Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Constructorul Spedition UMB, încetinit de exproprieri pe autostrada Sălajului

Lucrările de execuție la lotul Zimbor – Poarta Sălajului al Autostrăzii Transilvania (A3) sunt suspendate deoarece societatea de construcții Spedition UMB Bacău nu poate să intre pe șantier până nu se rezolvă exproprierile.

De șase luni încă nu este rezolvată problema exproprierilor. Reprezentanții Companiei de Drumuri au spus, pentru Economica.net, că documentația aferentă exproprierilor urmează să intre pe circuitul de avizare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis, în 10 august 2020, ordinul de începere a lucrărilor pe contractul privind proiectarea și execuția celor 12 km din A3. Acest ordin a fost însă suspendat până la emiterea hotărârii de guvern pentru declanșarea procedurii de expropriere.

CNAIR a confirmat că ordinul este suspendat până se rezolvă cu exproprierile, iar documentația aferentă exproprierilor va intra în curând pe circuitul de avizare. Între timp, constructorul român a intrat deja pe tronsonul vecin de 30 km, Nădășelu – Zimbor, potrivit Asociației Pro Infrastructură.

CNAIR a semnat, în 1 iulie 2020, contractul pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor – Poarta Sălajului. Valoarea contractului este de 680 milioane de lei și are o durată de 156 de luni, din care 12 luni proiectarea, 24 de luni execuția și 120 de luni garanția.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O firmă din Dej și una din Cluj vor realiza proiectul stațiilor de încărcare pentru viitoarele autobuze electrice din Timișoara

Articolul următor

Ardelenii vor putea merge direct cu avionul în Bulgaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share