Cultural Sibiu

SB | Începe Sibiu Jazz Festival

Sibiu Jazz Festival

 

Concursul Sibiu Jazz Festival deschide saptamâna jazzistică de la Sibiu
 
În perioada 23- 29 mai, Sibiul găzduiește Festivalul Internațional de Jazz organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival. Ca în fiecare an, Concursul SJF deschide săptămâna jazzistică de la Sibiu. Evenimentul se desfășoară între 23 și 25 mai și va fi transmis LIVE/în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz, începând cu ora 19:00.
 
Adresat noii generații de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival aduce anul acesta la Sibiu 16 concurenți (formații si soliști), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria și România. Participanții vor fi evaluați de un juriu alcătuit din experți recunoscuți în domeniul muzicii de jazz.
 
Participanții ediției de anul acesta sunt: Pippi Dimonte, BB Quintet, Bigg Dimm a’Band, Koszorus Krisztina și Szász Csaba,The Twisters, Antaki, Youvenis, Viorica Pintilie Quartet, Groovy Bastards, Cristina Radu, Iulia Heleanu, Maria Boldan, George Vasluianu, Lavinia Simionescu, Madalin Oprișanu și Sandu Bantas.
 
„Concursul Sibiu Jazz Festival, inițiat în 1979, a crescut generații de ”copii” ai jazzului. Competiția promite să poarte mai departe o misiune asumată acum mulți ani de Festivalul de Jazz de la Sibiu – aceea de a descoperi, a promova și a crește tinerele talente. Nu există jazzman român, a cărui evoluție să nu fi fost marcată, în vreun fel sau altul, de Concursul și Festivalul de Jazz de la Sibiu”, spune Simona Maxim, directorul festivalului.
 
În mod tradițional, seara de miercuri, 25 mai, va marca încheierea Concursului Sibiu Jazz Festival, prin Gala Laureaților și două concerte speciale: Hot Club de Cluj & Cornel Bucșă (câștigători 2015) și Amalia Preda Quartet (câștigătoare 2014).
 
Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților. Concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) va fi transmis LIVE/în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz, începând cu ora 19:00.
 
Între 26 și 29 mai, festivalul continuă cu evenimente care se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Iubitorii de jazz vor putea savura concertele celor de la Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guineea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia), precum și serile de jam sessions ce vor fi organizate în diverse locații din oraș. De asemenea, pe toată perioada festivalului se poate vizita expoziția de fotografie Focus Jazz, expoziție ce prezintă în fiecare an momente unice din istoria de peste patru decenii a festivalului de jazz de la Sibiu. Pentru prima dată, această expoziție tradițională este completată cu lucrările colecției Musical Body Sounds realizate special pentru Sibiu Jazz Festival de către artistul fotograf Tibor Jakab. Festivalul se va încheia pe 29 mai cu Jazz for Kids, o serie de concerte educative și ateliere de creație pentru copii.
 
Mai multe informații despre artiști și program puteți găsi accesând site-ul oficial www.sibiujazz.ro și pagina de Facebook – facebook.com/sibiujazz. Mai multe detalii concurs pe concurs.sibiujazz.ro .
 
Despre Sibiu Jazz Festival
 
Fondat la începutul anilor ‘70, Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvența și numărul impresionant de celebrități ale genului care l-au onorat cu prezența. Este cel mai vechi festival de acest gen din țară și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, încă din anii ’80, „Capitala Jazzului” din România. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de peste patru decenii, cand însăși existența acestei muzici abia depășește un secol.

Related posts

Transdara Arad, membru al Grupului Atlassib, a ieşit din insolvenţă

Stefana Muresan

Sibiu: Se va lansa o monedă locală sibiană pentru plata în restaurante

Stefana Muresan

Banii europeni vin să salveze comorile de la ansamblul daco-roman Tirighina – Barboși

redactia

Proiect ,,Art Nouveau 2’’ de peste 1,8 milioane de euro pentru Oradea

Traian Dan

Copiii de NASA ai Sibiului au nevoie de sprijin să ajungă la competiția finală din SUA

redactia

Ediția cu numărul XII a Sibiu Fringe Festival, la final

Stefana Muresan

Sibiul cumpără cinci minibuze electrice pentru centrul istoric. Investiție de aproape 10 milioane lei

Ion Surdu

Investiții de peste 58 de milioane de lei în Sibiu: trasee pietonale și piste pentru bicicliști

Papuc Irina

El Pais, selecție a „satelor fermecătoare din România”

Stefana Muresan

Lansarea Barometrului de opinie publica al Academiei Romane

Stefana Muresan

Centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Sibiu a ajuns la 1.000 de ingineri

Stefana Muresan

Takata angajează peste 500 de oameni pentru fabricile din Sibiu şi Arad

Stefana Muresan

Ex-directorul general al SNGN Romgaz SA Mediaș, Virgil Metea. Raport de mandat.

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] The Touristic, Medieval and Exuberant Sibiu

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Festivals that rekindle the traditions and history of Mureș County

Transilvania Business

Cinci localități din Transilvania în top 10 cele mai îmbătrânite orașe

Ligia Voro

Geiger va construi prima parcare multietajată de mare capacitate din Sibiu: investiție de 24 milioane lei

Ion Surdu

FOTO-VIDEO: A tale of 13th Century by Transilvania Business

Ligia Voro

CNAIR a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire a municipiului Mediaş, proiect de peste 125 de milioane de lei

redactia

Sibiul concurează pentru titlul de cea mai bună destinație turistică din Europa

Papuc Irina

Perspectivele oieritului din România dezbătute la Păltiniş

Stefana Muresan

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

Stefana Muresan

Regiunea Centru ar da Bucureștiul pe Bruxelles

redactia

Lansare de carte: „Alter-media. Provocari noi si vechi ale jurnalismului” de Viorel Nistor

Stefana Muresan

Leave a Comment