Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MS | Piața de rezidențial – o nouă provocare

Asistăm în ultima vreme la o relansare a construcțiilor de locuințe, cu precădere în marile orașe ale României, ceea ce reprezintă un semn al creșterii economiei românești. De doi ani încoace s-au născut ori au renăscut tot mai multe șantiere, tot mai mulți dezvoltatori au finalizat proiecte rezidențiale, fie cartiere de blocuri, fie ansambluri de case/vile sau imobile izolate, dar au lansat și numeroase alte propuneri.
Împrejurimile marilor orașe, precum București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara sau Sibiu, dar nu numai, sunt acum niște aglomerări de șantiere, de utilaje și echipe de constructori care lucrează în ritm alert la edificarea noilor ansambluri rezidențiale.
Majoritatea dezvoltatorilor sau agențiilor imobiliare implicate susțin că se confruntă cu o însemnată cerere de locuințe, chiar mai mare decât oferta existentă acum pe piață.
Care este explicația? Cea mai pertienentă ar fi dinamica forței de muncă în marile orașe ale țării.
În București, în ultimii 3-4 ani, s-au construit și dat în folosință clădiri de birouri unde s-au instalat head-quarter-urile marilor companii din România, au apărut noi fabrici, s-a dezvoltat sectorul serviciilor, fenomen ce a determinat un aflux consistent de forță de muncă. Firesc, angajații din corporații, din servicii sau industrie sunt clienții cei mai potriviți pentru achiziția de locuințe.
Situația s-a multiplicat și în alte orașe unde a crescut numărul locurilor de muncă stabile și salarizate peste medie.
Investițiile realizate în aceste orașe dau roade și din acest punct de vedere. Vorbim de o categorie de populație activă, cu vârsta între 20-35 de ani, familiști sau nu, persoane realizate profesional, dispuse să cheltuie suficient de mult pentru a-și întemeia un cămin la standarde de ultimă oră, acolo unde și-au găsit un loc de muncă stabil și remunerat corespunzător.
Adăugăm prețurile relativ scăzute ale noilor locuințe, comparativ cu anii trecuți, raportat la venituri, este o altă cauză a creșterii vânzărilor de locuințe. Există oferte de preț extrem de atractive pentru o familie cu doi salariați, iar diversificarea soluțiilor de finanțare, uzitate de dezvoltatori/agenții imobiliare, dar și programul Prima Casă derulat prin bănci (ce s-a dovedit o adevărată bulă de oxigen), la care adăugăm o anumită stabilitate a ratelor la credite, contribuie la acest fenomen.
Până una alta, dezvoltatorii, constructorii, arhitecții, producătorii și distribuitorii de materiale de construcții, profită de această situație și lansează pe piață noi și noi ansambluri rezidențiale, unele cu facilități speciale, tehnologii tot mai performante, soluții arhitecturale deosebite, materiale ecologice sau eficiente energetic, contribuind din plin la dezvoltarea per ansamblu a industriei de profil.
În acest context, Anuarul România Rezidențial 2016. Ghidul locuinței perfecte, ce va fi editat de echipa revistei Transilvania Business, și care va fi pe piață în primăvara anului viitor, va radiografia la nivel național piața de rezidențial din România.
Tipărit în aproximativ 15.000 de exemplare, anuarul va conține prezentări de ansambluri rezidențiale, blocuri sau vile, finalizate sau aflate în diferite faze de construcție, dezvoltatori, constructori, proiectanți, producători și distribuitori de materiale de construcții și amenajare interioară și exterioară, soluții de finanțare, dar și tendințe privind noile tehnologii ori în ce privește alegerea locuinței.
Va fi un instrument premium de marketing și vânzare a locuinței, extrem de util, pentru cei implicați în industrie și pentru cumpărători, în vederea calibrării viitoarelor strategii investiționale, dar mai ales pentru clienții care vor să-și aleagă locuința perfectă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SB | Cum a fost la Conferința Managementul Performanței în România 2015?

Articolul următor

SJ | Pseudofabulă cu neîmpliniri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share