Editorial Mureș

MS | Piața de rezidențial – o nouă provocare

Asistăm în ultima vreme la o relansare a construcțiilor de locuințe, cu precădere în marile orașe ale României, ceea ce reprezintă un semn al creșterii economiei românești. De doi ani încoace s-au născut ori au renăscut tot mai multe șantiere, tot mai mulți dezvoltatori au finalizat proiecte rezidențiale, fie cartiere de blocuri, fie ansambluri de case/vile sau imobile izolate, dar au lansat și numeroase alte propuneri.
Împrejurimile marilor orașe, precum București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara sau Sibiu, dar nu numai, sunt acum niște aglomerări de șantiere, de utilaje și echipe de constructori care lucrează în ritm alert la edificarea noilor ansambluri rezidențiale.
Majoritatea dezvoltatorilor sau agențiilor imobiliare implicate susțin că se confruntă cu o însemnată cerere de locuințe, chiar mai mare decât oferta existentă acum pe piață.
Care este explicația? Cea mai pertienentă ar fi dinamica forței de muncă în marile orașe ale țării.
În București, în ultimii 3-4 ani, s-au construit și dat în folosință clădiri de birouri unde s-au instalat head-quarter-urile marilor companii din România, au apărut noi fabrici, s-a dezvoltat sectorul serviciilor, fenomen ce a determinat un aflux consistent de forță de muncă. Firesc, angajații din corporații, din servicii sau industrie sunt clienții cei mai potriviți pentru achiziția de locuințe.
Situația s-a multiplicat și în alte orașe unde a crescut numărul locurilor de muncă stabile și salarizate peste medie.
Investițiile realizate în aceste orașe dau roade și din acest punct de vedere. Vorbim de o categorie de populație activă, cu vârsta între 20-35 de ani, familiști sau nu, persoane realizate profesional, dispuse să cheltuie suficient de mult pentru a-și întemeia un cămin la standarde de ultimă oră, acolo unde și-au găsit un loc de muncă stabil și remunerat corespunzător.
Adăugăm prețurile relativ scăzute ale noilor locuințe, comparativ cu anii trecuți, raportat la venituri, este o altă cauză a creșterii vânzărilor de locuințe. Există oferte de preț extrem de atractive pentru o familie cu doi salariați, iar diversificarea soluțiilor de finanțare, uzitate de dezvoltatori/agenții imobiliare, dar și programul Prima Casă derulat prin bănci (ce s-a dovedit o adevărată bulă de oxigen), la care adăugăm o anumită stabilitate a ratelor la credite, contribuie la acest fenomen.
Până una alta, dezvoltatorii, constructorii, arhitecții, producătorii și distribuitorii de materiale de construcții, profită de această situație și lansează pe piață noi și noi ansambluri rezidențiale, unele cu facilități speciale, tehnologii tot mai performante, soluții arhitecturale deosebite, materiale ecologice sau eficiente energetic, contribuind din plin la dezvoltarea per ansamblu a industriei de profil.
În acest context, Anuarul România Rezidențial 2016. Ghidul locuinței perfecte, ce va fi editat de echipa revistei Transilvania Business, și care va fi pe piață în primăvara anului viitor, va radiografia la nivel național piața de rezidențial din România.
Tipărit în aproximativ 15.000 de exemplare, anuarul va conține prezentări de ansambluri rezidențiale, blocuri sau vile, finalizate sau aflate în diferite faze de construcție, dezvoltatori, constructori, proiectanți, producători și distribuitori de materiale de construcții și amenajare interioară și exterioară, soluții de finanțare, dar și tendințe privind noile tehnologii ori în ce privește alegerea locuinței.
Va fi un instrument premium de marketing și vânzare a locuinței, extrem de util, pentru cei implicați în industrie și pentru cumpărători, în vederea calibrării viitoarelor strategii investiționale, dar mai ales pentru clienții care vor să-și aleagă locuința perfectă.

Related posts

“Personalurile” arată jalnic din cauza subfinanțării

redactia

Speakerii L.I.F.T. 2019: Gheorghe Damian, primar

Ligia Voro

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: TIMAC Agro, o companie revoluționară în nutriția plantelor

Ligia Voro

Niculae Havrileț, numit secretar de stat pentru Energie printr-o decizie publicată de Moș Nicolae

Ligia Voro

Optimist, Autostrada Transilvania va lega Tîrgu Mureș de Cluj-Napoca în 2019

Ligia Voro

Constructorii Astaldi și Max Boegl, ritm intens de lucru pe lotul dintre Iernut și Chețani (A3). Când se va putea circula

Stefana Muresan

CNI construiește o sală de sport la Târnăveni

Stefana Muresan

FOTO: TAGRO made by IRUM, primul tractor agricol românesc, prezentat oficial

redactia

ROMGAZ, sponsorizare de 500.000 de lei pentru un spital mureşean

Ligia Voro

Dürkopp Adler România își continuă ascensiunea

Stefana Muresan

Burse Accenture pentru studenții din Târgu Mureș

Ligia Voro

MS | Noul Hyundai Tucson, primele impresii

Sovata, dezvoltată cu proiecte și bună administrare

Florin Marcel

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Ligia Voro

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

redactia

Spitalul Clinic Județean Mureș primește un aparat RMN

Stefana Muresan

Mai am un singur dor/Să circul pe A8

redactia

AAGES, perfecțiune în domeniul încălzirii prin inducție

Tirdea Ionut

Dürkopp Adler investește în tehnică și în echipă

Stefana Muresan

NEPI Rockcastle confirmă continuarea proiectului Târgu Mureș Shopping City

Ligia Voro

Puteți depune propuneri pentru noul Start-up Nation

Ligia Voro

2018, cel mai bun an pentru agricultura mureșeană din ultimii 10 ani

Stefana Muresan

O Istorie simbolică a funeraliilor Regelui Mihai

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 14: CLINI- LAB, business construit pe încredere și stabilitate  

Ligia Voro

Leave a Comment