Eveniment Importate

Ziua Internațională a Jazzului serbată la Cluj

Ziua Internațională a Jazzului 2016, va fi sarbatorita printr-un concert aniversar de gală care va reuni pe scena de la Cluj într-un show unic, peste 60 de muzicieni, maeștri ai improvizației in jazz.

Provocarea ediției a 5-a Jazz Day va fi prima parte a showului, dedicată celor 2 compozitori ai standardului de jazz “Take Five”, Paul Desmond şi Dave Brubeck. Pentru prima dată “Take Five” va fi pus în scenă cu influențe simfonice, tradiționale, folclorice naționale, lăutărești.

Pentru interpretarea îndrăznețului Take Five, pe scena Casei de Cultură vor urca Fanfara Transilvania, Gaio Big Band, condus de dirijorul Ștefan Vannai, Swing Mob Quartet și Orchestra Concertino formată din muzicienii Orchestrei Naționale Române din Cluj-Napoca și ai Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje.
 
Seara dedicată jazzului se încheie cu 2 super recitaluri energice și antrenante de jazz – funk – groove – soul – electronic, pregătite de oaspeți de peste hotare Michele Villari Quartet (IT) și Sir Waldo Weathers (USA).

Bilete pentru concertul de gală dedicat Zilei Internaționale a Jazzului sunt disponibile online pe biletmaster.ro (http://bit.ly/Bilete_JazzDay2016).

Sir Waldo Weathers (USA)
Sir Waldo Weathers, Da Pope of Funk, a început să cânte la saxofon încă de la 12 ani în baruri și cluburi alături de banduri de blues. A crescut și s-a format ca muzician pe scenă, luându-și lecțiile din reacția publicului. În prezent repertoriul lui cuprinde muzică soul, gospel, jazz și funk. A făcut parte timp de 10 ani din bandul lui Charlie Pride și timp de 15 ani a fost alături de James Brown, iar de-a lungul carierei sale a fost în turnee cu Michael Jackson, B.B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Dr. John, Harriet Lewis, Delbert McClinton și Phil Collins. Astăzi, Sir Waldo Weathers  este numit Da Pope of Funk.

Michelle Villari Quartet (IT)
Michele Villari Quartet s-a format din pasiune pentru muzica afro americană. din 4 instumentisti italieni talentati. Cunoscuți publicului mai degrabă pentru prestațiile solo și ca artiști individuali, recentul format quartet surprinde la fiecare reprezentație cu showuri unice și încărcate de energie. Din componența quartetului fac parte fondatorul grupului, saxofonistul Michelle Villari, Paolo Pavan (pian), Federico Orfano (tobe) și Edoardo Bombace (contrabass).

Fanfara Transilvania (RO)
O emblemă a scenei muzicale românești, Fanfara Transilvania îmbină muzica traditională româneasca cu ritmuri balkanice, reggae și jazz obținând un stil unic, personal

Gaio Big Band (RO)
Oaspeți deveniți gazde de onoare Jazz Day, Gaio Big Band, orchestra mereu tânără a Academiei de Muzică Gh. Dima, sub bagheta dirijorului Ștefan Vannai.

Orchestra Concertino (RO)
Din componența Orchestrei Concertino fac parte 30 de muzicieni ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Orchestrei Nationale Române, aceștia sunt reuniți sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, alături de care atacă cele mai dificile partituri. Mihaela Cesa-Goje a dirijat corul Academiei Regale din Londra şi a colaborat cu orchestra Colorado Symphony din SUA iar momentan este lector la Academia de Muzică Gh. Dima şi dirijor al corului de cameră Jubilate. Promovează muzica modernă și este implicată în prezentarea multor premiere mondiale.

Swing Mob (RO)
Budianu Alexandru saxofon, Frankie Ercsei percuție,  Erika Székely voce , Andraș Lokodi pian și Zoltan Kolumban chitară bass.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Related posts

”Romania Blockchain Summit”, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Sud-Estul Europei

Stefana Muresan

Deco Days 2017: Expozitie atipica de perdele si draperii la Cluj Napoca

Stefana Muresan

REBELS AND RULERS și importanța Culturii de Brand. Unde te înscrii?

Ligia Voro

CJ BN și Aquabis, parteneriat investițional pentru calitatea serviciilor de apă

Transilvania Business

Timișoara Fashion Week

Ligia Voro

Clujotronic – Electro Arts Festival, la a șasea ediție

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, trafic record

Stefana Muresan

HR Summit Cluj-Napoca – modele de urmat

Nicolae Pop

Cities of Tomorrow

Transilvania Business

Orașul în care companiile private investesc peste un milion de euro pentru a-l face primul ”SMART City” din România

Stefana Muresan

Zacaria Group investește 11 milioane de euro în Valetta Residence

Transilvania Business

“ERASMUS+ OPEN DOORS” în USAMV Cluj-Napoca

Startarium dă startul PitchDay 2017: începe cursa de 100.000 de euro, proba pe startup-uri

Stefana Muresan

Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș

redactia

Business Summit Transilvania: Transilvania antreprenorială, o nouă abordare, o voce unitară!

Nicolae Pop

Banca Transilvania – la o valoare de 2,4 miliarde euro, acțiunile – maxim istoric

Stefana Muresan

BVB: Banca Transilvania şi Romgaz – Cele mai semnificative tranzacţii la inchidere

Stefana Muresan

București, capitala europeană a frumuseții și a modei pentru 3 zile!

Ligia Voro

Normele Codului Vamal explicate. În practică

Primul workshop din Vestul țării despre blockchain la UVT

Ligia Voro

150 de manageri, programatori, specialiști HR și marketing din peste 20 de companii de IT din România participă la Regatta IT 2018

Ionut Oprea

S-au deschis înregistrările pentru festivalul Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Peste 3 miliarde de dolari în fonduri de venture capital administrate de investitorii care vin la Techsylvania 2018

Stefana Muresan

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

Leave a Comment