Importate Reportaj

Snooker de talie mondială în martie la Cluj

Prima ediție Betfair Romania Snooker Days aduce la Cluj-Napoca doi campioni mondiali ai snookerului, pentru meciuri demonstrative spectacol. John Higgins și Ken Doherty vin în premieră în România, la Cluj-Napoca, pe 4 martie 2016. Confruntarea  are loc pla Sala Sporturilor Horia Demian.

Totodată, oportunitatea de a juca un meci cu cei doi campioni mondiali reprezintă și miza pentru 16 jucători de snooker din România, așteptați să se înscrie la competiția de la Cluj.
   
John Higgins, în prezent unul dintrei cei mai buni jucători de snooker, The Wizard, a câștigat multiple turnee din care trebuie menționate cele 4 titluri de Campion Mondial (1998, 2007, 2009 și 2011), 3 titluri ale Campionatului Marii Britanii (1998, 2000 și 2010) și două titluri Masters (1999 și 2006).

Ocupă locul al 5-lea în materie de cele mai multe competiții câștigate, iar clasamentul mondial al jucătorilor de snooker, Snooker World Rankings, îl clasează pe locul 10. Are 40 de ani și în cariera lui a jucat 43 de finale din care a câștigat 28 de turnee cu puncte.

Tot în materie de performanțe, John Higgins a reușit de 603 ori breakuri de peste 100 de puncte în competiții oficiale, respectiv de 7 ori a reușit breakul maxim de 147 de puncte.

Ken Doherty, este primul jucător care reușește să câștige titlul mondial la snooker, atât la amatori (1989), cât și la profesioniști (1997), performanță atinsă doar anul acesta de Stuard Binghman, actualul campion mondial.

 

In prezent Ken Doherty este singura persoană care a câștigat Campionatul Mondial la toate cele trei categorii: Under 21, Amatori și Profesioniști. Acesta a jucat 17 finale în competiții oficiale și deține 6 titluri importante, câștigate în compania unor jucatori precum Mark Williams, Sephen Hendry sau Paul Hunter. Jucătorul de 46 de ani a reușit de-a lungul carierei sale de 328 breakuri de peste 100 de puncte in competiții oficiale.

Ken Doherty și John Higgins s-au mai întâlnit în competiții oficiale de nenumărate ori, însă finala jucată de acesția în 2006, în Malta, a avut un parcurs interesant, Higgins conducând 8-5 meciul, Ken reușind în final să câștige 4 frameuri consecutive pentru câștigarea titlului, scor 8-9.

În 4 martie, cei doi campioni vor face spectacol pentru cei aproximativ 2.500 de participanți așteptați la evenimentul de la Cluj-Napoca. Competiția națională dintre 16 jucători va avea loc între 28-29 februarie iar informații despre înscrierea în competiție vor fi disponibile din 1 februarie pe www.snookerclubcluj.ro.

Bilete pentru meciul demonstrativ dintre John Higgins și Ken Doherty s-au pus deja în vânzare și sunt disponibile online pe Biletmaster.ro (bit.ly/Bilete_Snooker), la casa de bilete a Teatrului Național și la Snooker Club Cluj. Până în 31 ianuarie 2016 organizatorii anunță existența unei perioade de presale (50% discount). Biletele sunt structurate pe următoarele categorii:

Categoria VIP – 250 lei (doar 200 de bilete); Cuprinde facilități VIP: acces in zona special amenajată în jurul mesei de snooker, acces la after-party, autograf de la jucători.
Categoria I – 100 lei
Categoria II – 50 lei
Categoria III – 35 lei

Betfair Romania Snooker Days va fi un eveniment anual organizat la Cluj-Napoca, care va prezenta publicului meciuri demonstrative între cei mai buni jucători profesioniști de Snooker din lume. Competiția națională din cadrul acestui eveniment va reuni cei mai buni jucători de Snooker din România, cărora li se va da ocazia să îi întâlnească în meciuri oficiale pe jucătorii profesioniști invitați de peste hotare.

Related posts

Noi reglementari in domeniul Preturilor de Transfer

Dr. Laura Bota: „M-am visat doctoriţă de când mă jucam cu păpuşile!”

Transilvania Business

Sursele de finantare pentru Ianuarie 2016

Transilvania Business

P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Stefana Muresan

Marian Orzu, transfer la CTP

Transilvania Business

”Zilele Agriculturii Românești”, de la strategie la soluții

Transilvania Business

Inaugurare Benta Office Building

Transilvania Business

Transilvania, raiul brânzeturilor de calitate (III) – Telemeaua de Ibănești

Rezultate Immofinanz in Romania

TAROM introduce ruta directa Iasi-Madrid

E.ON a investit 650.000 EUR în sisteme de iluminat performante

Transilvania Business

Uniunea Europeană şi viitorul economiei globale: a conduce sau a fi condus

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din Cluj

redactia

Schimbări la legea pomiculturii

Transilvania Business

Finanțarea recrutării doctoranzilor în IMM-uri

Transilvania Business

GTS Telecom deschide centru de date la Cluj

[Enjoy Transylvania!] Muzeul Vânătorii din Ibăneşti simbol al faunei din Transilvania

Alexandru Toth

Cei mai importanti artisti line-up la Sibiu Jazz Festival

20 de artiști confirmați la UNTOLD

Transilvania Business

Enterprise Europe Network în sprijinul IMM-lor

Transilvania Business

Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

Anul mega-tranzacțiilor

Transilvania Business

Aeroportul International Avram Iancu Cluj – un secol de activitate aviatică si primul milion de pasageri în 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment