Importate Reportaj

Snooker de talie mondială în martie la Cluj

Prima ediție Betfair Romania Snooker Days aduce la Cluj-Napoca doi campioni mondiali ai snookerului, pentru meciuri demonstrative spectacol. John Higgins și Ken Doherty vin în premieră în România, la Cluj-Napoca, pe 4 martie 2016. Confruntarea  are loc pla Sala Sporturilor Horia Demian.

Totodată, oportunitatea de a juca un meci cu cei doi campioni mondiali reprezintă și miza pentru 16 jucători de snooker din România, așteptați să se înscrie la competiția de la Cluj.
   
John Higgins, în prezent unul dintrei cei mai buni jucători de snooker, The Wizard, a câștigat multiple turnee din care trebuie menționate cele 4 titluri de Campion Mondial (1998, 2007, 2009 și 2011), 3 titluri ale Campionatului Marii Britanii (1998, 2000 și 2010) și două titluri Masters (1999 și 2006).

Ocupă locul al 5-lea în materie de cele mai multe competiții câștigate, iar clasamentul mondial al jucătorilor de snooker, Snooker World Rankings, îl clasează pe locul 10. Are 40 de ani și în cariera lui a jucat 43 de finale din care a câștigat 28 de turnee cu puncte.

Tot în materie de performanțe, John Higgins a reușit de 603 ori breakuri de peste 100 de puncte în competiții oficiale, respectiv de 7 ori a reușit breakul maxim de 147 de puncte.

Ken Doherty, este primul jucător care reușește să câștige titlul mondial la snooker, atât la amatori (1989), cât și la profesioniști (1997), performanță atinsă doar anul acesta de Stuard Binghman, actualul campion mondial.

 

In prezent Ken Doherty este singura persoană care a câștigat Campionatul Mondial la toate cele trei categorii: Under 21, Amatori și Profesioniști. Acesta a jucat 17 finale în competiții oficiale și deține 6 titluri importante, câștigate în compania unor jucatori precum Mark Williams, Sephen Hendry sau Paul Hunter. Jucătorul de 46 de ani a reușit de-a lungul carierei sale de 328 breakuri de peste 100 de puncte in competiții oficiale.

Ken Doherty și John Higgins s-au mai întâlnit în competiții oficiale de nenumărate ori, însă finala jucată de acesția în 2006, în Malta, a avut un parcurs interesant, Higgins conducând 8-5 meciul, Ken reușind în final să câștige 4 frameuri consecutive pentru câștigarea titlului, scor 8-9.

În 4 martie, cei doi campioni vor face spectacol pentru cei aproximativ 2.500 de participanți așteptați la evenimentul de la Cluj-Napoca. Competiția națională dintre 16 jucători va avea loc între 28-29 februarie iar informații despre înscrierea în competiție vor fi disponibile din 1 februarie pe www.snookerclubcluj.ro.

Bilete pentru meciul demonstrativ dintre John Higgins și Ken Doherty s-au pus deja în vânzare și sunt disponibile online pe Biletmaster.ro (bit.ly/Bilete_Snooker), la casa de bilete a Teatrului Național și la Snooker Club Cluj. Până în 31 ianuarie 2016 organizatorii anunță existența unei perioade de presale (50% discount). Biletele sunt structurate pe următoarele categorii:

Categoria VIP – 250 lei (doar 200 de bilete); Cuprinde facilități VIP: acces in zona special amenajată în jurul mesei de snooker, acces la after-party, autograf de la jucători.
Categoria I – 100 lei
Categoria II – 50 lei
Categoria III – 35 lei

Betfair Romania Snooker Days va fi un eveniment anual organizat la Cluj-Napoca, care va prezenta publicului meciuri demonstrative între cei mai buni jucători profesioniști de Snooker din lume. Competiția națională din cadrul acestui eveniment va reuni cei mai buni jucători de Snooker din România, cărora li se va da ocazia să îi întâlnească în meciuri oficiale pe jucătorii profesioniști invitați de peste hotare.

Related posts

Kromatic, singura spalatorie inteligenta din Romania

Conferinta nationala BUSINESS to more BUSINESS

Transilvania Business

ERASMUS+ USAMV INTERNATIONAL DINNER

Continental se extinde si investeste inca 12 mil. euro

SunGarden Therme își deschide porțile

Business to more Business

Transilvania Business

Transilvania „Best in travel 2016” pentru piaţa britanică

Transilvania Business

P3 Logistic Parks, plan de dezvoltare amplu

Doua saptamani pana la Meat & Milk

Consiliul Judeţean Alba investeşte 2,5 milioane de euro în Spitalul Judeţean

Colectarea eficienta a creantelor

Transilvania Business

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, recunoscută de Ministerul Economiei

Traian Dan

HR Summit 2016 – noile tendințe

Transilvania Business

The 4th annual CEE Manufacturing Excellence and Industrial Property Awards

Universitatea „Petru Maior”, partener pe piaţa regională a cunoaşterii

Stefana Muresan

Inventure lanseaza francizele Meli Melo – Paris si Hansen Ergonomics Studio

Țiriac Collection, la 5 ani: „Singura colecție care are prima mașină din 1899, iar ultima e venită, mai ieri, de la Porsche”

redactia

Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

Procentul Fondurilor atrase prin PNDR 2007-2013 a ajuns la 90%

Transilvania Business

Burse de peste 3.000.000 Euro la RIUF- The Romanian International University Fair

LOT – promotional sale

Transilvania Business

Automotive Logistics Summit

Transilvania Business

Târgul Agro – piaţa virtuală pentru hrană românească bună şi ieftină

Transilvania Business

Business puls

Transilvania Business

Leave a Comment