Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Perspective economice ale Romaniei

Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) și Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană (AHK) vor organiza joi, 10 decembrie, conferința „Perspective Economice ale României”, în cadrul căreia vor prezenta principalele tendințe pe care le-au identificat membrii lor pentru anul 2016.

Evenimentul are loc la Hotel Novotel, Calea Victoriei 37B, începând cu ora 17.00.

Oameni de afaceri din companii franceze și germane alături de companii cu capital românesc vor vorbi despre starea economiei României și despre cum evoluțiile în plan politic, social și economic pe care le prevăd pentru începutul anului 2016 influențează deciziile de investiții ale companiilor din sectoare de activitate precum energie, IT, construcții, turism, agricultură sau finanțe–bănci. Dezbaterea va porni de la rezultatele a două barometre realizate de cele două Camere de Comerț, cu privire la percepția membrilor despre evoluția României în următoarele luni, final de 2015 – început de 2016. Totodată, la eveniment va fi organizat în premieră un barometru live.    

Invitatul special al evenimentului, Olivier de Boysson, Economist Șef pentru țările emergente din cadrul Groupe Société Générale, va prezenta tendințele macroeconomice în Europa într-un context politic și social aflat în schimbare. Totodată, Olivier de Boysson va aduce în dezbatere perspectiva expertului care participă la luarea deciziilor privind investițiile și creditările, elaborează instrumente de măsurat riscuri (ratings, teste de stres) și ipotezele economice pentru planurile de business în țări precum România.

Printre speakerii prezenți la eveniment se vor număra Ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul; Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk; Eric Faidy, Președinte CCIFER; Radu Merica, Președinte AHK România și oameni de afaceri și reprezentanți ai companiilor membre în cele două Camere de Comerț.

CCIFER reunește în prezent aproape 500 de companii membre, cu capital francez și românesc, reprezentând 15% din PIB-ul României și peste 125 000 de locuri de muncă. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 530 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Olivier de Boysson – Economist Șef pentru țările emergente, Groupe Société Générale

Olivier de Boysson este responsabil cu analiza țărilor emergente pentru Grupul Société Générale. Este Director Adjunct pentru Studii Economice în cadrul departamentului Riscuri, în cadrul căruia se realizează previziuni macroeconomice și analize de risc macro-financiare.
Olivier de Boysson monitorizează analizele de risc de țară, împreună cu o echipă care realizează frecvent vizite de lucru în țările evaluate, participă la luarea deciziilor privind investițiile și creditările Grupului, elaborează instrumente de măsurat riscuri (ratings, teste de stres) și ipotezele economice pentru planurile de business.

Are experiență similară în cadrul grupului Credit Agricole și Paribas. Face parte din diverse grupuri internaționale de experți financiari pentru piețe emergente. Predă la Sciences Po, iar anterior a predat la DESSS (Sorbona) și la Collège Interarmées de Défense (cycle de géopolitique).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marian Orzu, transfer la CTP

Articolul următor

Raluca Voivozeanu este acum fondatoarea PRIAevents

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share