Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UAE, Turcia şi Golful Persic vor să investească până la 500 de milioane de euro în Transilvania

Potrivit economistului Ionel Blănculescu, investitori din regiunea Bucureşti-Ilfov, dar şi din state precum Turcia sau Emiratele Arabe Unite (EAU) şi ţări din Zona Golfului Persic intenţionează să investească în Transilvania sute de milioane de euro, în următorii ani.

Investițiile se vor concentra pe proiecte din energie, industrie, sănătate, agricultură şi înalta tehnologie, conform Bursa. Ultima categorie se referă la inițiative gen industria 4.0, inteligență artificială, internetul lucrurilor, Disruptive Technology, conectivitate, Blockchain Technology, Smart Contracts, digitalizare, Big Data, Cloud Computing, robotizare, securitate cibernetică.

Blănculescu estimează că va atrage, în decurs de cinci ani, prin Parteneriatul pentru Investiţii în Transilvania (PIT), format împreună cu dr. ing. Florin Bugnar, director general IntelGlobalis Cluj, până la 500 de milioane de euro în regiune.

“Dorim o participare activă a guvernelor tuturor ţărilor implicate în proiectul nostru, mai ales ale autorităţilor locale. Pot aprecia în mod deosebit reacţia primarului de Cluj-Napoca, Emil Boc, care a primit foarte bine iniţiativa acestui Parteneriat pentru Transilvania, derulat din “capitala” acesteia”, a menționat Blănculescu.

“Unul dintre obiectivele companiei mele, Blanc Alliance Public Affairs (BAPA), la PIT este să reuşească aducerea unui fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite sau Hong Kong, operaţiune în progres, care să participe la procese de achiziţii în Transilvania, companii care, odată achiziţionate, să intre într-o fază superioară de dezvoltare, astfel încât să devină compatibile cu nivelurile de sofisticare şi profitabilitate de pe plan mondial”, a mai spus Blănculescu, pentru sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Articolul următor

Timiș: Muzeu şi observator astronomic, în casa primul astronaut român, Dumitru Prunariu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share