Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul creste an de an

CEO-ul Zacaria Group, Jonathan Diamantino, analizează perspectivele Sibiului, pentru cei care vor să fie “acasă” într-unul din orașele tot mai iubite și vizitate în ultimii ani. Compania are însă planuri de extindere și în București…

Cum apreciați impactul în piața locală a proiectelor rezidențiale finalizate de compania dvs. în ultimul an?

Considerăm că Zacaria Group a contribuit la creșterea calității complexurilor rezidențiale din Sibiu. Desigur, imobile noi apar în fiecare lună sau chiar săptămână, însă graba nu este niciodată “prietena” lucrurilor durabile. Prin proiectele dezvoltate de noi pe piața sibiană, Eva Residence și Golden Valley Residence, am reușit să oferim unor familii căminul ideal pentru o viață liniștită. Chiar dacă numărul dezvoltatorilor de imobiliare a crescut incredibil în ultimii doi ani, noi ne-am consolidat poziția pe piață și am devenit o certitudine. Desigur, cele două noi proiecte achiziționate de Zacaria Group în București, American Village și Valletta Residence, vor păstra aceleași linii de înaltă calitate și vor reprezenta o alternativă de luat în seamă atunci când cineva se va gândi să-și cumpere o nouă locuință.

Ce tip de proiecte rezidențiale credeți că sunt cele mai potrivite pentru clienții din Sibiu?

Piața din Sibiu este o piață diversificată. Există cerere atât pentru cartiere de blocuri, cât și pentru complexuri de vile. Tinerii caută apartamente situate în zona prețurilor scăzute, din dorința de a avea o casă și a nu mai plăti chirie, este de înțeles. Pe de altă parte, există și familii care vor o vilă, vor să simtă senzația de “acasă” pe care le-o oferă spațiul generos al unei case. În același timp, se simte un mic boom imobiliar după ieșirea din criză, chiar și în Sibiu. Tocmai din această cauză există impresia că uneori se construiește haotic. Noi am încercat, și considerăm că am reușit, să construim imobile care satisfac atât cerințele de calitate ale clienților, cât și cerințele zonelor în care construim.

Care sunt principalele dvs. atuuri pe piață? Ce exigențe au clienții?

Credem cu tărie că principalul nostru atu pe piață este că știm să ascultăm. Vorbim aici de calitatea finisajelor și de variantele de personalizare a apartamentelor. Lucrăm împreună cu clienții noștri pentru a construi exact casa pe care și-o doresc. Desigur, există posibilitatea de a construi mult, rapid și chiar ieftin, însă proprietarii vor simți după câțiva ani că au făcut rabat în primul rând de la calitate, iar calitatea este unul din puținele lucruri care durează. Noi am ales să construim în zone liniștite, zone mai apropiate de verdeață și mai îndepărtate de poluarea și zgomotul centrului. Pe termen lung credem că aceasta este soluția câștigătoare. Întinderea Sibiului și traficul de aici îți oferă această șansă de a construi în zone periferice și de a ajunge în același timp în 10 minute în centrul orașului, iar noi am profitat la maxim de acest lucru. Un alt atu demn de luat în seamă este oportunitatea de a rezerva un apartament fără niciun fel de taxă. Într-o piață sufocată de comisioane pentru rezervare, noi le oferim posibilitatea clienților de a rezerva o locuință fără a mai plăti în plus. În plus, ratele extrem de avantajoase la dezvoltator ne recomandă în fața clienților.

Cum apreciați evoluția pieței locale de rezidențial în următoarea perioadă?

Sibiul crește de la an la an, indiferent dacă ne referim la investițiile economice sau la numărul de persoane care vin să lucreze aici. Dezvoltarea firmelor industriale și din IT i-a făcut pe mulți să vadă Sibiul ca pe o alternativă la plecarea în București. Mai mult, Sibiul este pe locul 5 în topul salariilor medii din România în anul 2015, având totodată cel mai mic șomaj din Regiunea Centru. Sunt indicatori importanți care asigură o bază solidă pentru investitorii imobiliari. Am întâlnit, în ultimul timp, tot mai mulți clienți care iau legătura cu noi în vederea achiziționării unei case sau unui apartament și ne spun că vor să le cumpere acum. Aceste lucruri ne indică faptul că există o dorință din partea sibienilor de a deveni proprietari de locuințe noi, iar Zacaria Group o să vină în 2016 cu noi proiecte rezidențiale pe piața locală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

"Razboiul" pentru talente in HR

Articolul următor

REMS in "casa noua"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Maracana renews lease at MLP Bucharest West

Maracana, a company specialising in transport, warehousing, logistics and distribution services, has renewed its lease contract for 5,000…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share