Eveniment Importate

Salonul Vintest Bucuresti, editia a 6-a

Vinvest și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului – Vintest organizează, în perioada 28-30 octombrie 2016, cea de-a 6-a ediție a Salonului VINTEST București, continuând Campania Iubesc Vinul Românesc.

 

Obictivul principal al salonului este educarea consumatorului în privința consumului de vin autohton, vin cu denumire de origine controlată – DOC, vin cu indicație geografică – IG și vin varietal.

 

Totodată, se urmărește fidelizarea consumatorului prin prezentarea valorilor de brand, o analiză comparativă a ofertei existent pe piață în acest moment, precum și lansarea unor game noi de vinuri.

 

Noutatea evenimentului o reprezintă organizarea unei Biblioteci de Vinuri Autohtone în cadrul căreia producătorii de vin vor avea ocazia să își prezinte vinurile autohtone, vinuri cu denumire de origine controlată, vinuri cu indicație geografică, vinul varietal. Sticlele cu soiuri românești poziționate în această bibliotecă vor avea povestea lor, vor constitui chiar o imagine a României viticole. În spațiul dedicate bibliotecii vor avea loc „vernisaje” ale soiurilor românești prezentate de fiecare producător în parte, într-un program desfășurat și anunțat pe perioada celor 3 zile de eveniment, publicul auditor va fi răsfățat nu numai cu povestea vinului ci și cu degustarea și dezbaterea acestuia. Alături de vinurile autohtone vor sta și cupajele de soiuri de vin, o artă și competiție de zi cu zi a oenologilor. În urma fiecărui ”vernisaj”, degustătorii și iubitorii vinului vor ordona vinurile autohtone și cupajele într-un clasament.

 

Pasionații, iubitorii de vin, profesioniștii sunt așteptați pe parcursul a 3 zile atât la Biblioteca de Vinuri Autohtone, cât și la fiecare producător în parte să își delecteze papilele gustative cu circa 222 de vinuri de calitate – vinuri autohtone, DOC-uri, IG-uri, vinul varietal, cupajele – ce provin din toate regiunile viticole ale României. Alături de vinul producătorilor vor fi prezente utilajele de vinificație, accesoriile necesare pentru obținerea produsului finit, oferte și pachete de turism vitivinicol.
Pe parcursul celor 3 zile, producătorii de vin pot angaja degustări tematice cu vinuri autohtone, într-un spațiu special amenajat – Biblioteca de Vinuri Autohtone – diferit de spațiul de degustare închiriat de producător, ce vor fi susținute de oenologul, somelierul sau investitorul cramei și vor fi asociate cu produse culinare aduse de producător în acest scop. În 28 și 29 octombrie vor avea loc 8 degustări pe zi cu timpul de prezentare de 30 minute, degustarea a 2 soiuri autohtone/cupaje/câte 4 sticle din soi autohton/cupaj (3 sticle pentru degustare, 1 sticlă pentru degustare Lucia Pirvu). În ziua de duminică, 30 octombrie, vor putea fi înscriși 4 producători.

 

Producătorii se pot înscrie la o singură degustare. Regula înscrierii este “primul venit, primul servit”. Nu pot fi înscrisi mai mult de 20 producători la aceste degustări în perioada evenimentului.

 

Înscrierea vizitatorilor la degustări se face pe baza biletului de intrare la salon cu înscrierea acestora pe listele cu degustări tematice încă de la deschiderea salonului.

 

Evenimentul se va încheia cu surprize mult așteptate, tombole/extrageri speciale atât pentru publicul profesionist, cât și pentru mass-media și vizitatori.

 

Organizatorii Iubesc Vinul Românesc preconizează participarea a cel puțin 25 de producători, 1000 vizitatori pe zi, evenimentul constituindu-se într-o veritabilă platformă de cunoaștere a vinurilor autohtone, susținut de15 partenri media principali; 13 parteneri media reviste și ziare; 4 parteneri radio; 3 parteneri tv; 20 parteneri media online;

 

Evenimente mediatizate la Salon: Biblioteca de Vinuri Autohtone; Vinul autohton față în față cu media și consumatorul final (Degustarea și filmarea prezentării vinurilor autohtone și a cupajelor românești); Investitorii în dialog cu jurnaliștii – Interviuri televizate cu proprietarii de crame; Travel Mix TV, Lumea satului, Money Channel, TV H; Ambasadori și personalități din lumea artelor în dialog cu jurnaliștii; Utilaje de ultimă generație și accesorii de vin.

 

Program salon: Vineri 28 octombrie 10.00 – 19.00; Sâmbătă 29 octombrie 10.00 – 19.00; Duminică 30 octombrie 10.00 – 17.00;.

 

Intrarea se face pe baza unui bilet în valoare de 20 lei, bilet ce va putea participa la tombolă.

*Accesul copiilor sub 18 este permis doar în prezența unui însoțitor

Related posts

Piața Mare din Sibiu devine cea mai mare sală de concerte jazz, cu intrare gratuită

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, prin Clubul Regal al Medicilor, organizează prima Conferință Națională a Asistenților Medicali

redactia

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

Forumul Internațional al Marilor Fermieri RALF, pe 8 noiembrie, la București

redactia

Georgiana BĂDESCU – Partener, Schoenherr și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

Stefana Muresan

Bienala Națională de Arhitectură, ediția a XIII-a, 2018

redactia

40 Belgian students from Ghent University choose Brasov and Bucharest for an entrepreneurial bootcamp : a true first event

Stefana Muresan

Luna iunie aduce curse noi operate de Blue Air, de pe Aeroportul Iasi

Stefana Muresan

Bitdefender mută producția din China la Satu Mare

Stefana Muresan

Karpatia Pony Show, 3 zile de spectacol intens

Stefana Muresan

Faurecia caută 200 de oameni pentru fabrica de lângă Sibiu

Stefana Muresan

Agile HR construiește valori între business, clienți și angajați

A. I.

NRCC Summer Rooftop Dinner in Cluj, 16 July 2018

Stefana Muresan

Anuarul de real estate al Romaniei la Expo Real Munich 2016

Transilvania Business

Târgul Imobiliarium aduce locuințe cu discount între 2.000 și 10.000 de euro, ansambluri în exclusivitate, dar și workshopuri atractive

Stefana Muresan

Fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, Chris Wylie, vine la How to Web 2018

redactia

UBB, singura universitate din România în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking

Stefana Muresan

Atlasglobal va opera din 1 august prima cursă Istanbul – Cluj-Napoca

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Ligia Voro

HR Summit Cluj-Napoca, întâlnirea specialiștilor din Resurse Umane

Mâine are loc la Cluj-Napoca cel mai mare eveniment de leadership feminin din România

Stefana Muresan

Takata – 400 de noi angajari in fabricile din România și continuarea investițiilor

Stefana Muresan

Mihaela ION – Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

Stefana Muresan

Conferințe, expoziții și activități de educație financiară. BNR sărbătorește Centenarul la Timișoara

redactia

Leave a Comment