Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premiantele Galei ”Women in Agriculture”

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a participat la conferința PRIA Agriculture, însoțită în premieră în acest an de Gala ”Women in Agriculture”. Conferința și premierea au avut loc la Hotel InterContinental București.

“Conferința PRIA Agriculture a reprezentat cel mai important eveniment din această primăvară pentru agricultură și a reunit reprezentanți ai autorităților, asociații, fermieri și companii care activează în agricultură. Anul acesta, manifestarea a fost însoțită de o premieră la nivel național, și anume PRIA Women in Agriculture – prima gală din țara noastră destinată femeilor care activează în agricultură”, a declarat Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture.

Printre temele abordate în cadrul conferinței s-au regăsit prioritățile Guvernului în ceea ce privește agricultura României, aplicarea prevederilor Politicii Agricole Comune (PAC) și ale Politicii Comune de Pescuit, activitatea agențiilor AFIR și APIA, cum se realizează creșterea absorbției fondurilor europene, cadastrul național și ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciară, dar și strategia privind cercetarea pe termen lung și diminuarea importului de mâncare prin creșterea producției interne.
 
De asemenea, lectorii au venit cu propuneri despre cum putem crește potențialul agricol al României. Pentru că sectorul agricol este esențial și pentru că numărul femeilor care activează în agricultură este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe, în cadrul conferinței PRIA Agriculture s-a premiat și s-a aplaudat activitatea acestora pentru sectorul agricol.

Participanții au aflat, de asemenea, cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile și care sunt poveștile lor de succes. PRIA Agriculture s-a desfășurat cu sprijinul Camerei de Comerț România – Elveția, Camerei de Comerț România – Israel, Camerei de Comerț România – Italia, Camerei de Comerț România – Olanda, Ambasadei Bulgariei în România, APPR și a Confederației Naționale ProAgro.

Parteneri ai evenimentului au fost Azomureș, ”Popovici, Nițu, Stoica&Asociații”, APIMAR, Farmtech, Garanti Leasing, CEC Bank, AgrobiotechRom, IFN SA, FRISOMAT, MONSANTO, AISR, USAMV Cluj, Facultatea de Agricultură Cluj-Napoca și Fondul Român pentru Investiții și Consultanță.

PRIA Agriculture a reunit 250 de participanți, printre care reprezentanți ai Guvernului României, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanți ai APIA și AFIR, reprezentanți ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă, membri FNPAR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR, reprezentanți ai producătorilor de cereale și producătorilor de erbicide, pesticide și produse agro-chimice, reprezentanți ai Camerelor de Comerț, ai companiilor FMCG și ai distribuitorilor, ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăților de asigurări, ai societăților de leasing, fonduri de investiții, fonduri de garantare și contragarantare, consultanți, companii cu servicii și soluții IT, presa de specialitate.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

La conferința PRIA Agriculture lectori au fost: Achim Irimescu – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Andras Szakal – Director General, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR); Roxana Vidican – Decan, Facultatea de Agricultură, USAMV Cluj; Mihaela Popa – Vicepreședinte, CEC Bank; Veronica Toncea – Director General, FGCR; Oana Stoenescu – Director Vânzări, Garanti Leasing; Cristian Popescu – Managing Associate, Popovici Niţu&Asociaţii; Emil Dumitru – Preşedinte, Confederația Națională ProAgro.

În cadrul Galei PRIA Women in Agriculture au fost premiate:

pentru Inovație: Ortansa Stroe – Director General, Agromec Șendreni;

pentru Leadership: Eda Kizilcelik – Director General, Agroland; Floarea Țăpurică – Director General, Iancom SRL;

Pentru Leadership în Administrația Publică pentru Sectorul Agricol: Simona – Allice Man – Secretar de Stat, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale;

pentru Educație: Roxana Vidican – Decan, Facultatea de Agricultură, USAMV Cluj – Napoca si Petruța Cornea – Decan, Facultatea de Biotehnologii, USAMV București;

pentru Cercetare: Nastasia Belc – Director General, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare București si Iuliana Ionel – Secretar științific, Institutul de Economie Agrară al Academiei Române;

pentru Implicarea în Comunitate: Adelina Popescu – Director Executiv, Asociația Fermierilor din România;

pentru Radio pentru Agricultură: Vasilica Ghiță Ene – realizator de emisiuni, Societatea Română de Radiodifuziune – Antena Satelor;

pentru Export: Mary-Eugenia Pană – Președinte Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România

pentru Crame: Mihaela Tyrel de Poix – Președinte, Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă;

pentru Strategii în Scopul Dezvoltării Filierei Cărnii de Porc: Stanca Alexandra Tudor- Director Executiv, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rynair sarbatoreste un milion de clienti pe Aeroportul Bucuresti

Articolul următor

Transilvania, raiul branzeturilor de calitate (I) - Produs de Țaga

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share