alegere, evident însoțite și de o ofertă financiară potrivită.
Gama de produse Caparol oferă și pentru aceste tipuri de dezvoltări imobiliare de anvergură soluții și materiale potrivite care pot face o combinație reușită între optimizările referitoare la construcție dorite de dezvoltatorii imobiliari și dorințele viitorilor proprietari de case sau apartamente. Caparol are în acest sens produse extrem de eficiente din punct de vedere al randamentului de lucru și a raportului calitate/preț și care oferă, în același timp, beneficii pe termen lung pentru proprietarii locuințelor.
Compania Daw Bența prin brandul Caparol colaborează activ cu o serie de dezvoltatori imobiliari de anvergură, oferind atât produse cât și asistența tehnică post-vânzare, devenind astfel nu doar un furnizor de material ci și un partener activ pe toata perioada de construcție.
Un exemplu relevant de soluție pentru dezvoltări imobiliare este sistemul de termoizolație Caparol, oferit într-o gamă variată de componente, în funcție de caracteristicile proiectului. Sistemele sunt realizate cu material termoizolant polistiren sau vată minerală și finisate cu tencuieli structurate acrilice, siliconice sau silicatice în diverse variante de finisare. Un element care s-a dovedit extrem de important în durabilitatea sistemelor este gama completă de accesorii utilizate, acestea având o contribuție esențială în menținerea termoizolațiilor pe termen lung la standarde calitative constant.
Este important de luat în calcul și gradul ridicat de performanță a culorilor utilizate pe fațade, fiind evident că, pentru o dezvoltare rezidențială de anvergură, costurile de refacere ulterioară înainte de vreme sunt un element care trebuie evitat.
Un alt aspect esențial care trebuie avut în vedere în dezvoltările imobiliare de anvergură este rezistența sistemelor de fațadă la foc și aici termoizolațiile Caparol respectă toate standardele în domeniu impuse la nivel european.
De ce se utilizează sisteme de termoizolații? Câteva din argumentele principale pentru care oricine își dorește un sistem termoizolant performant sunt:
Economie de bani și energie
Puteți economisi până la 50% din energia pentru încălzire – an de an – datorită montării unui sistem termoizolant profesional. Însă nu doar buzunarul Dvs. câștigă din asta ci și mediul înconjurător.
Un climat plăcut în locuință
În cazul în care temperatura suprafeței interioare a unui perete exterior este de doar două grade sub temperatura camerei, se pot forma curenți de aer. Motivul: pe perete, aerul cald din cameră se răcește și coboară. Se creează, astfel, o circulație neplăcută a aerului. În plus, pe suprafața peretelui se poate forma condens, care va duce în timp la apariția mucegaiului.
O bună izolație a fațadei înlătură aceste probleme. Aceasta face ca în zilele cu îngheț, temperatura de pe suprafața interioară a peretelui să rămână la temperatura camerei. Acest lucru conferă o stare de confort termic și asigură un climat sănătos al încăperii.
Un sistem de termoizolație face casa mai frumoasă
Odată cu montarea unui sistem de termoizolație profesional pe fațadă va crește valoarea locuinței din punct de vedere estetic. Sistemele moderne de termoizolații va oferă o multitudine de posibilități de decorare și pot îndeplini o serie de cerințe estetice imaginate de arhitecți.
Termoizolația pe timpul verii
În locuințele slab izolate, poate să fie insuportabil de cald din cauza supraîncălzirii fațadei. Cu condiția ca suprafețele de fereastră să nu fie prea mari și să dispună de o protecție solară, în casele bine izolate căldura soarelui este oprită prin intermediul stratului exterior de izolație.
Rezistență la grindină
Odată cu Carbon-Edition, Caparol prezintă o generație de produse cu caracter inovativ, care setează standarde absolut noi în ceea ce privește aspectul fațadei, rezistența la factorii de mediu și durata de viață. Rezistența imbatabilă la șocuri mecanice, datorată procentului extrem de ridicat de fibre de carbon din compoziția elementelor sistemului, fac ca acesta să suporte solicitări la impact de până la 50 Jouli. Astfel, grindina, loviturile de mingi sau alte solicitări mecanice nu mai constituie un pericol. Datorită fibrelor de carbon, intemperiile și variațiile extreme de temperatură nu afectează sistemul Carbon-Edition. Acestea au un efect aproape miraculos de blocare a fisurilor prin intermediul legăturilor create.
Fațada este cartea de vizită a unei case. CAPAROL vă oferă suport în finisajul acesteia printr-o mare varietate de tencuieli de exterior, cu diferite structuri și culori, precum și prin soluții de placare.
Izolația clădirii este și rămâne o componentă importantă în vederea creșterii eficienței energetice a clădirilor, economisirii energiei și reducerii emisiilor de CO2 – dăunătoare climei, creșterii valorii proprietății, precum și al asigurării confortului zilnic.
Fie că vorbim de eficiență economică, flexibilitate sau de posibilitățile multiple de design – cu gama de produse de termoizolație Caparol, clienții și partenerii profită de sisteme de termoizolație pentru fațade complete, la cea mai înaltă calitate.
O altă gamă de produse utilizată în finisajele realizate în ansamble rezidențiale este gama de hidroizolații necesară pentru zonele din locuințe aflate în contact nemijlocit cu apa, cum ar fi terasele, băile și bucătăriile.
Aceste produse se utilizează pentru crearea unei bariere de izolare între pardoseală de bază și elementele finale de finisaj cum sunt gresia și faianța. Și în această direcție, Caparol are dezvoltată o gamă de produse extrem de eficientă atât din punct de vedere al randamentului de utilizare cât și a capacității de izolare dezvoltată.
Gama de produse CAPAROL ISOLAN, cu variantele pentru băi și bucătării Isolan Duschdicht și Isolan Balkon &Terasendicht pentru terase și balcoane, reprezintă produse cheie extrem de apreciate de aplicatori.
Soluții pentru impermeabilizarea încăperilor umede din locuințe – ISOLAN Duschdicht
Un detaliu foarte important în realizarea/renovarea încăperilor umede, îl reprezintă impermeabilizarea corectă și sigură a acestora. Această operațiune se realizează preferabil ca măsură preventivă. În situația în care aceste măsuri se iau după apariția infiltrațiilor de apă și a problemelor conexe, costurile vor fi corespunzător mai mari.
Infiltrațiile de apă reprezintă o problemă de evitat din cauza faptului că influențează negativ comportarea în timp a stratului suport și creează probleme majore cu reparația și costurile corespunzătoare. Aceste aspect sunt de evitat, mai ales în clădirile în care există mai multe apartamente, problemele care apar multiplicându-se proporțional cu acestea.
Soluția? ISOLAN Duschdicht
Masă de șpaclu de impermeabilizare, mono-componentă, pe bază de dispersie, aplicabilă cu bidineaua sau cu rola. Asigură o etanșare sigură a straturilor suport pentru plăci ceramice din încăperi umede; Împiedică pătrunderea umidității în pereți și pardoseli; Recomandată pentru băi, cabine de duş, bucătării etc.
Proprietăți: elastică, cu capacitate de acoperire a fisurilor, impermeabilă, însă permite difuzia vaporilor de apă, cu aderență foarte bună pe suprafețele suport uzuale.
Dacă la interiorul apartamentelor, problemele ce pot surveni sunt apariția mucegaiului și pierderea capacităților de izolare termică, la exterior problema este mult mai gravă din cauza ciclurilor de îngheț-dezgheț prezente pe perioada anotimpurilor reci, deteriorând astfel fațada clădirilor, creând și o imagine neplăcută întregului ansamblu rezidențial.
Soluția? ISOLAN Balkon- & Terrassendicht
Masă de șpaclu pentru impermeabilizare, bi-componentă, pe bază de rășini și ciment, aplicabilă cu fierul de glet. Asigură o etanșare sigură a straturilor suport pentru plăci ceramice de la terase; Împiedică pătrunderea umidității în pardoseli și astfel se evită desprinderea plăcilor ceramice;
Recomandată pentru pardoseli de terase și balcoane etc. Poate fi utilizată și în cazul solicitărilor permanente la apă (sub placaje ceramice), cum ar fi de ex. piscinele.
Obiectivul nostru este să putem continua să fim o opţiune cât mai relevantă în relaţia cu clienţii, iar, prin utilizarea gamei de produse reunite sub brandul CAPAROL, oamenii să se simtă mult mai confortabil și în siguranță în spațiile în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, atunci când produsele Caparol le decorează și protejează.
Vopsele lavabile, tehnicile decorative și o multitudine de alte soluții care se adaugă produselor prezentate, pot personaliza ulterior interioarele apartamentelor, astfel încât fiecare proprietar să își poată crea și decora universul așa cum își imaginează.
Pe lângă produsele oferite, compania noastră asigură pentru constructorii implicați în proiectele rezidențiale suport tehnic specializat de prezentare produse, aplicări practice în șantier și monitorizarea diferitelor faze de aplicare a materialelor.
Citește și:
Grupul ICCO aniversează 35 de ani de business, la braț cu Corul Madrigal
ICCO este o companie înregistrată în 1990. Este o prezență bine-cunoscută la Brașov, dar și regional, pentru proiectele…
4 iulie 2025
Statul cere mult, dar oferă puțin – IMM-urile nu mai pot fi tratate ca pușculița bugetului public
Fântâna IMM-urilor va seca la un moment dat. IMM Sibiu susține că mediul antreprenorial va fi afectat la…
4 iulie 2025
Bătaie cu apă în Centrul Reșiței
Summer Craft organizează astăzi un eveniment inedit chiar în Centrul Civic al municipiului Reșița: în Piața 1 Decembrie…
4 iulie 2025
Piscina Theodora Golf Club, un refugiu fantastic în natură pentru zilele fierbinți de vară
Sezonul cald a revenit, iar cei care sunt în vacanță ori doar vor să evadeze pentru o zi…
3 iulie 2025
Parc industrial inaugurat la Seini. Șase contracte semnate
În orașul din Maramureș a avut loc un moment important pentru dezvoltarea regiunii: semnarea contractului de concesiune cu…
3 iulie 2025
Autobuzul autonom Karsan a circulat pe străzile Bistriței
Primăria Bistrița și operatorul local Transmixt au organizat prezentarea și testarea modelului e-ATAK, vehicul care aduce în prim-plan…
3 iulie 2025
Maramureșul cere pădurile de pe traseul mocăniței. “Pierdem 100.000 de turiști”
Administrația județeană vrea să preia administrarea Văii Vaserului de la Romsilva și să o transforme în zonă protejată…
3 iulie 2025
Primul drum expres din Cluj va avea parapet dublu New Jersey
Acest sistem este mult mai robust și mai ușor de întreținut decât cel din metal și a început…
3 iulie 2025
Investiții
La Oradea începe construcția pasajelor supraterane la ieșirile spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea…
3 iulie 2025
Reșițenii cu tunurile pe Guvern: când se redeschide Arsenal Reșița?
Încă din prima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, jurnaliștii din Banat au sărit cu tunurile pe…
3 iulie 2025
DP World lansează în România primul scanner tip drive-through din CEE
Scannerul îmbunătățește securitatea și eficiența activității comerciale în România, iar, în plus, oferă predictibilitate business-urilor pe lanțurile de…
3 iulie 2025
Parcurile PSI din Bihor, deschise pentru business: licitații în Aleșd, Beiuș, Ștei și Marghita
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 30 iunie 2025, procedura de concesionare prin licitație…
2 iulie 2025
Aquaparkul Nymphaea investește 4,08 milioane lei pentru atragerea vizitatorilor
Un bazin de înot, un tun cu spumă cu efect de jet, destinat activităților recreative, o mașină de…
1 iulie 2025
Afaceri de peste 9 miliarde de lei, derulate de primele 10 companii din Satu Mare
La 9.181,25 milioane de lei se ridică cifra de afaceri cumulată a primelor zece firme din județul Satu…
30 iunie 2025
Edilul Kölnului: “Clujul devine un hub economic vibrant în IT și tech”
Dr. Ralf Heinen, “primarul cu papion”, ne-a explicat, într-un interviu în exclusivitate mijlocit de Clubul Oamenilor de Afaceri…
30 iunie 2025
Business sustenabil: Cum reduce Lava Knitting costurile cu 50% fără să scadă producția
Într-o industrie în care eficiența este adesea privită ca o simplă reducere de costuri, Lucian Fetea, directorul general…
30 iunie 2025
Infrastructură
Primul drum expres din Cluj va avea parapet dublu New Jersey
Acest sistem este mult mai robust și mai ușor de întreținut decât cel din metal și a început…
3 iulie 2025
La Oradea începe construcția pasajelor supraterane la ieșirile spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea…
3 iulie 2025
Parcurile PSI din Bihor, deschise pentru business: licitații în Aleșd, Beiuș, Ștei și Marghita
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 30 iunie 2025, procedura de concesionare prin licitație…
2 iulie 2025
Dealurile Transilvaniei, sperietoarea “drumarilor”
Alunecările de teren sunt cel mai des invocate de administrație pentru întârzierile de 10-15 ani în concretizarea autostrăzilor,…
1 iulie 2025
Hidronic, povestea unei companii din Cluj-Napoca care mișcă apa și transformă comunitățile.
Hidronic a început cu ambiția de a construi local ceea ce alții aduceau din afară. Astăzi, compania este…
27 iunie 2025
Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale
„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
26 iunie 2025
Se deschide complet Inelul Rutier Metropolitan Oradea – a doua centură a Oradiei
Cei care călătoresc dinspre Arad spre Cluj Napoca nu vor mai trebui să treacă pe Centura Oradiei. La…
25 iunie 2025
O asociere condusă de Global Industrial va executa pasajul subteran Oneștilor din Oradea
Asocierea formată din Global Industrial (lider), CML.RO și DP Proiect va avea la dispoziție 15 luni pentru finalizarea…
24 iunie 2025
Turism
Maramureșul cere pădurile de pe traseul mocăniței. “Pierdem 100.000 de turiști”
Administrația județeană vrea să preia administrarea Văii Vaserului de la Romsilva și să o transforme în zonă protejată…
3 iulie 2025
Parc botanic cât un cartier lângă Băile Figa. Proiecte de 70 mil. € la Beclean
Grădina Urbană Transilvania (GUT) și parcul de specializare inteligentă se numără printre marile investiții programate în orașul din…
1 iulie 2025
„Festivalul Părădăicilor” de la Macea: gust autentic și tradiție locală
Evenimentul ajuns la a XV-a ediție devine un model de dezvoltare rurală prin promovarea produselor locale, implicarea comunității…
1 iulie 2025
Aquaparkul Nymphaea investește 4,08 milioane lei pentru atragerea vizitatorilor
Un bazin de înot, un tun cu spumă cu efect de jet, destinat activităților recreative, o mașină de…
1 iulie 2025
Comisia Europeană a făcut team building pe Via Transilvanica
Vicepreședintele instituției, Roxana Mînzatu, a participat, în județul Bistrița-Năsăud, la o dezbatere despre mediul rural și a inaugurat…
30 iunie 2025
Fostul ministru MIPE, Marcel Boloș, s-a întors director general la ADR Nord – Vest
Marcel Boloș, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a întors, cu gânduri mari, pe poziția de…
27 iunie 2025
Se deschide complet Inelul Rutier Metropolitan Oradea – a doua centură a Oradiei
Cei care călătoresc dinspre Arad spre Cluj Napoca nu vor mai trebui să treacă pe Centura Oradiei. La…
25 iunie 2025
Peste 300 de vinuri de top, de la 24 de crame, la Salonul Vinurilor Millésime
Salonul Vinurilor Millésime și-a consumat cea de-a VII-a ediție, în weekendul 13 – 15 iunie 2025 în Cetatea…
23 iunie 2025
Educație
900 de copii din România, sprijiniți pentru educație și dezvoltare socio-emoțională
În anul școlar 2024–2025, Fundația Regală Margareta a României a oferit sprijin educațional, material, social și emoțional pentru…
3 iulie 2025
Rețeaua, valoarea în business și cinnamon rolls, într-un eveniment marca Sibiu IT Cluster
Într-un mediu economic aflat în continuă transformare, succesul unei afaceri nu mai poate fi separat de formarea profesională…
2 iulie 2025
Clujul scoate de la buget 16 milioane € pentru noul spital de copii
Banii din rectificarea bugetului propriu al instituției județene vor fi alocați de pentru continuarea alertă a lucrărilor la…
2 iulie 2025
Cărturești propune pentru RIVUS Cluj-Napoca cea mai mare librărie și cel mai nou concept edutainment din România
O mare varietate de cărți și produse de papetărie, cafenea și spații de joacă, ateliere creative și educaționale,…
1 iulie 2025
Începe admiterea la Universitatea din Oradea. În premieră, Învățământ dual
Universitatea din Oradea are alocate 2.020 de locuri bugetate pentru sesiunea de admitere 2025. Odată cu luna iulie…
1 iulie 2025
Alba va avea un campus de învățământ profesional de 20 milioane €
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va oferi programe de inginerie mecanică și economică industrială, dar și de tehnologia construcțiilor…
30 iunie 2025
Ovidiu Oltean învață antreprenorii cum să scape de frica vorbitului în public
Un eveniment marca Connect Timișoara, parte a Bizz.Club, care are obiectiv atât realizarea unui serios networking între antreprenorii…
29 iunie 2025
Fără cozi, fără hârtii: AJOFM Bihor mută serviciile în online
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor anunță implementarea la nivel local a Platformei PULS, un…
29 iunie 2025
Zi de Zi știri economice:
