Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salonul Vintest Bucuresti, editia a 6-a

Vinvest și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului – Vintest organizează, în perioada 28-30 octombrie 2016, cea de-a 6-a ediție a Salonului VINTEST București, continuând Campania Iubesc Vinul Românesc.

 

Obictivul principal al salonului este educarea consumatorului în privința consumului de vin autohton, vin cu denumire de origine controlată – DOC, vin cu indicație geografică – IG și vin varietal.

 

Totodată, se urmărește fidelizarea consumatorului prin prezentarea valorilor de brand, o analiză comparativă a ofertei existent pe piață în acest moment, precum și lansarea unor game noi de vinuri.

 

Noutatea evenimentului o reprezintă organizarea unei Biblioteci de Vinuri Autohtone în cadrul căreia producătorii de vin vor avea ocazia să își prezinte vinurile autohtone, vinuri cu denumire de origine controlată, vinuri cu indicație geografică, vinul varietal. Sticlele cu soiuri românești poziționate în această bibliotecă vor avea povestea lor, vor constitui chiar o imagine a României viticole. În spațiul dedicate bibliotecii vor avea loc „vernisaje” ale soiurilor românești prezentate de fiecare producător în parte, într-un program desfășurat și anunțat pe perioada celor 3 zile de eveniment, publicul auditor va fi răsfățat nu numai cu povestea vinului ci și cu degustarea și dezbaterea acestuia. Alături de vinurile autohtone vor sta și cupajele de soiuri de vin, o artă și competiție de zi cu zi a oenologilor. În urma fiecărui ”vernisaj”, degustătorii și iubitorii vinului vor ordona vinurile autohtone și cupajele într-un clasament.

 

Pasionații, iubitorii de vin, profesioniștii sunt așteptați pe parcursul a 3 zile atât la Biblioteca de Vinuri Autohtone, cât și la fiecare producător în parte să își delecteze papilele gustative cu circa 222 de vinuri de calitate – vinuri autohtone, DOC-uri, IG-uri, vinul varietal, cupajele – ce provin din toate regiunile viticole ale României. Alături de vinul producătorilor vor fi prezente utilajele de vinificație, accesoriile necesare pentru obținerea produsului finit, oferte și pachete de turism vitivinicol.
Pe parcursul celor 3 zile, producătorii de vin pot angaja degustări tematice cu vinuri autohtone, într-un spațiu special amenajat – Biblioteca de Vinuri Autohtone – diferit de spațiul de degustare închiriat de producător, ce vor fi susținute de oenologul, somelierul sau investitorul cramei și vor fi asociate cu produse culinare aduse de producător în acest scop. În 28 și 29 octombrie vor avea loc 8 degustări pe zi cu timpul de prezentare de 30 minute, degustarea a 2 soiuri autohtone/cupaje/câte 4 sticle din soi autohton/cupaj (3 sticle pentru degustare, 1 sticlă pentru degustare Lucia Pirvu). În ziua de duminică, 30 octombrie, vor putea fi înscriși 4 producători.

 

Producătorii se pot înscrie la o singură degustare. Regula înscrierii este “primul venit, primul servit”. Nu pot fi înscrisi mai mult de 20 producători la aceste degustări în perioada evenimentului.

 

Înscrierea vizitatorilor la degustări se face pe baza biletului de intrare la salon cu înscrierea acestora pe listele cu degustări tematice încă de la deschiderea salonului.

 

Evenimentul se va încheia cu surprize mult așteptate, tombole/extrageri speciale atât pentru publicul profesionist, cât și pentru mass-media și vizitatori.

 

Organizatorii Iubesc Vinul Românesc preconizează participarea a cel puțin 25 de producători, 1000 vizitatori pe zi, evenimentul constituindu-se într-o veritabilă platformă de cunoaștere a vinurilor autohtone, susținut de15 partenri media principali; 13 parteneri media reviste și ziare; 4 parteneri radio; 3 parteneri tv; 20 parteneri media online;

 

Evenimente mediatizate la Salon: Biblioteca de Vinuri Autohtone; Vinul autohton față în față cu media și consumatorul final (Degustarea și filmarea prezentării vinurilor autohtone și a cupajelor românești); Investitorii în dialog cu jurnaliștii – Interviuri televizate cu proprietarii de crame; Travel Mix TV, Lumea satului, Money Channel, TV H; Ambasadori și personalități din lumea artelor în dialog cu jurnaliștii; Utilaje de ultimă generație și accesorii de vin.

 

Program salon: Vineri 28 octombrie 10.00 – 19.00; Sâmbătă 29 octombrie 10.00 – 19.00; Duminică 30 octombrie 10.00 – 17.00;.

 

Intrarea se face pe baza unui bilet în valoare de 20 lei, bilet ce va putea participa la tombolă.

*Accesul copiilor sub 18 este permis doar în prezența unui însoțitor

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

D-Link si Amazon Echo, Voice Power Control în Europa

Articolul următor

Abordare non-conformistă în industria textilă, la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share