Sibiul a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Decernarea oficială a titlului a avut loc astăzi, 25 ianuarie 2017, la Atena, în prezența reprezentanților de la Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism. Din delegația prezentă la eveniment fac parte președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean; vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand Fleischer; șeful Serviciului Strategii Dezvoltare Economică și Socială din cadrul Consiliului Județean Sibiu, Dana Lupică; directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu; președintele Asociației Județene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă; primarul municipiului Sibiu Astrid Fodor.
” În numele regiunii Sibiu si a României vă mulțumesc pentru onoarea de a purta in anul 2019 titlul de regiune gastronomică europeană. Este o ocazie deosebită de a reafirma vocația europeană a României și regiunilor sale, de a participa la “unitatea europeană prin diversitate” și de a reafirma caracterul multinațional, multietnic si multicultural al Sibiului. Credem ca si voi că viitorul nostru comun are o bază mai solidă dacă se bazează pe specificul local și regional, pe conservarea si dezvoltarea identității culturale și etnice, pe cooperarea în diversitate si toleranță”, a precizat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean la preluarea oficială a titlului de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019.
”Astăzi, la Atena, Regiunea Sibiu a primit oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Iată că la 10 ani de când Sibiul a fost capitală culturală europeană un alt titlu european important face din Sibiu o emblemă pentru dezvoltarea economică dar și turistică. Turiștii care ajung anual în Sibiu apreciază pe lângă obiectivele vizitate, mâncărurile tradiționale specifice fiecărei zone a județului. Dar cu siguranță mai sunt multe de descoperit în domeniul gastronomic iar acest program va avea multe de oferit. Așteptăm cât mai mulți turiști români dar și străini să se bucure de evenimentele care vor avea loc în cadrul programului Regiunea gastronomică europeană 2019”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand Fleischer.
Dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019 a fost depus în luna iulie 2016 și a fost analizat de un juriu internațional în luna septembrie 2016. Consorțiul care a depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea ” Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu. Programul Regiune Gastronomică Europeană își propune să ofere turiștilor posibilitatea de a descoperi preparatele tradiționale din județul Sibiu.
” Ne dorim să readucem in atenția tinerilor gusturile de poveste cu care ne-au obișnuit bunicile noastre, dar in același timp ne dorim să promovăm creativitatea și să reinterpretăm, să înnoim gusturile si bucatele tradiționale. Ne asumăm in acest fel atât provocarea de a îmbogăți si harta de gusturi a Transilvaniei și a României, cât și cea de a promova viața sănătoasă, producția si cercetarea, agricultura si hrana sustenabilă, contribuind la creșterea belșugului in Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei, o regiune cu gust de poveste”.
Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean i-a invitat pe cei prezenți să viziteze Regiunea Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei și să descopere gustul de poveste al Sibiului în anul 2019.
Citește și:
Încă două pasaje subterane în Oradea, unul lână Magazinul Crișul, altul la Gară
Oradea devine din ce în ce mai mult un model de mobilitate urbană. După pasajele subterane pe sub…
26 aprilie 2024
Sibiu și Timișoara, prospectate de companii din Germania pentru potențiale colaborări și investiții
Vizita de informare a unei delegații de oameni de afaceri din Germania în România a constituit o ocazie…
26 aprilie 2024
Launch of a Memorandum of Understanding for Architectural Excellence in Georgia
In a major step forward to promote architectural excellence and technological integration in the construction sector, SHARE Architects,…
26 aprilie 2024
Caravana ADR Nord Vest la Oradea. Bihorul, model de bune practici
O delegația a ADR Nord Vest, în frunte cu directorul general – Csilla Hegedus și Petru Alboi –…
26 aprilie 2024
Schimbare de manager la Purem by Eberspaecher. Jörg Steins este noul CEO
Din motive de sănătate, Marcus Knödler nu își poate continua rolul de CEO al Purem by Eberspaecher și…
26 aprilie 2024
Leoni România va premia copiii performanți ai angajaților
Producătorul de sisteme de cablaje la nivel global a anunțat că susține angajamentul său față de educație. Părinții…
26 aprilie 2024
Banca Transilvania împarte dividende de 1 miliard de lei
Acționarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat distribuirea de dividende în de 1 miliard de lei din rezultatul exercițiului…
26 aprilie 2024
3.000 de clujeni la prima expoziție Gustav Klimt de la Cluj
„Gustav Klimt. The Immersive Show” este prima expoziție dedicată lucrărilor celebrului pictor austriac, cunoscut pentru operele sale simboliste…
26 aprilie 2024