Importate Real Estate

The Office III, confirmat

New Europe Property Investments (NEPI) şi antreprenorul Ovidiu Şandor au anunţat demararea lucrărilor la etapa a treia şi ultima din cadrul celui mai mare complex de birouri din Cluj Napoca. Proiectul atrage un interes deosebit din partea companiilor locale și internaționale prezente în orașul de pe Someș, devenind, astfel, la un an şi jumătate de la livrarea primelor spaţii, cel mai de succes proiect de birouri dezvoltat în afara Capitalei.

Lucrările de construcţie pentru etapa a III-a de dezvoltare au demarat în aceste zile, suprafaţa de 18.500 mp inchiriabili aferentă acestei faze urmând să fie finalizată în vara anului 2017, conform planului iniţial anunţat de dezvoltatori încă din anul 2012.

Dezvoltarea are loc într-un context economic favorabil, în care Cluj-Napoca atrage și oferă în continuare oportunități de dezvoltare a afacerilor, în special în industria IT. “Cu o suprafaţă închiriabilă de 59.185 mp, The Office este primul complex de birouri din Transilvania care respectă cu adevărat standardele internaționale pentru clasa A, în ceea ce privește conceptul, dimensiunea, calitatea, facilitățile, parcajele și eficiența energetică, fiind certificat BREEAM Excellent”, subliniază Ovidiu Şandor, co-dezvoltator al proiectului.

“Cei 21.273 mp închiriabili livraţi în luna mai 2014 cu ocazia dării în folosinţă a primei faze sunt ocupați în totalitate, în vreme ce suprafaţa de 19.412 mp aferenă celei de-a doua faze inaugurată în urmă cu două luni este închiriată în proporţie de 83%, purtându-se discuții avansate pe suprafețele rămase neocupate. “În ceea ce priveşte a treia etapă, deşi lucrările abia încep, 30% din suprafeţele ce vor fi livrate la jumătatea anului viitor, sunt deja închiriate. În prezent, au loc discuţii avansate cu firme care doresc să se extindă dar şi cu multe companii noi.”, completează Lori Collin, Office Executive în cadrul NEPI.

Un avantaj competitiv major în atragerea chiriașilor este gradul ridicat de flexibilitate în ceea ce privește suprafețele ce pot fi închiriate și posibilitățile de extindere, o nevoie specifică pentru efervescenţa de care dă dovadă mediul de afaceri clujean. Alături de acest aspect, conceptul proiectului, amplasamentul deosebit, facilităţile oferite şi reputaţia dezvoltatorilor sunt principalele atribute apreciate de chiriaşi şi recomandă The Office drept cel mai de succes proiect de birouri din Cluj-Napoca.

“The Office” Cluj-Napoca este principalul complex de birouri de clasa A situat în zona centrală a oraşului Cluj – Napoca și este dezvoltat de fondul sud-african de investiţii NEPI, în parteneriat cu antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor.

Proiectul se află în plin proces de dezvoltare iar la finalizarea lucrarilor tuturor etapelor de construire, prognozată pentru vara anului 2017, va oferi companiilor o suprafață totală închiriabilă de 59.185 mp și multiple facilități de operare. Numărul persoanelor care îşi vor desfăşura activitatea în “The Office” Cluj-Napoca va depăşi 5.000 de angajați în anul 2017. Printre companiile găzduite de complexul de office ultra modern, enumerăm: National Instruments, Yonder, 3Pillar Global, HP, Leoni, Betfair, Lohika Systems, Yardi, COS, Deloitte, Ernst&Young, Wolters Kluwer, TUI Travel, Bombardier, Bosch, MOL.

“The Office” Cluj-Napoca a obținut deja certificarea de clădire verde, BREEAM Excellent.

Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, cunoscut la nivel naţional în special pentru dezvoltarea cu succes a proiectelor City Business Centre Timişoara şi The Office Cluj Napoca. De asemenea, în 2015, Ovidiu Şandor a organizat, la Timişoara, Art Encounters, cel mai amplu eveniment de artă contemporană din România.

New Europe Property Investment (NEPI) este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum și la Bursa de Valori din București (BVB). Grupul a fost înființat în anul 2007 pentru a achiziționa, a dezvolta și a gestiona cele mai importante proprietăți pe zona de retail din țările emergente ale Uniunii Europene, cu potențial de creștere pe termen lung. De-a lungul timpului, Grupul NEPI și-a consolidat un portofoliu solid de proprietăți și a dezvoltat, în mod constant, proiecte numeroase în România și Slovacia. Strategia de dezvoltare se concentrează pe expansiunea în segmentul de retail și pe alte piețe. În plus, Grupul investește și în dezvoltarea clădirilor de birouri clasa A în marile orașe din România, unde există cerere din partea chiriașilor precum companiile multinaționale.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark, Shopping City Timișoara, Ploiești Shopping City, deva Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Related posts

Termoizolarea, element fundamental în alegerea locuinței

Avocatul și rolul său în real estate

Ligia Voro

MIPIM 2018 announces bumper edition for hotel & tourism

Ionut Oprea

Wallberg asigură finanțarea pentru Tower Two – al doilea turn rezidențial, cu un regim de înălțime de 16 etaje, din ansamblul XCity Towers

Papuc Irina

Arhitectul Mihail Cătălin Ştefan, noul director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România

redactia

Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

VGP NV: Successfully Issues its Inaugural € 600 million 8-year Green Bond

Transilvania Business

O noua bază aeriană la Aeroportul Internațional Iași

Transilvania Business

5GAA Releases New 2030 Roadmap for Advanced Driving Use Cases, Connectivity Technologies and Radio Spectrum Needs

Ionut Oprea

Reguli de acordare a sprijinului cuplat

Transilvania Business

Only a few days left until SEE Property Forum (21 March 2019)

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow

Transilvania Business

Oasis Retail Development se asociează cu grupul austriac Supernova și demarează proiectul Prima Shopping Center Sibiu

redactia

Cartierele Borhanci și Sopor, legate la centura metropolitană

Nora Dumitrescu

World premiere: Globalworth inaugurates the biggest kinetic floor in an office building worldwide

Ionut Oprea

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

Real Estate & Management Solutions, the trends for Cluj

redactia

Colliers: Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019

redactia

100 de locuri de cazare modernizate la internatul Colegiului Traian Vuia

Traian Dan

Oferta restaurantelor și o experiență de cumpărături relaxantă vor modela viitorul industriei outlet

Ionut Oprea

Proiecte rezidențiale din 12 țări în programul Building Home 2019

Stefana Muresan

Aerul de la Colibița, la fel de pur ca în Alpi

Coresi Avantgarden – proiect de regenerare urbană în Brașov

Ligia Voro

Final call for nominations at the 15th annual EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum

Papuc Irina

Leave a Comment