Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O firmă din Dej și una din Cluj vor realiza proiectul stațiilor de încărcare pentru viitoarele autobuze electrice din Timișoara

O societate din Dej și una din Cluj vor realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru construcția rețelei de stații de alimentare cu energie ale autobuzelor electrice care vor fi introduse în circulație la Timișoara în viitor. Un număr de 44 de autobuze ar urma să ajungă în orașul de pe Bega în urma unui contract finanțat din fonduri europene, derulat de Ministerul Dezvoltării.

Societatea Energy Branching Solutions din Dej și Mara Design SRL vor primi 400.000 de lei plus TVA pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic aferent construcției unei rețele de alimentare cu energie electrică a viitoarelor autobuze eco, care ar urma să fie primite de Timișoara în urma unui contract cu fonduri europene. Ministerul Dezvoltării, organismul care se ocupă de licitațiile pentru toate orașele României unde ar urma să ajungă astfel de autobuze, a întârziat enorm de mult procedura, este vorba de ani de zile.

Nici licitația pentru care s-a semnat acum contractul, de realizare a documentației pentru stațiile de alimentare, nu a avut o soartă mai bună. Responsabilitatea acestei componente a aparținut Primăriei Timișoara, iar licitația a fost blocată în luna octombrie a anului trecut, din cauză că ofertele depuse au fost considerate inacceptabile și neconforme.

În total, pentru asigurarea funcționalității rețelei de alimentare, e prevăzută construcția unui număr de 15 stații de încărcare rapidă. De asemenea, se vor realiza lucrări de racordare pentru 12 posturi de transformare, conform avizelor tehnice de racordare la instalații electrice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mașinile de deszăpezire din Timișoara, prezentate live, în acțiune, pentru cetățeni, pe o hartă a orașului

Articolul următor

Constructorul Spedition UMB, încetinit de exproprieri pe autostrada Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share