Eveniment Importate

Ziua Internațională a Jazzului serbată la Cluj

Ziua Internațională a Jazzului 2016, va fi sarbatorita printr-un concert aniversar de gală care va reuni pe scena de la Cluj într-un show unic, peste 60 de muzicieni, maeștri ai improvizației in jazz.

Provocarea ediției a 5-a Jazz Day va fi prima parte a showului, dedicată celor 2 compozitori ai standardului de jazz “Take Five”, Paul Desmond şi Dave Brubeck. Pentru prima dată “Take Five” va fi pus în scenă cu influențe simfonice, tradiționale, folclorice naționale, lăutărești.

Pentru interpretarea îndrăznețului Take Five, pe scena Casei de Cultură vor urca Fanfara Transilvania, Gaio Big Band, condus de dirijorul Ștefan Vannai, Swing Mob Quartet și Orchestra Concertino formată din muzicienii Orchestrei Naționale Române din Cluj-Napoca și ai Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje.
 
Seara dedicată jazzului se încheie cu 2 super recitaluri energice și antrenante de jazz – funk – groove – soul – electronic, pregătite de oaspeți de peste hotare Michele Villari Quartet (IT) și Sir Waldo Weathers (USA).

Bilete pentru concertul de gală dedicat Zilei Internaționale a Jazzului sunt disponibile online pe biletmaster.ro (http://bit.ly/Bilete_JazzDay2016).

Sir Waldo Weathers (USA)
Sir Waldo Weathers, Da Pope of Funk, a început să cânte la saxofon încă de la 12 ani în baruri și cluburi alături de banduri de blues. A crescut și s-a format ca muzician pe scenă, luându-și lecțiile din reacția publicului. În prezent repertoriul lui cuprinde muzică soul, gospel, jazz și funk. A făcut parte timp de 10 ani din bandul lui Charlie Pride și timp de 15 ani a fost alături de James Brown, iar de-a lungul carierei sale a fost în turnee cu Michael Jackson, B.B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Dr. John, Harriet Lewis, Delbert McClinton și Phil Collins. Astăzi, Sir Waldo Weathers  este numit Da Pope of Funk.

Michelle Villari Quartet (IT)
Michele Villari Quartet s-a format din pasiune pentru muzica afro americană. din 4 instumentisti italieni talentati. Cunoscuți publicului mai degrabă pentru prestațiile solo și ca artiști individuali, recentul format quartet surprinde la fiecare reprezentație cu showuri unice și încărcate de energie. Din componența quartetului fac parte fondatorul grupului, saxofonistul Michelle Villari, Paolo Pavan (pian), Federico Orfano (tobe) și Edoardo Bombace (contrabass).

Fanfara Transilvania (RO)
O emblemă a scenei muzicale românești, Fanfara Transilvania îmbină muzica traditională româneasca cu ritmuri balkanice, reggae și jazz obținând un stil unic, personal

Gaio Big Band (RO)
Oaspeți deveniți gazde de onoare Jazz Day, Gaio Big Band, orchestra mereu tânără a Academiei de Muzică Gh. Dima, sub bagheta dirijorului Ștefan Vannai.

Orchestra Concertino (RO)
Din componența Orchestrei Concertino fac parte 30 de muzicieni ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Orchestrei Nationale Române, aceștia sunt reuniți sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, alături de care atacă cele mai dificile partituri. Mihaela Cesa-Goje a dirijat corul Academiei Regale din Londra şi a colaborat cu orchestra Colorado Symphony din SUA iar momentan este lector la Academia de Muzică Gh. Dima şi dirijor al corului de cameră Jubilate. Promovează muzica modernă și este implicată în prezentarea multor premiere mondiale.

Swing Mob (RO)
Budianu Alexandru saxofon, Frankie Ercsei percuție,  Erika Székely voce , Andraș Lokodi pian și Zoltan Kolumban chitară bass.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Related posts

Joyful Teaching, un proiect de succes

Targ de Joburi si Cariere TransLogistica 2017

Ionut Oprea

SMART MARKETING

Transilvania Business

BUSINESS to more BUSINESS a ajuns la Sibiu

Ilan Laufer organizează cea mai mare delegație de firme românești în SUA

redactia

Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Gala Best of Business: Consiliul Județean Alba premiază cei mai valoroşi promotori ai economiei judeţului

redactia

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

Inteligență artificială, automatizare, flexibilitate. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă la Tomorrow@Work 2020

Papuc Irina

Georgiana BĂDESCU – Partener, Schoenherr și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

Stefana Muresan

CEO CONFERENCE – SHAPING THE FUTURE, Cluj Napoca, 22 noiembrie

redactia

Reducerea sancțiunilor pentru fermierii care greșesc

Transilvania Business

Fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, Chris Wylie, vine la How to Web 2018

redactia

Ambient Construct, ediția 25

Transilvania Business

Lindab: tendinte globale care influenteaza viitorul constructiilor

Transilvania Business

iSTYLE, Apple reseller, se deschide sâmbătă la Iulius Mall Cluj

Nicolae Pop

Ziua Cercetarii Media – BRAT: SATI 2.0 și SATI DMP – Industria online din România trece la nivelul următor

Stefana Muresan

„Confort Construct & Instal”, cel mai important eveniment de constructii și instalații din Vest

Stefana Muresan

Export maxim de creiere

Transilvania Business

Meet the finalists and the winners of the first Automotive Awards Gala by The Diplomat-Bucharest!

redactia

120 de ani de existenta a portului modern Constanta

Transilvania Business

Workshopul – Wage against the machine

Ligia Voro

Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Timiș, a 25-a ediție

redactia

PRIA Piete de Capital – Atragerea de finantare prin IPO

Leave a Comment