Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

După Cluj-Napoca, și Primăria Timișoara alocă bani pentru un studiu de prefezabilitate pentru metrou

Primăria Timișoara a prevăzut în bugetul pe 2018 bani pentru un studiu de prefezabilitate pentru introducerea metroului în orașul de pe Bega.
Bugetul pe 2018 proaspăt afișat pe site-ul PMT prevede, la una dintre rubrici, suma de 145.000 de lei pentru un studiu de prefezabilitate pentru „sistem de transport în comun de tip metrou”.
„Este vorba, în principiu, despre un metrou care să meargă de la aeroport până la ieșirea spre Șag, trecând prin câteva puncte cheie”, a spus, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu.
Tot metrou vrea să facă, la Cluj, și primarul Emil Boc. „Mulți spun că aceste planuri sunt futuriste, că sunt gogoși, că sunt poveşti. Nu va putea fi evitată această discuție. Clujul merge în această direcţie. Nu o facem noi, o va face altcineva. Nu avem resursele financiare să putem porni, dar facem studiile de prefezabilitate, fezabilitate, proiectare, după aceea se va trece la faza pregătirii schemei financiare pe 25, chiar 30 de ani”, afirma Boc, în toamna trecută. Nicolae Robu îi oferea sprijin, de la distanță, colegului său de partid. „Sunt convins că nu se va lăsa inhibat de corul cârtitorilor, care probabil că există și în Cluj, cum există și în Timișoara. Oricine înțelege că aceste orașe se dezvoltă într-un ritm alert și că nu pot să funcționeze cu infrastructura gândită în alte vremuri și alte condiții. Până când se va ajunge la aparate de zbor individuale, un fel de drone pentru mobilitatea persoanelor, nu avem ce face. Trebuie să asigurăm condiții pentru mobilitate cu mașina și, în paralel, să încurajăm cât putem folosirea altor mijloace de locomoție, biciclete și toate celelalte care au apărut acum, mai moderne”, declara edilul.
Primarul Nicolae Robu explică de ce are Timișoara nevoie de o astfel de investiție. „Trebuie să avem abordări vizionare. Mai devreme sau mai târziu, Timișoara va avea metrou! Multe orașe comparabile ca mărime au deja. Nu se știe niciodată ce oportunități de finanțare se pot ivi, dar se știe că nimeni nu-ți dă bani pentru un obiectiv dacă nu ai măcar un studiu de prefezabilitate”, spune edilul Timișoarei, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lista cu primii 20 contribuabili la bugetul municipiului Satu Mare care însumează o cifră de afaceri de 1 mld. de euro și peste 15.000 angajați

Articolul următor

Transgaz, profit net de peste 602 milioane de lei, la 31 decembrie 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share